relocarea poligonului de pe Jandarmieriei

Quoted post


Musafir

#1

2015-03-06 14:14

In luna decembrie 2014 am intentat proces Jandarmeriei Romane in urma refuzului repetat de a imi elibera avizul favorabil in vederea obtinerii autorizatiei de construire.
Neeliberarea acestui aviz prevazut in certificatul de urbanism eliberat atat in vederea construirii, dar si a simplei imprejmuiri a terenului (!) ne pune in imposibilitatea exercitarii dreptului de folosinta asupra proprietatii, drept garantat prin Constitutie.

Pentru mai buna intelegere a dimensiunii problemei si a impactului social asupra Zonei de Nord - Padurea Baneasa, enumar strazile care se afla in auto-intitulata zona de protectie a poligonului de trageri:
- Sos. Odai intre nr. 155-363
- Piscul Lung
- Piscul Corbului
- Piscul Cerbului
- Piscul Reghiului (partial)
- Piscul Nou (partial)
- Drumul Opalului
- Drumul Agatului (nr. fara sot)
- Drumul Stegarului (partial)

Interesant este punctul de vedere al MAI care in luna ianuarie a.c. a comunicat instantei ca in aceasta zona se afla doar doua (da, DOUA) constructii care nu sunt locuite si prin urmare nu s-a putut identifica proprietarii.
Asta in conditiile in care in zona respectiva se gasesc zeci de constructii cu caracter civil sau industrial, intre care pot fi enumerate ansamblul de blocuri FeliCity sau co structiile de pe centura, intre numerele afectate de poligon.

Dincolo de caracterul personal al demersului meu care vizeaza obtinerea autorizatiei de construire, subliniez aspectul social al prezentei poligonului de trageri pentru membrii comunitatii locale.
Motivul invocat de Jandarmeria Romana pentru neeliberarea avizului in vederea construirii, este posibilitatea unor accidente in urma exercitiilor de tragere, accidente cu posibile daune materiale sau umane pentru persoanele aflate in zona de sigura ta a poligonului pe parcursul tragerilor.
Ori, daca noua celor care dorim sa construim de acum inainte ni se interzice acest lucru, intrebarea este ce ce intampla cu sutele de proprietari care locuiesc deja LEGAL in aceasta zona, precum si cu cei care o tranziteaza (vezi tot traficul de pe soseaua de centura Odai!)?

Ii impuscati domnilor jandarmi, sau sunteti pregatiti sa ingraditi aproximativ 200ha din sectorul 1 Bucuresti si sa le declarati zona cu acces interzis supusa exproprierii?

Cu siguranta ca finalul este unul singur: poligonul va fi mutat, intrucat prezenta sa intr-o zona reglementata prin PUG, PUZ nu poate dura la nesfarsit.

Acest lucru poate sa mai dureze ani, sau mult mai putin, in functie de implicarea comunitatii locale in acest demers.

Pentru asta avem nevoie de sprijinul tuturor in semnarea petitiei, nu doar a celor care doresc sa construiasca, ci mai ales a acelora dintre dvs care sunt "invizibili" pentru jandarmi, sau a caror prezenta in raza de actiune a armelor pur si simplu nu conteaza..

Multumesc,
Gabi Baloiu

Martie 2015

Raspunsuri

Stefan

#35 Re:

2018-04-18 15:38:40

#1: -  

Va salut! Care este stadiul procesului intentat Jandarmeriei?

Multumesc,

Stefan Moisa