ALIMENTAREA CU APĂ A MUNICIPIULUI CÂMPULUNG MUSCEL

Quoted post

Adrian POPA
Autorul acestei petitii

2015-03-12 14:22

La sfârşitul săptămânii trecute, Câmpulungul şi localităţile limitrofe au rămas fără apă timp de mai bine de 50 de ore. În urmă cu aproape zece ani, conducerea Primăriei şi Consiliul Local al municipiului Câmpulung primeau, de la societatea furnizoare a apei (S.C. EDILUL CGA S.A), adresa înregistrată la registratura Primăriei cu nr. 21460/26.10.2005 în care se spunea, printre altele: "considerăm că se impune ca în regim de urgenţă să se treacă la înlocuirea unor tronsoane care în ultimul timp au suferit mai multe avarii datorită fie vechimii mari a conductelor, fie a îmbătrânirii premature sau expirării perioadei de lucru normată. Această investiţie se poate face etapizat conform STUDIULUI DE FEZABILITATE întocmit de către S.C. Seta Bucureşti şi aprobat de Consiliul Local al Municipiului Câmpulung. ". Acestei înştiinţări i-au urmat alte 8 în anii: 2006, 2007, 2010, 2012 şi 2015.
Mă aşteptam ca după avaria produsă la sfârşitul săptămânii trecute şi după 10 ani de dezinteres, Consiliul Local al Municipiului Câmpulung să fie convocat într-o şedinţă extraordinară în care să se identifice sursa de finanţare şi să se treacă DE URGENŢĂ la începerea lucrărilor de realizare a unei alternative la alimentarea cu apă a Câmpulungului şi a localităţilor limitrofe. Din păcate nu s-a întâmplat aşa şi, din păcatele lor, astăzi, 12 martie 2015, conducta de aducţiune a cedat din nou, lăsându-ne fără apă pentru cine ştie cât timp. Este clar că, din cauza vechimii de peste 30 de ani a conductei, aceasta va ceda din nou, mai devreme sau mai târziu. Aşa că am iniţiat această petiţie care sper să-i scoată din amorţire pe consilierii noştri şi vă invit să o semnaţi, dacă dumneavoastră consideraţi că acest demers este unul util. Vă mulţumesc!

Raspunsuri

dan

#2 Re:

2015-03-12 20:01:01

#1: Adrian POPA -  

Este adevarat dar sa ajung sa platesc la apa mai mult ca la curent asta e ceva strigator la cer. Unde sunt banii care sunt incasati de Edilul? Oare nu ar trebui sa inlocuiasca ei toate tronsoanele afectate? Pentru ce platim? Nu este de ajuns ca avem apometre in apartamente si platim si pierderi? oare de ce? De ce mai avem apometre daca suntem taxati si pentru pierderi? Pentru ape pluviale de ce suntem taxati? Cand toata apa de pe acoperisurile blocurilor curge ca niste izvoare pe alei

Iulian Uta

#23 Re:

2015-03-14 09:09:11

#1: Adrian POPA -  

Domnule Popa, de dimineata m-a sunat cineva si mi-a spus despre faptul ca exista postat aici un articol de-al meu care are si o replica din partea dumneavoastra. O sa fiu foarte scurt:

1. Nu imi sta in obicei sa  postez articolele mele pe forumuri fara a-mi da si numele. Deci altcineva a postat acolo. 

2. Regret faptul ca nu ati inteles pe deplin scopul acelui material care, in niciun caz, nu avea ca si obiectiv instigarea la presupuse revolutii si doar la accesarea de catre cetateni a unor drepturi legale consfintite prin legi organice si chiar Constitutia acestei tari.

3. Imi pare rau ca nu ati aflat inca despre demersul nostru de acum o saptamana, mai exact o scrisoare deschisa adresata prefectului in care solicitam luarea unor masuri ferme si remedierea unor carente.

4. A doua zi dupa publicarea acelei scrisori, redactia ziarului nostru a trimis o alta scrisoare si catre CNA dar si cativa parlamentari prin care solicitam demararea unei campanii de informare (de genul celor referitoare la consumul de alcool, la violenta in familie, etc), platita de stat si prin care sa se mediatizeze pasaje importante de lege cu privire la drepturile lor, inclusiv din Legea Administratiei Locale.

5. Ca si informare facuta de un ziarist cu peste 15 ani experienta sa va ma spun, cu referire stricta la SC EDILUL, ca pentru Campulung exista  Licenţa  A.N.R.S.C. clasa 3 pentru serviciul de alimentare cu apă şi canalizare nr. 1878/10.02.2012 clasa 2 valabilă până la data de 10.02.2017. Eh, informati-vă ce inseamna si ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a obtine licenta clasa 3 si o sa va luminati despre ceea ce se intampla acum cu apa in oras.

8. In fine, nici nu comentez partea de final a comentariului dumneavoastra: "În fine, pentru a nu vă plictisi, pentru că dumneavoastră ne-ați iluminat în finalul comentariului cu acel extras din Legea nr. 215 din 23 aprilie 2001 a Administraţiei Publice Locale (republicată şi actualizată), vă propunem și noi un extras din Dicționarul Explicativ al Limbii Române. Definiție: „ZIARIST, -Ă, ziariști, -ste, s. m. și f.:  Persoană care lucrează în redacția unui ziar, a unei reviste sau care colaborează (permanent) la ele; gazetar, jurnalist.” Așadar: nu procuror, nu avocat, nu instigator, nu atoateștiutor, nu activist politic, nu arogant, nu șantajist, nici înger, nici drac. Cam despre asta este vorba."

Aveti mare dreptate, cam despre asta e vorba cand se pun etichete fara a cunoaste, oameni, situatii, specii jurnalistice, etc !

Toate cele bune !