relocarea poligonului de pe Jandarmieriei

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția relocarea poligonului de pe Jandarmieriei


Musafir

#1

2015-03-06 14:14

In luna decembrie 2014 am intentat proces Jandarmeriei Romane in urma refuzului repetat de a imi elibera avizul favorabil in vederea obtinerii autorizatiei de construire.
Neeliberarea acestui aviz prevazut in certificatul de urbanism eliberat atat in vederea construirii, dar si a simplei imprejmuiri a terenului (!) ne pune in imposibilitatea exercitarii dreptului de folosinta asupra proprietatii, drept garantat prin Constitutie.

Pentru mai buna intelegere a dimensiunii problemei si a impactului social asupra Zonei de Nord - Padurea Baneasa, enumar strazile care se afla in auto-intitulata zona de protectie a poligonului de trageri:
- Sos. Odai intre nr. 155-363
- Piscul Lung
- Piscul Corbului
- Piscul Cerbului
- Piscul Reghiului (partial)
- Piscul Nou (partial)
- Drumul Opalului
- Drumul Agatului (nr. fara sot)
- Drumul Stegarului (partial)

Interesant este punctul de vedere al MAI care in luna ianuarie a.c. a comunicat instantei ca in aceasta zona se afla doar doua (da, DOUA) constructii care nu sunt locuite si prin urmare nu s-a putut identifica proprietarii.
Asta in conditiile in care in zona respectiva se gasesc zeci de constructii cu caracter civil sau industrial, intre care pot fi enumerate ansamblul de blocuri FeliCity sau co structiile de pe centura, intre numerele afectate de poligon.

Dincolo de caracterul personal al demersului meu care vizeaza obtinerea autorizatiei de construire, subliniez aspectul social al prezentei poligonului de trageri pentru membrii comunitatii locale.
Motivul invocat de Jandarmeria Romana pentru neeliberarea avizului in vederea construirii, este posibilitatea unor accidente in urma exercitiilor de tragere, accidente cu posibile daune materiale sau umane pentru persoanele aflate in zona de sigura ta a poligonului pe parcursul tragerilor.
Ori, daca noua celor care dorim sa construim de acum inainte ni se interzice acest lucru, intrebarea este ce ce intampla cu sutele de proprietari care locuiesc deja LEGAL in aceasta zona, precum si cu cei care o tranziteaza (vezi tot traficul de pe soseaua de centura Odai!)?

Ii impuscati domnilor jandarmi, sau sunteti pregatiti sa ingraditi aproximativ 200ha din sectorul 1 Bucuresti si sa le declarati zona cu acces interzis supusa exproprierii?

Cu siguranta ca finalul este unul singur: poligonul va fi mutat, intrucat prezenta sa intr-o zona reglementata prin PUG, PUZ nu poate dura la nesfarsit.

Acest lucru poate sa mai dureze ani, sau mult mai putin, in functie de implicarea comunitatii locale in acest demers.

Pentru asta avem nevoie de sprijinul tuturor in semnarea petitiei, nu doar a celor care doresc sa construiasca, ci mai ales a acelora dintre dvs care sunt "invizibili" pentru jandarmi, sau a caror prezenta in raza de actiune a armelor pur si simplu nu conteaza..

Multumesc,
Gabi Baloiu

Martie 2015

Cristian Taraze

#2 relocarea poligonului de pe jandarmerie

2015-03-06 14:50

Domnule Baloiu,

aveti dreptate, in afara faptului ca ni se incalca dreptul la proprietate, ni se mai pune si viata in pericol. Eu sunt unul dintre cei care locuiesc in zona, impreuna cu inca cateva sute de proprietari din Ansamblul Felicity.

Va stau alaturi si ii asteptam pe toti cei care sunt constienti atat de pericol(cei din ansamblul Felicity si nu numai) cat si de ingradirea dreptului la propriile noastre drepturi. 

 

Cristian Taraze


Musafir

#3

2015-03-16 07:23

Deoarece este o masura aberanta, aceea de a interzice constructia de imobile pe asa zisul con de actiune al poligonului Jandarmeriei si vreau sa ma alatur celor ce au initiat acest demers.
Mihai B.

#4 Poligon

2015-07-24 00:01

Salutare tuturor, 

 

poligonul nu poate fi relocat si nu se va reloca, in spatele lui fiind necesara o distanta de peste 2000m k zona de siguranta E vorba de un obiectiv de interes national. Pur si simplu nu se va putea construi acolo. 


Musafir

#5 Re: Poligon

2015-07-28 15:48

#4: Mihai B. - Poligon 

 Buna seara!

Va multumim ca in miezul noptii ne informati "sa traiti" ca poligonul nu se poate reloca..si ca acolo nu se poate construi...dar uitati sa ne raportati ca acolo s-a construit inclusiv un mini cartier de blocuri (Felicity)...

PUG

#6 Re: Poligon

2015-07-29 07:36

#4: Mihai B. - Poligon 

 

Terenurile au fost introduse in intravilan si au devenit construibile in anul 2000 prin aprobarea PUG-ului pentru Bucuresti.

PUG-ul a avut avizul de la MI nr. 787846/2000. 

Practic poligonul functioneaza ilegal deoarece nu respecta PUG-ul. 

Mai mult, cei de la Jandarmeria in 2005 au declarat in fals ca ca acolo nu erau constructii.

Din anul 2000 de la aprobarea PUG-ului pana in anul 2005 cad au obtinut autorizatia de functionare acolo s-au construit zeci de case, iar acum sunt cateva sute. 

 

 

Ghenta

#7 poligon

2015-08-11 08:18

Buna ziua, sunt si eu propietar in zona si sunt la fel de nemultumita de atitudinea Jandarmeriei. Vreau sa semnalez faptul ca MAI-ul propune o modificare la Legea rechizitiilor publice, prin care sa limiteze dreptul la propietate al persoanelor fizice inclusiv pentru efectuarea de antrenamente necesare mentinerii capacitatii de aparare. Am citit cele doua documente si nu imi este foarte clar care ar fi implicatiile pentru noi ca si propietari. Mai este cineva informat in legatura cu acest fapt?

 

Kasper

#8 Intrebare retorica

2015-08-14 15:49

Cea a fost mai intai, oul sau gaina?

Poligonul ala functioneaza dinainte de '89, iar avantul imobiliar in zona a aparut ulterior, cand primaria a emis PUZ si PUG in dispretul unor legi aflate in vigoare, din nestiinta sau interesata. In zona de siguranta a poligonului nu este voie sa se construiasca, ce este asa de greu de inteles? Chiar si inainte de '89 mai existau reclamatii ca gloante ratacite ajungeau la casele de peste linia de centura, in zona Odai. Si este ceva distanta pana acolo. Acum toata zona din spatele poligonului, pana la linia de centura, a fost privatizata, proprietarii nestiind in ce se baga. Cine a facut-o de buna credinta este invitat sa dea in judecata pe cei care au emis autorizatiile de constructie, cine a cumparat in Felicity, felicitari, intrebati (prin proces) dezvoltatorul cum de a obtinut autorizatii. Ceva asemanator s-a intamplat si cu aeroportul Baneasa, cand mai avea putin si ajungeau cu vilele pe marginea pistei. Normal ca dupa aia sa inceapa cu plangeri sa se desfiinteze aeroportul. Dar cine le-a dat autorizatii? Iar ca sa amenajeze jandarmeria alt poligon, in alta parte, se vor da bani de catre cine? Nu este asa simplu sa construiesti un poligon, nu mai zic de teren, cu tot cu zona de siguranta. Apropo, poligonul este administrat de jandarmerie, impropriu zis ca este al jandarmeriei, el este folosit de tot ce inseamna jandarmerie, politie si pompieri din Bucuresti, plus SPP si, paremi-se, ca si SRI. Daca au armament trebuie sa se si antreneze, nu? Ce vina au ei ca orasul a venit peste singurul poligon din Bucuresti? Zona de protectie nu trebuie neaparat ingradita sau expropriata, ci se poate folosi pentru gradinarit sau agricultura. Iar prin anuntarea unui program, pe zile si ore, se va sti ca stationarea in zona este pe riscul celor care o fac. Si apropo, putin probabil sa fie impuscat cineva, de obicei gloantele iesite din poligon sunt ricoseuri, care nu mai au aceeasi energie, in majoritatea cazurilor pot produce vanatai - asta pana la proba contrara. Oricum, eu nu as locui in asa zona.

pentru Kasper

#9 Re: Intrebare retorica

2015-08-24 08:55

#8: Kasper - Intrebare retorica 

 Kasper, fostul sef al Directiei Logistica a Jandarmeriei, colonelul Nicolae Lecu a folosit materiale utilaje si militari ca sa-si construiasca vile in loc sa modernizeze poligonul ca gloantele sa nu mai ajunga in casele oamenilor din zona. 

Pentru faptele penale  a fost condamnat la patru ani de detentie de catre Curtea Militara de Apel. 

 

Kasper

#10 Prefectura...

2015-08-24 22:02

Ce legatura are ce a facut Lecu si existenta poligonului in acelasi loc si cu aceeasi zona de protectie, dinainte de '89? Eu stiu poligonul ala de prin '75, adica de vreo 40 de ani, era tot acolo, nu a aparut peste noapte, astfel ca jandarmeria (pe vremurile alea securitate) sa fi afectat dreptul de proprietate al cuiva. Dimpotriva, vanatorii de terenuri de dupa '89 au napadit zona, intre padure si soseaua de centura era porumb, iar acum fraieritii invoca dreptul la proprietate. Sa ii cheme in justitie pe cei care in zona de protectie au construit sau vandut teren drept construibil. Vilele lui Lecu sunt facute cumva in spatele poligonului si dupa el s-au luat si altii? Nu, asa ca nu vad legatura dintre subiectul petitiei si ce a facut sau patit Lecu.

pentru Kasper

#11 Re: Prefectura...

2015-08-26 06:13

#10: Kasper - Prefectura... 

 Ai dreptate poligonul nu a aparut peste noapte, asa cum si casele din zona nu au aparut peste noapte. Cea mai veche casa din zona este de aproape 100 de ani !!! 

Pana acum cativa ani limita de protectia era la limita padurii, nu pana la centura, asta reiese dintr-o adresa a Jandarmeriei catre Primaria sector 1 din anul 2005. 

Stiai ca pentru autorizarea din 2005 (peste intravilanul Bucurestului), Jandarmeria a declarat in fals ca nu sunt case in zona

http://www.asociatiacartierpadureabaneasa.ro/vesti-bune-apropo-de-poligon/

Cu banii furati de Lecu se putea moderniza poligonul, astfel sa nu mai ajunga gloantele in casele oamenilor. :) 

De ce crezi ca sunt vinovati cei care au construit legal in intravilanul Bucurestiului (conform PUG cu avizul de la Ministerul de Interne nr. 787846/2000) si nu sunt vinovati cei care s-au folosit de falsuri si acum trag in casele oamenilor ? 

 

tvr1

#12 tvr

2015-08-27 18:42

Stire la TVR1 despre poligon, la minutul 19. 

http://www.tvrplus.ro/editie-telejurnal-364610

 


Musafir

#13

2015-11-09 07:16

Pentru ca am teren în Sectorul 1 și vreau sa construiesc.
Gabi SIMION

#14 Re: Intrebare retorica

2015-12-01 20:26

#8: Kasper - Intrebare retorica 

 Pentru Kasper si cultura sa generala : SRI ul nu se antreneaza acolo, pentru simplul fapt ca are unde ! Detine un Poligon de tragere subteran chiar in Bucuresti (nu spun unde !), mare, de se plimba cu masinile prin el! Deci se poate. Jandarmeria il poate acoperi si in felul asta rezolva toate problemele. Orasul se dezvolta, e dinamic. Stiti unde este "Podul Mogosoaiei" ? In centrul orasului. Acum cateva zeci de ani era la marginea orasului ! Facea legatura cu drumul care ducea la Mogosoaia. Ceea ce sustineti dvs. este o aberatie. Vreti sa se faca agricultura in Bucuresti, Sectorul 1, cand in oras nu ai voie sa cresti o gaina ! Si daca tot sustineti ca s-a construit ilegal, ce a pazit Jandarmeria in ultimii 15 ani ? Unde era de nu a vazut aceste ilegalitati ? De ce nu le-a oprit ? De ce nu a depus interdictii la Cartea Funciara ? Au dormit pe banii nostri si acum i-am trezit noi cand le-am batut la usa sa le cerem avize. S-au frecat la ochi, au cascat si ne-au raspuns NU ! Si s-au culcat la loc. Nici o problema, le facem noi un dus rece si-i trimitem acasa pe acesti incompetenti somnorosi !

proprietar

#15 modernizare poligon

2016-03-03 10:39

Dupa 15 ani, MAI a constientizat in sfarsit ca au pus in pericol viata locuitorilor din zona si vor sa-si modernizeze poligonul. 

" În perioada următoare se efectuează demersuri pentru realizarea unei investiții care constă în modernizarea poligonului și creșterea gradului de siguranță în utilizarea lui. "

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-03-03 17:22



Musafir

#17 Re: Re: Intrebare retorica

2016-03-03 17:28

#14: Gabi SIMION - Re: Intrebare retorica 

 Tu unde ai fost   in urma cu 15 ani?  de te crezi asa destept


Musafir

#18 Re: Re: Prefectura...

2016-03-03 17:37

#11: pentru Kasper - Re: Prefectura... 

 casa aia de un secol de care tot vorbesti ....unde se afla ,  pe timpul comunismului sau vrei sa fi bagat in seame .....parvenitule


Musafir

#19 Re: Re: Poligon

2016-03-03 17:47

#6: PUG - Re: Poligon 

 Mai informeazate.. poligonul a fost omologat inainte de 2000 de care tot vorbesti... in  cunostinta de cauza !..cu tot cu instintarea aut. locale ...cautati rezolvarea la primarie nu la j


Musafir

#20 Re: Re: Re: Poligon

2016-03-04 08:02

#19: - Re: Re: Poligon 

 Apobarea PUG s-a facut inclusiv cu avizul MAI nr. 787.846 din anul 2000. 

In Avizul MAI si PUG nu apare nici o referire la zona de siguranta. 

Deci daca inainte de anul 2000 poligonul era omologat legal, acest lucru trebuia sa apara in avizul MAI. 

 


Musafir

#21 Re: Re: Re: Re: Poligon

2016-03-07 21:01

#20: - Re: Re: Re: Poligon 

     Primaria stia foarte bine de poligon prin n... autorizatii de functionare ,care de fiecare data au fost informati (scris) , atat sec.1 cat si Otopeni din ...73 pana in prezent despre ce vorbim,  nu cumva reprezentantii primariei au ascuns ceva vicii, a mers pe burta cu PUZ, PUG etc fara sa informeze populatia de riscuri....cica nu se stia ca poligonul exista....la teleportat MAI


Musafir

#22 poligon

2016-03-08 06:02

 Cititi comunicatul Primariei Sectorului 1 ca sa intelegeti cum au stat lucrurile:

Omologarea poligonului Băneasa, nelegală


Musafir

#23 poligonul nu pleaca nicaieri, restul la bulau

2016-05-18 20:25

Toti smecherii au cumparat terenuri in zona si au construit vile si tot felu de mini rezidentiale (pentru creduli) ca deh e romania si se poate orice. Acum cand s-a spart buba si au iesit la iveala neregulile, toate scursurile au ajuns sa se planga ca sunt nedreptatiti. Sa speram ca intra DNA-ul pe fir si cerceteaza cum s-au dat autorizatiile, cum s-au emis PUZ, PUG, etc. Cu putin noroc, toti cei vizati, inclusiv cei care au construit o sa putrezeasca in puscarie.

poligon

#24 adresa MAI

2016-05-21 08:46

CATRE, Aeroportul International BANEASA Va reamintim ca imediat la N.V. de cazarma M.A.I. Baneasa in padurea l.L.Caragiale (la l 00 m. lateral dreapta - casa padurarului), este organizat si omologat poligonul de tragere cu armamentul de infanterie si grenade de mana de razboi (ofensive si defensive}, proprietate a Ministerului Administratiei si lnternelor, in care se executa trageri, zilnic intre orele 07.00-15.00 si 17.00-24.00. In scopul prevenirii accidentelor de orice fel, va rugam sa luati masuri de limitare a survolului pe deasupra poligonului in orele mai sus amintite. Avem convingerea ca actionand impreuna vom reatiza o colaborare directa pentru prevenirea oricaror accidente.

poligon

#25 adresa MAI catre Aeroportul Otopeni

2016-05-21 08:53

CATRE, Aeroportul lntemational OTOPENI Va reamintim ca imediat la N.V. de cazarma M.AI. Baneasa In padurea I.L.Caraglale (la 100 m. lateral dreapta - casa padurarului), este organizat sl omologat poligonul de tragere cu armamentul de lnfanterie si grenade de mana de razbol (ofensive sl defensive), proprietate a Ministerulul Adminlstratiei sl lnternelor, In care se executa tragerL zllnlc intre orele 07.oo .. 15.00 sl 17.00-24.00  In scopul prevenirii accidentelor de orice fel, va rugam sa luati masuri de limitare a survolulul pe deasupra poligonulul in orele mal sus amintite. Avem convingerea ca actionand impreuna vom realiza o colaborare directa pentru prevenirea oricaror accidente.