Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

Anton Paul

#35583 Re: Ca sa intelegeti ca nu mai sunt decat 2 zile si apoi gata

2015-03-22 12:55

#35581: Anton Paul - Ca sa intelegeti ca nu mai sunt decat 2 zile si apoi gata 

 Problemele diponibilizatilor pana la confirmarea planului:

• nerecunoasterea oficiala de catre instanta a obligatiei de plata a veniturilor salariale (o problema majora)

• incalcarea grosolana (si termenul este foarte bland fata de consecintele lui) a tuturor drepturilor legale ale disponibilizatilor. scuze, un singur drept nu a fost incalcat, dreptul de petitonare dar a fost anulat prin hotarari luate de instante (o alta problema majora si chiar fundamentala)

• lipsa oricarui orizont (atat pentru disponibilizatii actuali cat si pentru cei care ne vor ingrosa randurile)

• incompetenta, insolenta si nimicnicia TUTUROR AUTORITATILOR - LOCALE SAU CENTRALE

• incompetenta disponibilizatilor in domeniul legal

Si acestea ar fi doar cateva dintre probleme.

Problemele disponibilizatilor (si nu numai) dupa confirmarea planului:

• lipsa cailor de atac impotriva planului

• imposibilitatea certificarii obligatiilor fata de disponibilizati cat si fata de salariati a sumelor datorate.

Sunt multe alte probleme dar acestea sunt cele mai importante.

Caile de atac in instantele civile sunt ZERO.

Raman insa valabile caile de atac in instantele penale.

Daca institutiile statului (DNA in speta asta) isi face treaba se ajunge la infirmarea planului si intrarea in faliment a Oltchimului. Dar pentru ca un neica nimeni nu poate razbi de unul singur impotriva profesorilor universitari in drept si a avocatilor, sansa de a reusi este mica, aici intervenind aportul colectivitatii de disponibilizati.

Eu unul nu vad cum am mai putea primi acesti bani pentru ca nu sunt GARANTATI DE NIMENI.

Banditii astia toxici si recalcitranti (cum spune dl Piperea despre banci in lupta CHF) ne folosesc deja banii si nici nu se grabesc sa ne dea nimic, poate un mizilic de 500 lei pe luna, dar nu este nici acest lucru certificat in plan, adica ei nu s-au obligat la nimic in acest sens.

Pe de alta parte politrucii astia se zbat precum "un coi intr-o caldare" ca sa se dea o ordonanta de urgenta pentru rascumpararea drepturilor noastre, bla, bla, bla.

In aceste conditii eu am o propunere, poate buna poate rea, de a crea noi, disponibilizatii, a unui fond de imprumut al disponibilizatilor catre societate pe perioada cat este in vigoare planul de reorganizare, compus din banii datorati la data de 10 iulie 2013 plus dobanda legala (adica nivelul pe care il cere statul noua contribuabililor cand intarziem la plata). Incepand cu luna mai 2015, societatea face plati lunare/trimestriale catre disponibilizati pana la sfarsitul anului pana la ramanerea in acest fond a sumei de 10 milioane de euro, binenteles proportional cu aportul fiecarui disponibilizat la fond).

Suma ramasa in fond se bonifica anual cu dobanda legala. Imprumut expira dupa 3 ani + unul suplimentar, daca societatea nu gaseste un investitor, sau, daca se gaseste, suma este platibila cu prioritate de catre investitor salariatilor (rascumparare) la data parafarii vanzarii.

Pot fi si alte termene de plata din partea Oltchim, suma minima lunara de plata fiind de exemplu 1000 RON.

Acuma, pentru ca tot se dau rotunzi toti incompetentii astia de politicieni, aportul lor in aceasta propunere ar fi:

• crearea garantiei de catre stat a platii acestor sume, garantie oferita atat de guvern cat si de parlament printr-o hotarare sau lege.

• retragerea tuturor pupincuristilor mancatori de salarii babane la oltchim si aducerea unui adevarat manager controlabil de catre administratorii judiciari cat si de fondul de imprumut.

• oferirea garantiilor de catre toate partidele politice ca nu vor mai aduce in oltchim mascarici cautatori de tacamuri de aur si altele asemenea (asa cum era normal sa fie de la inceput). Oltchimul are destui oameni capabili sa conduca societatea.

Beneficiile acestei idei:

• constituirea acelei garantii ca disponibilizatii isi primesc banii, chiar daca mai tarziu...

• constituirea unei surse legale a capitalului de lucru pentru societate

• o pace sociala si o atmosfera mai putin tensionata in acest oras nenorocit

• poate o urma de respect din partea colegilor si a concetatenilor nostri

• probalil un mod de a supravietui si a altor companii din aceasta gaura neagra a tarii - oltenia.

Desigur ca vor avea de suferit si salariatii actuali, salariile acestora vor fi diminuate astfel incat societatea sa isi poata indeplini obiectivele si ei sa aiba in continuare un loc de munca si sa nu mai fie discrepantele majore de acuma. Nu se poate ca tu, manager incompetent sa ai salariu de 8000 lei iar disponibilizatii sa aiba parte de umilinta din partea ta, sau tu manager sa fi pensionar sau pensionabil si sa traiest din banii mei.

Poate ca si cei care au conditii de pensionare vor fie nevoiti sa plece.

 

Daca toata suflarea disponibilizatilor ar fi de acord (si eu nu vad de ce sa nu fie) Oltchimul mai poate avea o sansa de reabilitare. Decat o suma iluzorie acuma mai bine o suma sigura in viitor.

Poate ca toate aceste ganduri ar fi trebuit sa le aiba politrucii nostri si chiar administratorii oltchimului si sa le prezinte in mod rezonabil noua tuturor pentru ca noi suntem totusi cei care am suferit toate umilintele posibile. Si pentru ca noi putem (inca) intoarce si celalat obraz.

 

Repet, este doar o idee, din punctul meu de vedere rezonabila si realizabila.

 

Pentru conformitate,

Anton Paul

 

Raspunsuri

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:
Musafir

#35584 Re: Re: Ca sa intelegeti ca nu mai sunt decat 2 zile si apoi gata

2015-03-22 14:05:39

#35583: Anton Paul - Re: Ca sa intelegeti ca nu mai sunt decat 2 zile si apoi gata 

 Salut Paul,

 Ajunsi la DNA Bucuresti, trebuie aduse in clarificare si cercetare cat si evidentiate, aspectectele cu care ati dezbatut si la emisiunea tv. In ceea ce spui tu, Oltchim nu are voie si  ignora ca exista Legea 85/2006, CCM 2011-2014, Codul muncii-republicat 2013 Legea 53/2013, OUG 36/2013 2013-2018, Legea 571/20013 coroborat cu HG 44, Auditul cu nedelararea provizioanelor salariale neachitate si multe alte aspecte..., raspunsul ITM, MASS-MEDIA, PRESA SCRISA SI VORBITA, TOT.., si altele.... Raspunsul ANAF arata furtul la care noi am fost praduiti de conducerea Oltchim.

OLTCHIM TREBUIE SA ACHITE SI NU MAI REVIN CU TOT CE ESTE PE PETITIE PRIN FAPTELE LOR DE DETURNARE DE DREPTURI SI IMPOZITARI SI DAUNE-INTERESE PRICINUITE PRIN PREJUDICIILE CREATE SI TOATE PAGUBELE, ILEGALITATILE, FAPTELE... CREATE CELOR INDREPTATITI.

BANII SUNT GARANTATI SI TOATE DOVEZILE PUBLICE DECLARATE SI DE PIPEREA SI ALTII CA SUNT PRIORITATE SI PRMII LA ACHITARE, PLUS PRIN IMPOZITELE LUATE, PRIN PLANUL DE REORGANIZARE, BULETINUL DE INSOLVENTA SI INFINIT DE MULTE ALTE DOVEZI CARE ARATA CA NOI NU NUMAI CA NU AM INTRAT IN POSESIA LOR DAR NE-AU FOST FURATI.

 

CEI VINOVATI SA RASPUNDA PENTRU TOT, INCLUZIV MOJICIA CU CARE AU INCLUS LA MASA CREDALA NISTE DREPTURI CARE SPUNE CLAR IN TIMP DE OBSERVATIE, INSOLVENTA SAU FALIMENT TREBUIESC URGENT ACHITATE ACEASTE DREPTURI, FIIND DREPTURI SALARIALE CREANTE SI URGENTATE LA ACHITARE, CONFORM LEGILOR ENUMERATE MAI SUS.

 

NOI DISPONIBILIZATII 2013 NU NE INTERESEAZA CUM ADUC EI SALARIILE, RASPUND DIRECT SI LEGEA SPECIFICA FOARTE CLAR, ACHITA DATORIILE IN INSOLVENTA.

NOI DISPONIBILIZATII NU LE DAM NOI PROPUNERI, NOUA SA NI SE ACHITE, EI AU TOATE FORMELE LEGALE, LA FEL CUM AVEM SI NOI SI ASA CUM EI SI-AU PRIMIT SALARIILE, SUNTEM INDREPTATITI SI IN MASURA SA PRIMIM DREPTURILE NOASTRE SALARIALE.

ASA CUM AU DAT LA ALTI CREDITORI IN DETRIMENTUL ALTOR CREDITORI SI AU INCALCAT LEGEA PRIN PROTOCOALE, SA ACHITE SUMELE DE BANI TUTUROR CELOR INDREPTATITI.... ESTE INSOLVENTA SI TREBUIE ACHITATE. TOT CE ESTE DIN 2013 GENERAT OBLIGATORII ACHITARI CONFORM CU ACTELE PE CARE LE DETINEM, SUMA INTREAGA SI VALOAREA TOTALA DIN ACTE.

DISPONIBILIZATII 2013 AU FACUT TOT EFORTUL SA NU MAI FIE ALTE DISPONIBILIZARI COLECTIVE, LA BAZA STAU DEMERSURILE FACUTE SPRE A INCEPE ACHITARILE CATRE NOI ... PLECAREA NOASTRA A GENERAT PROFIT IN OLTCHIM DE 14, 4 MILIOANE EURO INTR-UN DE ZILE, NOI CEREM 9 MILIOANE EURO SI A EVITA ASTFEL DE SITUATII DE FALIMENT, NOI AVAND PRIORITATE LA ACHITARE SI FARA ABATERE SAU ALTE TERTIPURI LA CARE LEGEA NU LASA LOC DE INTERPRETARI.

 

Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

 

http://www.rominsolv.ro/ ; http://www.oltchim.ro/

ALIGICA

#35604 Re: Re: Ca sa intelegeti ca nu mai sunt decat 2 zile si apoi gata

2015-03-23 07:49:55

#35583: Anton Paul - Re: Ca sa intelegeti ca nu mai sunt decat 2 zile si apoi gata 

 Adevarat domnu Paul . este doar o idee de a face ceva cu banii nostri si de a incerca sa-i recuperam acum din ghearele hraparete ale lui Piperea si asociatii.  ca de asta doar DNA ne mai poate scapa. 

Chiar stau si ma minunez. cat timp mai trebuie DNA-ului sa inceapa audierile lotului OLTCHIM. ca dovezi s-au strans cu nemiluita.

Anton Paul

#35781 Re: Re: Ca sa intelegeti ca nu mai sunt decat 2 zile si apoi gata

2015-03-30 17:12:58

#35583: Anton Paul - Re: Ca sa intelegeti ca nu mai sunt decat 2 zile si apoi gata 

  Problemele diponibilizatilor pana la confirmarea planului:

• nerecunoasterea oficiala de catre instanta a obligatiei de plata a veniturilor salariale (o problema majora)

• incalcarea grosolana (si termenul este foarte bland fata de consecintele lui) a tuturor drepturilor legale ale disponibilizatilor. scuze, un singur drept nu a fost incalcat, dreptul de petitonare dar a fost anulat prin hotarari luate de instante (o alta problema majora si chiar fundamentala)

• lipsa oricarui orizont (atat pentru disponibilizatii actuali cat si pentru cei care ne vor ingrosa randurile)

• incompetenta, insolenta si nimicnicia TUTUROR AUTORITATILOR - LOCALE SAU CENTRALE

• incompetenta disponibilizatilor in domeniul legal

Si acestea ar fi doar cateva dintre probleme.

Problemele disponibilizatilor (si nu numai) dupa confirmarea planului:

• lipsa cailor de atac impotriva planului

• imposibilitatea certificarii obligatiilor fata de disponibilizati cat si fata de salariati a sumelor datorate.

Sunt multe alte probleme dar acestea sunt cele mai importante.

Caile de atac in instantele civile sunt ZERO.

Raman insa valabile caile de atac in instantele penale.

Daca institutiile statului (DNA in speta asta) isi face treaba se ajunge la infirmarea planului si intrarea in faliment a Oltchimului. Dar pentru ca un neica nimeni nu poate razbi de unul singur impotriva profesorilor universitari in drept si a avocatilor, sansa de a reusi este mica, aici intervenind aportul colectivitatii de disponibilizati.

Eu unul nu vad cum am mai putea primi acesti bani pentru ca nu sunt GARANTATI DE NIMENI.

Banditii astia toxici si recalcitranti (cum spune dl Piperea despre banci in lupta CHF) ne folosesc deja banii si nici nu se grabesc sa ne dea nimic, poate un mizilic de 500 lei pe luna, dar nu este nici acest lucru certificat in plan, adica ei nu s-au obligat la nimic in acest sens.

Pe de alta parte politrucii astia se zbat precum "un coi intr-o caldare" ca sa se dea o ordonanta de urgenta pentru rascumpararea drepturilor noastre, bla, bla, bla.

In aceste conditii eu am o propunere, poate buna poate rea, de a crea noi, disponibilizatii, a unui fond de imprumut al disponibilizatilor catre societate pe perioada cat este in vigoare planul de reorganizare, compus din banii datorati la data de 10 iulie 2013 plus dobanda legala (adica nivelul pe care il cere statul noua contribuabililor cand intarziem la plata). Incepand cu luna mai 2015, societatea face plati lunare/trimestriale catre disponibilizati pana la sfarsitul anului pana la ramanerea in acest fond a sumei de 10 milioane de euro, binenteles proportional cu aportul fiecarui disponibilizat la fond).

Suma ramasa in fond se bonifica anual cu dobanda legala. Imprumut expira dupa 3 ani + unul suplimentar, daca societatea nu gaseste un investitor, sau, daca se gaseste, suma este platibila cu prioritate de catre investitor salariatilor (rascumparare) la data parafarii vanzarii.

Pot fi si alte termene de plata din partea Oltchim, suma minima lunara de plata fiind de exemplu 1000 RON.

Acuma, pentru ca tot se dau rotunzi toti incompetentii astia de politicieni, aportul lor in aceasta propunere ar fi:

• crearea garantiei de catre stat a platii acestor sume, garantie oferita atat de guvern cat si de parlament printr-o hotarare sau lege.

• retragerea tuturor pupincuristilor mancatori de salarii babane la oltchim si aducerea unui adevarat manager controlabil de catre administratorii judiciari cat si de fondul de imprumut.

• oferirea garantiilor de catre toate partidele politice ca nu vor mai aduce in oltchim mascarici cautatori de tacamuri de aur si altele asemenea (asa cum era normal sa fie de la inceput). Oltchimul are destui oameni capabili sa conduca societatea.

Beneficiile acestei idei:

• constituirea acelei garantii ca disponibilizatii isi primesc banii, chiar daca mai tarziu...

• constituirea unei surse legale a capitalului de lucru pentru societate

• o pace sociala si o atmosfera mai putin tensionata in acest oras nenorocit

• poate o urma de respect din partea colegilor si a concetatenilor nostri

• probalil un mod de a supravietui si a altor companii din aceasta gaura neagra a tarii - oltenia.

Desigur ca vor avea de suferit si salariatii actuali, salariile acestora vor fi diminuate astfel incat societatea sa isi poata indeplini obiectivele si ei sa aiba in continuare un loc de munca si sa nu mai fie discrepantele majore de acuma. Nu se poate ca tu, manager incompetent sa ai salariu de 8000 lei iar disponibilizatii sa aiba parte de umilinta din partea ta, sau tu manager sa fi pensionar sau pensionabil si sa traiest din banii mei.

Poate ca si cei care au conditii de pensionare vor fie nevoiti sa plece.

 

Daca toata suflarea disponibilizatilor ar fi de acord (si eu nu vad de ce sa nu fie) Oltchimul mai poate avea o sansa de reabilitare. Decat o suma iluzorie acuma mai bine o suma sigura in viitor.

Poate ca toate aceste ganduri ar fi trebuit sa le aiba politrucii nostri si chiar administratorii oltchimului si sa le prezinte in mod rezonabil noua tuturor pentru ca noi suntem totusi cei care am suferit toate umilintele posibile. Si pentru ca noi putem (inca) intoarce si celalat obraz.

 

Repet, este doar o idee, din punctul meu de vedere rezonabila si realizabila.

 

Pentru conformitate,

Anton Paul