Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

CREAN_TELE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea

#41535 55 de situatii in care Ponta a fost prins cu minciuna de cand este premier. Si doua bonusuri

2015-07-14 12:21

"La dvs, minciuna are personalitate. Mintiti numai pe cont propriu, nu inspirat de vreo mare minciuna colectiva. Mintiti dupa cum va bate vantul minciunii, dupa cum cad zarurile in ziua aceea, dupa ce potlogarie sau minciuna anterioara trebuie sa carpiti". Acesta este un fragment din scrisoarea lui Gabriel Liiceanu catre premier, un text ajuns viral pe internet sub titlul "Fie-va mila de noi, domnule Ponta!". In cei doi ani si jumatate de cand este premier, Victor Ponta a fost acuzat in nenumarate randuri ca minte, ca denatureaza, ca exagereaza, ca induce in eroare, ca se contrazice de la o zi la alta sau ca evita prin tot felul de tertipuri sa-si onoreze promisiunile.

  • HotNews.ro va prezinta o cronologie a principalelor momente in care Victor Ponta a facut declaratii care, mai devreme sau mai tarziu, au fost contrazise de realitate.

1) Mai 2012. Grajdan, acarul Paun. Pe 8 mai 2012, in prima sedinta de guvern a noului cabinet Victor Ponta, s-a dispus trecerea Inspectoratului de Stat in Constructii de la Ministerul Dezvoltarii in subordinea directa a Guvernului. Pe 18 mai, Premierul Victor Ponta il numeste, printr-o decizie de prim-ministru, pe Constantin Grajdan in functia de presedinte al Inspectoratului de Stat In Constructii. Pe 22 mai, Grajdan retrage ISC din calitatea de parte civila in dosarul Trofeul Calitatii, sustinand ca institutia nu a fost prejudiciata de faptele de care Adrian Nastase era acuzat. Pe 24 mai 2012, dupa reactiile negative din presa, premierul Ponta il demite pe Grajdan sustinand ca a luat decizia "din cauza comportamentului acestuia". Ponta nu si-a asumat nicio raspundere spunand ca era plecat in Afganistan cand Grajdan a retras ISC din dosarul Trofeul Calitatii.

2) Iunie 2012. Plagiatul, un sir lung de neadevaruri. Pe 18 iunie 2012, Revista Nature a scris ca premierul Victor Ponta ar fi plagiat lucrarea sa de doctorat publicata in 2003. Acuzatia a starnit un adevarat scandal. Victor Ponta nu a recunoscut niciodata ca ar fi plagiat. Pe 29 iunie 2012, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a aratat ca "85 de pagini din cele 307 cat cuprinde partea propriu-zisa a tezei de doctorat, fara anexe, reprezinta copieri fara indicarea sursei". Ponta a calificat decizia CNATDCU drept o executie mafiota. A mai spus ca a muncit foarte mult pentru teza de doctorat si ca e foarte mandru de ea. In ziua in care a luat decizia de plagiat, CNATDCU a fost desfiintat. Pe 19 iulie, Consiliului National de Etica aflat in subordinea Ministerului Educatiei condus de Ecaterina Andronescu a decis ca Ponta nu a plagiat. In aceeasi zi, mai multi membri ai comunita?ii academiceau semnat o scrisoare deschisa prin care l-au acuzat pe Ponta de folosirea institutiilor statului pentru a musamaliza un lucru evident. Pe 22 iulie 2012, Ponta este contrazis si de Comisia de Etica a Universitatii Bucu_resti care a decis ca premierul a plagiat in lucrarea sa de doctorat.

3) Iunie-Iulie 2012. Interviul pentru El Pais: joaca de-a demisia! In cadrul unui interviu acordat cotidianului spaniol El Pais pe 28 iunie, a spus ca va demisiona daca comisia abilitata de lege da decizie de plagiat. A doua zi, CNATDCU a dovedit plagiatul lui Ponta. Acesta nu a demisionat. Mai mult, pe 17 iulie, a declarat la Realitatea TV ca nu a spus in cadrul interviului pentru El Pais ca isi da demisia. Culmea este ca in urma cu cateva zile, El Pais publicase inregistrarea audio a interviului cu premierul Victor Ponta, in care acesta spune ca isi da demisia in cazul in care "Comisia de Etica abilitata de lege" confirma acuzele ca a plagiat teza de doctorat. Tot la Realitatea a declarat: m-am invatat minte cand mai vorbesc cu spanioli sa vorbesc in spaniola, nu in engleza. Intrebat in ce limba a vorbit, Ponta spus ca in engleza. Inregistrarea difuzata de El Pais a aratat ca discutia avusese loc in limba romana.

4) Iulie 2012. Masterul din Catania. In CV-ul oficial al lui Victor Ponta aparea, atunci cand a fost desemnat premier: "martie - iunie 2000 - Master in Drept Penal International la Universitatea din Catania, Sicilia-Italia". Insa, presedintele Universitatii din Catania, Antonino Recca, a raspuns unor solicitari trimise de Gazeta Romaneasca si Adevarul ca "Victor Ponta nu a fost niciodata masterand la universitatea noastra". La scu_rt timp dupa ce a fost dovedit faptul ca are studii de masterat in Italia, a scris pe blogul sau, sub titlul "Da, am fost la Universitatea din Catania! Da, am diploma!", ca a facut "un cu_rs de drept penal international la Universitatea din Catania, in martie-iunie 2000". Precizare: Intre timp, Ponta si-a scos din CV si doctoratul si masterul. A ramas doar cu licenta de la Facultatea de Drept si cateva cu_rsuri de specializare.

5) Iulie 2012. Protocolul cu sindicatul lui Dogaru pentru desfiintarea unor institutii. In presa apare un document care reprezenta un acord semnat de copresedintii USL Victor Ponta, Daniel Chitoiu si Daniel Constantin cu Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate si alte organizatii sindicale si ale societatii civile care prevede desfiintarea Cu_rtii Constitutionale, ANI, DNA, CNSAS. Colonelul Mircea Dogaru, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), a confirmat existenta acestui document si a precizat ca "este un acord de principiu, urmand ca fiecare punct sa fie discutat. In urma reactiilor vehemente din presa, Ponta a spus ca a semnat doar prima pagina din document, iar aceasta "nu are nicio legatura cu restul paginilor". Ponta a mai spus ca nu a vazut niciodata acele pagini. Ponta a sustinut documentul pe care l-au semnat liderii USL contine o singura pagina care prevede doar ca USL "este de acord in principiu cu lista obiectivelor propuse". "Documentul nu are nicio legatura cu USL", a mai spus Ponta.

6) Mai-iunie 2012. Conflictul Ponta-Basescu pe tema reprezentarii Romaniei la Consiliul European. Dupa doar cateva zile de la numirea in functie de premier, Ponta a spus ca el este cel indreptatit sa reprezinte Romania la reuniunea Consiliului European care urma sa aiba loc pe 28 iunie, nu presedintele. Traian Basescu nu a luat afirmatia lui Ponta in seama. Ponta nu s-a lasat si a cerut Parlamentului sa adopte o declaratie prin care sa recomande participarea sa la Consiliul European. Parlamentul s-a conformat si pe 12 iunie a adoptat declaratia. Aceasta declaratie a fost constestata de catre presedinte la Cu_rtea Constitutionala. Pe 27 iunie, CCR a decis ca presedintele are dreptate. Pe 13 iunie, Ponta a spus ca el este cel care va merge la Consiliul European, mai ales ca a primit o invitatie oficiala de la Consiliul European. HotNews.ro a aratat ca invitatia era, de fapt, un program de lucru. A doua zi a spus ca si el, si presedintele au primit invitatii oficiale. Doua saptamani mai tarziu, pe 27 iunie, Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, spunea ca invitatia la Consiliului European pe numele premierului Victor Ponta urmeaza sa vina in acea zi de la Bruxelles. Dupa decizia CCR care ii era favorabila, Basescu a spus ca e prima oara in opt ani de mandat cand este impiedicat sa-si exercite atributiunile constitutionale.

 

Raspunsuri

CREAN_TELE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea

#41536 Re: 55 de situatii in care Ponta a fost prins cu minciuna de cand este premier. Si doua bonusuri

2015-07-14 12:33:58

#41535: CREAN_TELE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea - 55 de situatii in care Ponta a fost prins cu minciuna de cand este premier. Si doua bonusuri  

 7) Iulie-august 2012. Suspendarea lui Basescu. In doar o saptamana, la inceputul lui iulie, intr-o actiune in forta, USL a inlaturat oamenii PDL din institutiile-cheie ale statului, a inlocuit conducerea Parlamentului si l-a suspendat pe presedintele Traian Basescu. In ciuda avertizarilor internationale, USL a actionat extrem de rapid, ignorand acuzatiile ca ar fi fortat limitele Constitutiei si ar fi incalcat regulile de functionare ale Parlamentului. Guvernul a preluat Monitorul Oficial de la Parlament si l-a schimbat pe Avocatul Poporului, singurul care putea contesta ordonantele Executivului. Apoi, a emis o ordonanta de urgenta prin care elimina cvorumul la referendumul pentru demiterea presedintelui. CCR a decis in schimb pe 11 iulie ca referendumul pentru demiterea presedintelui este valabil doar daca se intruneste cvorumul de jumatate plus unu din numarul total de alegatori. In aceeasi zi, la Bruxelles, Ponta a spus intr-o conferinta comuna cu liderul socialistilor europeni, Martin Schulz, ca va respecta decizia CCR cu pragul la referendum. Doua zile mai tarziu, Ponta a spus ca nu s-a angajat la Bruxelles ca va fi prag la referendum.

8) Un alt neadevar. Pe 12 iulie, Ponta a primit din partea presedintelui CE de atunci, Jose Manuel Barroso, o lista cu 11 cerinte, toate legate de respectarea statului de drept. Pe 13 iulie, Ponta a spus ca a trimis raspunsurile catre Comisia Europeana. Pe 16 iulie, Comisia Europeana a reclamat faptul ca nu a primit raspunsurile. Abia seara dupa a iesit Comisia Europeana, Ponta a reusit sa trimita raspunsurile.
9) Actualizarea listelor electorale. Dupa referendumul din 29 iulie, Cu_rtea Constitutionala a solicitat Guvernului Romaniei ca pana la 31 august 2012 sa transmita listele electorale actualizate in baza carora s-a desfasurat refendumul din 29 iulie 2012. Trebuia validat referendumul. Atunci, Ponta si partenerii sai din USL au avut ideea efectuarii unui mini-recensamant, o actualizare a listelor din care sa fie scosi romanii din strainatate. Totul trebuia sa fie facut in asa fel incat sa iasa pragul de jumatate plus unu din numarul total de alegatori. Insa, Ponta si-a schimbat brusc atitudinea spunand ca renunta la mini-referendum. In aceeasi, pe 7 august, s-a razgandit si a semnat un memorandum prin care a cerut primarilor si prefectilor actualizarea listelor. Cu_rtea Constitutionala nu a acceptat asa ceva.

10) Iulie 2012. Vila Dante. Pe 26 iulie, Victor Ponta a declarat in fata presei ca RA-APPS l-a informat ca Traian Basescu cerut sa fie renovata Vila Dante pentru a o folosi dupa incetarea mandatului. Cu o zi in urma, RA-APPS a precizat printr-un comunicat de presa ca "pana in prezent, nu s-a primit nicio solicitare pentru ca imobilul sa aiba destinatia prevazuta de legea privind acordarea unor drepturi fostilor sefi de stat".

11) Septembrie 2012. A participa sau a nu participa la CSAT! In 30 iulie, la o zi dupa referendumul de demitere a presedintelui, Ponta a spus ca va face tot posibil sa nu mai interfereze cu Traian Basescu daca acesta va reveni la Palatul Cotroceni si ca nici macar nu va mai participa la sedintele CSAT, spunand ca, daca documentele importante pot sa-i fie trimise pentru semnare. Pe 27 septembrie, Ponta a participat la prima reuniune a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) de dupa referendum.

12) Octombrie 2012. Esecul privatizarii OltchimCu doua saptamani inainte de esecul privatizarii Oltchim, Ponta sustinea ca exista "doi investitori mari, seriosi" interesati de combinat. In realitate, cel care a castigat licitatia in fata unor investitori precum Stefan Vuza a fost Dan Diaconescu care a prezentat o oferta nerealista. Primele semne de intrebare au aparut pe 23 august cand Guvernul a luat decizia brusca de a schimba strategia de privatizare a Oltchim, renuntand la conversia  in actiuni a crean_telor AVAS (aproximativ 250 mil euro). Cu toate acestea, Ponta a afirmat ca vinovat de esec era Guvernul anterior. Ponta nu si-a asumat in niciun fel situatia. Dimpotriva, nici macar nu a pus in practica amenintarea facuta cu o luna inainte de licitatie. "Domnule Chitoiu, raspundeti cu capul, viata si cu tot de succesul operatiunii de privatizare de la Oltchim. Vreau sa fiti direct implicat)...Noi avem  responsabilitate. Cine nu are responsabilitate, are viata usoara", ii spunea Ponta ministrului care se ocupa de privatizare. Mai tarziu s-a dovedit ca Daniel Chitoiu, fostul ministru al economiei, nu a fost tras la raspundere in niciun fel.