Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

CREAN_TELE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea

#41537 Re: Re: 55 de situatii in care Ponta a fost prins cu minciuna de cand este premier. Si doua bonusuri

2015-07-14 12:34

#41536: CREAN_TELE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea - Re: 55 de situatii in care Ponta a fost prins cu minciuna de cand este premier. Si doua bonusuri  

 13) Octombrie 2012. Intr-o singura zi a facut doua declaratii contradictorii. Pe 14 octombrie 2012, dimineata, Ponta a spus ca bugetul nu prevede nicio resursa pentru ultimele 45 de zile ale anului si trebuie identificate fondurile necesare pentru functionarea spitalelor, plata unei parti din pensii si activitatea Ministerului Administratiei si Internelor. In cateva ore dupa aceasta afirmatia, presa s-a inflamat, motiv pentru care a revenit la pranz si a spus ca "sunt bani pentru pensii, salarii, indemnizatii si pentru functionarea institutiilor statului, pana la sfarsitul anului".

14) Octombrie 2012. Fonduri taiate de la investitii.
Victor Ponta afirmase ca in urma unei rectificari bugetare din vara nu a fost taiat niciun ban de la drumuri. In realitate, au fost taiate 1,25 miliarde lei. Mai mult, pe 5 septembrie 2012, Guvernul a aprobat un memorandum prezentat de Ministerul Finantelor care propunea sistarea unor lucrari in transporturi. CNADNR a transmis, insa, la solicitarea HotNews, o lista cu proiectele de infrastructura oprite printr-un ordin al Ministerului Transporturilor emis in urma rectificarii bugetare. Intrebat de sumele taiate de la fonduri, Ponta a spus: "Nu este adevarat! N-am taiat niciun leu de la drumuri si de la fonduri europene". Mai mult, Ponta chiar s-a aratat deranjat de astfel de intrebari. "De la ce investitie am taiat? Ia stai, ca incep sa ma supar acuma. Ia zi, de la ce investitie am taiat?", s-a adresat Victor Ponta jurnalistului care i-a pus intrebarea legata de taierea fondurilor pentru investitii.

15) Noiembrie 2012. Victor Ponta, contrazis de ministrul justitiei. HotNews.ro a scris pe 27 noiembrie 2012 ca in circuitul de avizare din Guvern exista un proiect initiat de Ministerul Justitiei care limiteze drastic atributiile SRI si posibilitatea serviciului de a valorifica in instanta, ca probe, informatii care privesc marea coruptie. Ponta a negat imediat, spunand la B1, dar si intr-un comunicat oficial de presa, ca un astfel de proiect nu ar fi pe circuitul avizarii. A doua zi, Ministerul Justitiei a informat printr-un comunicat de presa ca proiectul exista, este in procesul de avizare si a trecut pe la inca doua ministere din Guvernul Ponta.

16) Decembrie 2012. Salariile de la Oltchim
. Ponta a anuntat pe 3 decembrie ca in saptamana care tocmai incepea se va face plata salariilor pe luna noiembrie catre muncitorii de la Oltchim, ajungandu-se, astfel, aproape la zi. Cateva zile mai tarziu, Ministerul Economiei anunta ca angajatii de la Oltchim si-au primit, de fapt, salariile pe luna octombrie, nu pe luna noiembrie, asa cum anuntase Ponta.

17) Decembrie 2012. Ratarea intrarii in Schengen. Premierul Victor Ponta a afirmat, pe 6 decembrie, la Antena 3, ca Romania nu a intrat in Schengen in acea iarna pentru ca a?a a cerut Traian Basescu. "Romania nu a intrat in aceasta iarna, dar a fost pe ordinea de zi a Consiliului JAI problema intrarii Romaniei si a Bulgariei in Schengen, pentru ca asa a cerut Traian Basescu. A zis 'dupa alegeri. Nu vorbiti inainte, ca nu cumva sa ajutati guvernul asta", a spus Ponta despre Basescu. Si atunci o sa fim in februarie si o sa intram in Schengen', a afirmat Ponta. Nici la urmatorul consiliu JAI, Romania nu a avut succes. In aprilie 2013, Ministrii de Interne si Justitie din statele membre UE reuniti au convenit amanarea deciziei privind aderarea Romaniei pana la o data nedefinita. Motivul a fost ca Germania, Olanda si Finlanda au conditionat aderarea de un raport MCV pozitiv. In ianuarie, raportul MCV a fost insa negativ din cauza evenimentelor din vara care au dus la suspendarea presedintelui.

18) Decembrie 2012. POSDRU deblocat si nu prea
. Victor Ponta a anuntat pe 3 decembrie 2012 ca Guvernul a primit scrisoarea din partea Comisiei Europene privind deblocarea Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). In realitate, abia la inceputul lunii februarie 2013, CE a confirmat deblocarea POSDRU si reluarea platilor pentru Romania.

19) Decembrie 2012- Aprilie 2013. Pactul de coabitare si numirile din Justitie. Pe 10 iulie, dupa suspendarea presedintelui, Ponta afirma ca nu va mai vorbi niciodata cu Traian Basescu. Pe 17 august, afirma: Nu vom coabita cu un presedinte ilegitim. Ce poti sa discuti cu un presedinte pe care poporul nu-l vrea in functie?. Cateva luni mai tarziu, imediat dupa alegerile parlamentare, a incheiat un pact de coabitare chiar cu presedintele.
20) Un efect al coabitarii au fost numirile pentru procu_ror general si sef DNA. Pe 10 iulie, Ponta afirma ca nu crede ca se vor mai face vreodata in Romania numiri politice pentru procu_ror general si sefia DNA. "Nu vreau sa am eu personal si Guvernul nicio legatura cu aceste numiri. E treaba ministrului Justitiei in care am toata increderea, e treaba CSM-ului si a presedintelui in functie", spunea Ponta pe 10 iulie 2012. Anul urmator, in aprilie, propunerile au fost facute chiar de catre premier. In perioada nominalizarilor, premierul s-a razgandit de doua ori. Initial a spus ca va face el numirile in calitate de ministru interimar al justitiei. A doua zi a spus ca nu va mai face el propunerile si va numi mai intai un nou ministru al Justitiei, care va conduce aceste proceduri. A treia zi a trimis chiar el propunerile catre CSM printre care Tiberiu Nitu ca procu_ror general si Laura Kovesi ca sef DNA. Mai mult, in aprilie 2013, in ciuda protestelor colegilor din USL, Victor Ponta a reevaluat-o pe Kovesi si a spus ca a propus-o pe Kovesi la sefia DNA pe baza convingerilor proprii, fiind o garantie pentru Comisia Europeana.

21) Ianuarie 2013. Gazele de sist sunt bune, nu mai sunt rele. Unul dintre motivele introduse in textul motiunii de cenzura care a dus la caderea gruvernului Ungureanu a fost sustinerea de catre acesta a gazelor de sist. Mai mult, in mai 2012, odata numit in functie, guvernul Ponta a prezentat public un program de guvernare in care aparea la obiective "instituirea imediata a unui moratoriu" privind exploatarea gazelor de sist pana la finalizarea unor studii. Incetul cu incetul, Ponta si-a schimbat pozitia critica fata de gazele de sist intr-un de sustinere. Astfel, in luna iunie 2012, Ponta a ajuns sa declare: Nu dorim sa fim nici singurii care accepta si nici singurii care se opun" utilizarii gazelor de sist, a spus premierul Ponta. Pe 5 ianuarie, a devenit sustinator oficial al gazelor de sist spunand: Ideea gazelor de sist trebuie tratata serios pozitiv.

22) Martie 2013. Cat costa metroul din Drumul Taberei?
In timp ce lucrarile la metroul din Drumul Taberei au fost sistate ca urmare a reducerilor la bugetul alocat, premierul Victor Ponta declara in repetate randuri, in doua sedinte succesive de guvern, ca "metroul de la Facultatea de Drept in Drumul Taberei costa cat autostrada Comarnic - Brasov" si ca s-au semnat contracte de 1,2 miliarde de euro. In realitate insa, contractele incheiate pentru executia si consultanta metroului din Drumul Taberei ajungeau la "doar" circa 275 de milioane de euro.

Raspunsuri

CREAN_TELE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea

#41538 Re: Re: Re: 55 de situatii in care Ponta a fost prins cu minciuna de cand este premier. Si doua bonu

2015-07-14 12:36:20

#41537: CREAN_TELE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea - Re: Re: 55 de situatii in care Ponta a fost prins cu minciuna de cand este premier. Si doua bonusuri 

 23) Iunie 2013. Impozitarea indemnizatiilor compensatorii pentru toata lumea. Premierul Victor Ponta a anuntat ca a fost aprobata impozitarea indemnizatiilor compensatorii cu 85% doar in cazul fostilor manageri de la cele trei institutii care au fuzionat in Autoritatea de Supraveghere Financiara. Insa Monitorul Oficial l-a contrazis. Ordonanta de urgenta, aparuta in Monitorul Oficial nr. 331 din 6 iunie 2013, nu facea nicio diferentiere intre companii de stat, companii private sau institutii bugetare.
24) Iunie 2013. Cum si-a pus Ponta semnatura pe liberalizarea pretului la gaze. Ponta a spus ca liberalizarea pretului la gaze a fost a fost aprobata de fostul premier Emil Boc si a devenit obligatia Romaniei, care trebuie respectata. "Din pacate nu s-a facut in 2007-2008, nu s-a facut nici dupa aceea. Domnul Boc a aprobat - sigur, acuma minte pe la televizor ca nu a aprobat, dar are semnaturile puse acolo - si noi nu putem sa facem altceva decat sa... pentru ca e vorba de obligatiile Romaniei aici, chiar daca le-a semnat Boc", spunea Ponta pe 12 iunie 2013. In realitate, Guvernul Ponta a fost cel care si-a pus semnatura. In luna iunie 2012, Guvernul Ponta a aprobat memorandumul privind calendarul de eliminare a preturilor reglementate la gazele naturale. Chiar Victor Ponta si-a pus semnatura pe acest document. Tot in luna iunie, Parlamentul a adoptat Legea 123 privind energia electrica si gazele naturale, unele prevederi facand referire chiar la calendarul de liberalizare a preturilor la gaze. Pentru consumatorii non-casnici, termenul final stabilit de lege este finalul lui 2014, iar pentru cei casnici finalul lui 2018. Ulterior, Ponta a repetat in mai multe randuri ca Boc a fost cel care a aprobat liberalizarea.

25) Iunie-Octombrie 2013. Privatizarea esuata a CFR Marfa, un sir lung de minciuni. In luna iunie, dupa ce Grup Feroviar Roman (GFR) a fost anuntat castigatorul licitatiei pentru CFR Marfa, premierul Victor Ponta declara ca ministrul de atunci Transporturilor, Relu Fenechiu, si-a facut bine treaba in aceasta problema si merita felicitari. Ponta s-a mai declarat si multumit de faptul ca investitorul de la CFR Marfa este roman. Investitorul era Gruia Stoica, un om de afaceri care, ulterior, a ajuns sa fie retinut din cauza unor probleme penale. Chiar si dupa au aparut suspiciuni ca acest investitor nu are cele 200 de milioane de euro pentru a plati pentru actiunile CFR Marfa, Ponta insista sa spuna ca privatizarea este in regula. Aflat in permanenta intr-un tur al televiziunilor, declara ca "nu e nimic in neregula cu privatizarea CFR Marfa". In conditiile in care Gruia Stoica se afla in cautare de bani, pentru a tergiversa lucrurile, Victor Ponta a spus ca este nevoie de  aprobarea unui proiect de Hotarare de Guvern privind privatizarea CFR Marfa, alta decat cea referitoare la  aprobarea strategiei de privatizare. Mai departe, pentru a scapa de orice raspundere, Ponta a cerut ca noua Hotarare de Guvern privind privatizarea CFR Marfa sa fie trimisa la CSAT pentru aviz. Incepe un razboi al declaratiilor Ponta-Basescu. Presedintia afirma ca ar fi o ilegalitate ca CSAT sa se pronunte pe  contractul de privatizare a companiei CFR Marfa. Ponta a spus ca in CSAT au fost aprobate alte trei contracte de privatizare. Basescu a negat acest lucru si l-a invitat sa nominalizeze cele trei contracte. Ponta nu a dat cu_rs cererii, in schimb l-a atacat pe Basescu spunand: "Lasati-l pe Basescu ca e la plaja sau la Ciresica". Pana la urma, in luna august, a avut loc sedinta CSAT insa nu a fost luata nicio decizie. Contrar declaratiilor anterioare, Guvernul a solicitat introducerea pe ordinea de zi a sedintei CSAT a subiectului CFR Marfa, nu avizarea privatizarii. Pana la termenul final, 14 octombrie, Gruia Stoica nu a platit cele 200 de milioane de euro.

26) Iulie 2013. Rezultatele recensamantului. Dupa publicarea rezultatelor finale ale recensamantului, Ponta a spus ca la referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui s-au prezentat peste 50% dintre cei cu drept de vot. Insa, indiferent de rezultatele finale ale recensamintului, rezultatele nu aveau nicio o relevanta legala in privinta stabilirii cvorumului de la referendumul din 2012 sau de la referendumuri viitoare. Numarul romanilor cu drept de vot era stabilit de Autoritatea Electorala Permanenta pe baza datelor de la Directia de evidenta a popu_latiei din Ministerul de Interne, si el cuprinde atat romanii cu drept de vot aflati in tara (adica ceea ce a comunicat INS, prin rezultatele de la referendum), cat si romanii cu drept de vot aflati in strainatate (din care INS a putut sa cuprinda in recensamint doar 727.500, fara a avea instrumente legale sa-i contorizeze pe toti cetatenii romani plecati in strainatate). In plus, INS precizase ca "datele de la recensamint nu pot fi folosite in nici un caz pentru organizarea unui referendum".

27) Iulie 2013. Dupa gazele de sist, si Rosia Montana e buna. Ponta isi schimba si pozitia fata de Rosia Montana. Pana atunci se declarase impotriva. In acea perioada a facut afirmatia devenita celebra: Ca deputat, o sa votez impotriva Legii Rosia Montana, dar pe de alta parte, ca prim ministru, nu am dreptul. Pe 11 iulie 2013, cu ocazia prezentarii unui plan national de investitii, Ponta a afirmat ca vrea sa se avanseze in deblocarea proiectului Rosia Montana. NOTA Legat de investitii, Ponta a spus pe 11 iulie ca una dintre tintele pentru 2013 este atragerea unor investitii de minim de zece miliarde de euro, ceea ce nu s-a intamplat nici pe departe.

28) Iulie 2013. Cum a contrazis FMI.
Pe 13 iunie, premierul Victor Ponta declara ca Romania nu a cerut derogari FMI, declarand despre acestea ca sunt "o boala asta, cu tot felul de surse, ca sa ne tragem singuri cate un glont in picior". Ponta a fost contrazis chiar de FMI. Pe 17 iulie, Fondul Monetar International a publicat scrisoarea de intentie trimisa de guvernul Romaniei. In documentul datat 10 iunie 2013, autoritatile solicita Fondului, printre altele, derogari pentru criteriile de performanta ratate. Pe data de 13 iunie, Mediafax relata ca Guvernul a ratat mai mult de jumatate dintre angajamentele asumate in negocierile cu FMI, inclusiv tinta arieratelor, dar ca solicita derogari din partea institutiei financiare astfel incat Consiliul Director sa accepte inchiderea cu succes a acordului. In seara aceleiasi zile, premierul Victor Ponta nega, in cadrul unei interventii la Romania TV, informatiile conform carora Romania ar fi cerut derogari de la institutia financiara.
   29) Iulie 2013. Aducerea lui Hayssam in tara-Eroul Ponta. Pe 19 iulie apare Presedintia anunta ca Omar Hayssam va fi adus in tara dupa 7 ani. Imediat, Ponta a iesit sa-si aroge niste merite pe care nu le avea. Aducerea in tara dupa 7 ani a lui Omar Hayssam reprezinta "un succes al institutiilor statului - Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul de Interne si Ministerul Justitiei", a declarat Ponta. In ceea ce priveste Presedintia Romaniei, primul ministru a spus ca "Eu nu cunosc vreun rol. A, ba da, a dat comunicatul de presa." Ponta a sustinut ca Romania nu are un acord de extradare cu Siria, fiind pusa in aplicare "o hotarare judecatoreasca definitiva", iar procedurile fiind derulate de Ministerul Justitiei. Ponta spunea ca Romania si Siria nu au tratat de extradare, dar Monitorul Oficial il contrazice. In Monitorul Oficial nr. 411 din 2012 a fost publicata LEGEA nr. 79 din 13 iunie 2012 pentru ratificarea Tratatului privind extradarea dintre Romania si Republica Araba Siriana. In cele din urma, Ponta a admis ca exista tratat de extradare. In tot acest timp, Basescu a lasat sa se inteleaga ca Hayssam a fost adus in Romania in urma unei operatiuni neautorizate pe teritoriul altui stat.


CREAN_TELE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea

#41540 Re: Re: Re: 55 de situatii in care Ponta a fost prins cu minciuna de cand este premier. Si doua bonu

2015-07-14 13:05:23

#41537: CREAN_TELE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea - Re: Re: 55 de situatii in care Ponta a fost prins cu minciuna de cand este premier. Si doua bonusuri 

 30. Septembrie 2013. Razboiul cu presa. Pe 26 septembrie, Ponta s-a contrazis iar cu jurnalistii din presa straina. A spus ca declaratiile sale pentru agentia britanica Reuters referitoare la decizia Parlamentului in cazul Rosia Montana au fost prost intelese atat de presa romana, cat si de cea straina. Astfel, dupa ce a catalogat titlul agentiei Mediafax drept o "minciuna ordinara", "manipu_lare", "mare magarie", Ponta a sustinut ca si cei de la Reuters l-au interpretat gresit, dand un "titlul tampit". Razboiul lui Victor Ponta cu presa straina, acum episodul Reuters: Au dat un titlu tampit. Titlul era: "Prim-ministrul Romaniei spune ca respingerea proiectului aurifer ar descu_raja investitorii". Stirea a fost preluata apoi de agentia romana Mediafax si de restul presei. Titlul a fost dat in urma aceste declaratii: "Daca Parlamentul va decide sa nu se faca acest proiect, nu va fi o mare problema (din punct de vedere economic), dar daca Romania ofera mesajul ca suntem impotriva investitorilor straini, impotriva exploatarii potentialului nostru, acest lucru ar fi o catastrofa pentru Romania". Ponta sustinea ca titlul "e invers decat ce am spus in interviu".

31) Octombrie 2013. Raportul MCV nu era tocmai bun. Ministrul francez al afacerilor europene, Thierry Repentin, spune ca Romania si Bulgaria nu vor fi probabil primite in Schengen, din cauza raportului MCV, care va fi negativ. In schimb, premierul Victor Ponta sustine ca raportul MCV este bun, motiv pentru care va fi amanat. "Ne-am facut lectiile pe MCV, care probabil ca va fi bun si de aia va fi amanat. Daca era ceva rau, venea mai repede. (...) Probabil ca raportul MCV, pentru ca nu e rau, pentru ca-i bun, se va amana. N-o sa fie in decembrie", a spus Ponta la inceputul sedintei de miercu_ri a Guvernului. In ianuarie 2014, "atacu_rile media motivate politic" au figurat pentru al doilea an consecutiv, in raportul MCV. Raportul MCV publicat in ianuarie 2014 arata ca este necesara acordarea in continuare a unei "atentii speciale" situatiei din Romania si Bulgaria, a precizat Ambasada Olandei, la solicitarea Mediafax.

32) Octombrie 2013. Ooops! Au rasarit niste taxe! Pe 5 octombrie 2013, Ponta a spus ca nu vor fi schimbari fiscale majore in 2014. A mai spus si ca accizele scad. O luna mai tarziu a anuntat o serie de taxe pentru 2014: introducerea unei taxe de 1,5% pe constructii speciale (taxa pe stalp), introducerea unei accize suplimentare de 7 eurocenti la carburanti si calcularea tuturor accizelor dupa un cu_rs fictiv, mult mai mare decat cel real, de 4,74 lei pentru un euro.

33) Octombrie 2013. Cum a vandut premierul Ponta intalnirea cu vicepresedintele Biden. Dupa o vizita in SUA, Victor Ponta s-a contrazis de la o televiziune la alta pe tema unei intalniri cu vicepresedintele Joe Biden. La TVR a admis cu subiect si predicat ca a discutat cu vicepresedintele Joe Biden despre procu_rori si despre independenta justitiei. In schimb, la Antena 3 a negat vehement discutia despre procu_rori afirmand ca sunt "inventii".

34) Noiembrie 2013. Taxe noi pentru investitii. Pe 4 noiembrie, Victor Ponta a anuntat noile taxe si impozite pentru 2014: intoducerea unei taxe de 1,5% pe constructii speciale (taxa pe stalp), introducerea unei accize suplimentare de 7 eurocenti la carburanti si calcularea tuturor accizelor dupa un cu_rs fictiv, mult mai mare decat cel real, de 4,74 lei pentru un euro. Ponta a spus atunci, alaturi de Daniel Chitoiu, idee reluata in mai multe randuri apoi, ca banii stransi din aceste noi taxe vor fi folositi pentru autostrazi, pentru cresterea investitiilor. In 2014, s-a dovedit ca investitiile publice au scazut drastic. Doar la ultima rectificare bugetara, cea de la sfarsitul lui septembrie, Guvernul a taiat 4 miliarde de lei de la investitii, redirectionand banii catre primarii prin Ministerul Dezvoltarii. La inceputul lui 2014, presedintele Traian Basescu a avertizat in mai multe randuri ca banii din noile taxe vor fi folositi, de fapt, pentru Ministerul Dezvoltarii condus de Liviu Dragnea. Este an electoral.

35) Noiembrie 2013. Cum NU a vorbit cu Antonescu la telefon. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a negat, contactat de "Gandul", ca ar fi fost sunat de premier si ar fi discutat despre subiectul comisiei de ancheta privind "cazul Calarasi", asa cum spusese anterior Victor Ponta. Liderii USL s-au intalnit apoi intr-o sedinta de urgenta pentru a clarifica lucrurile. La finalul mai multor ore de discutii, Ponta a sustinut ca a vorbit la telefon cu Antonescu intr-o alta zi, iar la mijloc a fost o nelamurire. "Domnul Antonescu a inteles ca e vorba despre comisia de la Senat, eu de comisia comuna". Crin Antonescu, intrebat apoi de ce Victor Ponta spune ca a discutat cu el la telefon despre Comisia Calarasi, a spus ironic: M-o fi confundat cu Daniel Constantin.

36) Decembrie 2013. Mitropolitul a fost huiduit. Premierul Ponta a fost huiduit la Cluj-Napoca de un grup care se opune proiectului Rosia Montana. Ponta era atunci cu Mitropolitul Clujului, IPS Andrei. Intrebat cum comenteaza ca a fost huiduit, Ponta a dat de inteles ca nu el a fost tinta, ci mitropolitul. "Ideea de a huidui un mitropolit intr-un lacas de cult nu am mai auzit-o pana acum si tine de educatie", a spus Ponta.

37) Decembrie 2013. Martea neagra. Pe 10 decembrie, majoritatea USL din Parlament a incercat - printr-o procedura total netrasparenta - sa adopte in Parlament o serie de legi controversate: legea amnistierii si gratierii (care urma sa gratieze pedepsele cu inchisoare de pana la 6 ani), doua legi care mutilau Codul Penal (prin care parlamentarii erau scosi din categoria functionarilor publici, iar alesii locali aveau liber la contractele cu statul) si legea lobby-ului (care permitea demnitarilor sa faca lobby). ¬Eu n-am fost marti aici, n-am scos parlamentari din sala, n-am bagat in sala, eram la Johannesburg. Parlamentul de aia legifereaza, nu trebuie sa imi ceara mie voie¬, a fost modalitatea in care Ponta a incercat sa scape de raspundere. Acesta a mai spus ca nu stia de legi, in afara de ca privind amnistia. Ponta a mai spus referitor la faptul ca Traian Basescu i-a cerut demisia pentru ca stia de modificarile la Codul Penal, ca nu trebuia neaparat ca el sa stie acest lucru si ca Valeriu Zgonea i-a spus ca acest proiecte au fost puse pe ordinea de zi de toti liderii de grup. In realitate, ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor de marti fusese modificata in plen, in timpul dezbaterilor. Pana in acea zi "neagra", Ponta a tot promis principalilor lideri occidentali ca va respecta valorile justitiei si statului de drept.