Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#30032

2014-12-01 11:00

Iar te arunci ca fraieru fara sa sti,cred ca nu vorbim de aceeasi lege,legea prin care s-a modificat modalitatea platilor compensatori,legea spunea clar(si au beneficiat toti pana in 2012 cand a fost modificata),cum se fac platile compendatori din ce surse,legea care a fost modificata si s-a lasat ca modalitate de plata NUMAI societatile comerciale,iar iti spun nu vorbim de legile care le invoci (iar daca te iei numai la ce te referi tu ne invartim in jurul cozi).Acea lege nu a moduficat-o fiste cine,intereseazate si o sa realizezi ca a fost un pachet de legi special date ptr. a ne pacali, ca si sindicatele au o vina ,nu te contrazic ,dar in cazul nostru ,sindicatele nu au atata putere sa anuleze LEGI.

Raspunsuri

SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!
Musafir

#30033 S.C. Oltchim S.A, Disponibilizatii din 2013:

2014-12-01 11:05:45

#30032: -  ESTI NCURCAT VOIT DE SINDICATE SI STATUL ROMAN IN COMPLICITATE, IATA ADEVARUL PE INTELESUL TAU SI A ALTORA:

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

ESTE DOAR O DELIMITARE SI ATAT:

 Domne, cred ca esti un pic gresit, am explicat mai sus, repet.

#30031 S.C. Oltchim S.A, Disponibilizatii din 2013:

 Art. 7. - Persoanele concediate in conditiile prezentei ordonante de urgenta beneficiaza de urmatoarele drepturi: 

A. LA NIVELUL TARII SI DELIMITARE PROTECTII SOCIALE SI FORME DE RECONVERSIE PROVESIONALA:

#28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

reglementari de  protectie sociala.

ORDONANTA OUG. si HG. statul roman :

Art. 7. a) indemnizatie de somaj, stabilita potrivit reglementarilor legale in vigoare;

# indemnizatie de somaj care beneficiaza toti somerii  in categoriile de someri, OBLIGATIE PE PROTECTIE SOCIALA LA NIVELUL TARII ROMANIA, luati in evidente de AJOFM:

a)  6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;

 

b)  9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;

 

c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

 

Art. 7. b) venit lunar de completare;

 # indemnizatie venit de completare prin protectie sociala si cu reconversie provesionala,  dupa caz cine doreste si se inscrie, nefiind obligatie, pe baze sindicale si statul roman patron coroborat cu AJOFM statul roman:

–      12 luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 3 ani si pana la 10 ani;

 

–      20 de luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 10 ani si pana la 15 ani;

 

–      22 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca intre 15 ani si pana la 25 de ani;

 

–      24 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca de cel putin 25 de ani;

 

B. SOCIETATILE COMERCIALE CAZUL DE FATA SC. OLTCHIM SA., PATRON SI ACTIONAR MAJORITAR STATUL ROMAN.

Art. 7. c) plati compensatorii acordate de catre operatorii economici din bugetele de venituri si cheltuieli ale acestora, in conformitate cu prevederile contractelor colective sau individuale de munca aplicabile, respectiv incheiate la nivelul fiecarui operator economic.

#30010 CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A, LEGE JUDECATOREASCA

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )la nivel de S.C. OLTCHIM S.A, LEGE JUDECATOREASCA:

 OBLIGATIE PE CCM SUME SALARII COMPENSATORII IN FUNCTIE DE VECHIME.

# plati salarii compensatorii in functie de vechime in munca pe Legea CCM (Contractului Colectiv de Munca ) la nivel de S.C. Oltchim S.A. conform acestei legi  aprobata judecatoresc si de toate institutiile in competenta lor si sprijinita de alte legi in vigoare:

 

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM la nivel de S.C. OLTCHIM S.A, LEGE JUDECATOREASCA, SUMA NETA:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii.

#30009 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM :

 SUMELE DE BANI TREBUIE PE LEGE ACHITATE. ESTE OBLIGATIE DE A FACE (TERMEN JURIDIC) A PUNE IN APLICARE ACHITARE, NU SPUNE IN INSOLVENTA DE UNDE, SAU SA FIE PE PROFIT, ORI SA AIBE ACTIVITATE, SAU ALTE METODE, SE RESTRANGE DIN ACTIVITATE SI SE ACHITA, MARIANA CAMPEANU LA ACEA VREME MINISTRU, A SPUS CA ARE ACESTE SUME, ALTFEL JUDECATORUL-SINDIC NU APROPA DISPONIBILIZARI PE LEGI SI LEGEA INSOLVENTEI 85/2006 DACA NU EXISTAU ACESTE SUME DIN CCM, AJOFM A SPUS CA A ACHITAT, STATUL ROMAN AVAND DREPTUL SA ACHITE CA FIIND CEL CARE A PRODUS DISPONIBILIZARI IN SOCIETATEA OLTCHIM, AU AVUT CASTIG LA PESTE UN AN DE LA DISPONIBILIZARE GENERAND PROFIT SI ZIC EI ECONOMIE DE 14,4 MILIOANE EURO, ACTUALMENTE DIN SURSA PCC SALARIILE COMPENSATORII FIIND 8,7 MILIOANE EURO IAR PIPEREA A SPUS CA IN JUR DE 9 MILIOANE EURO,  SALARIILE COMPENSATORII GENERATE LA 5-6 LUNI DE LA INTRAREA IN INSOLVENTA NU AU CE CAUTA LA MASA CREDALA FIIND PENAL, NEAVAND ACORDUL DISPONIBILIZATILOR SA FIE ACOLO, NICIUN ACT SCRIS SAU SEMNAT DE ACESTIA. DIN CAUZA ASTA APAR AICI  ANAF, PILONUL II PENSII PRIVATE SI CASA DE PENSII SUME CARE APAR DAR NU  SUNT LA DISPONIBILIZATI, NU S-A DAT CONSIMTAMANTUL SA FIE FACUTA FAPTA ACEASTA SI LEGEA INTERZICE A TRECE ACESTE SUME LA MASA CREDALA SAU SA DEVIEZE DE LA DESTINATAR DUPA DECLANSAREA INSOLVENTEI, LEGEA SPUNE ACHITA.

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

http://portal.just.ro/

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

 Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.


Musafir

#30115 Re:

2014-12-02 16:44:14

#30032: -  

 Bai prostu pulii, vad ca o dai inainte cu nesimtire si proasta intelegere sau intelegi cum iti spune tie Diculoiu pentru ca tu nu esti in stare sa citesti.    Iata ce  zice Codul Muncii                                Art. 67

Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil. 

si ca sa vezi ca esti prost si nu ai citit niciodata nimic si spui in continuare ceea ce-ti spune cacatul de Diculoiu, iata ce zice lege dialogului social (62)

Art. 148
(1) Executarea contractului colectiv de munca este obligatorie pentru parti. 
(2) Neindeplinirea obligatiilor asumate prin contractul colectiv de munca atrage raspunderea partilor care se fac vinovate de aceasta. 
Art. 151

Contractul colectiv de munca inceteaza: 
a) la implinirea termenului sau la terminarea lucrarii pentru care a fost incheiat, daca partile nu convin prelungirea aplicarii acestuia, in conditiile legii; 
b) la data dizolvarii sau lichidarii judiciare a unitatii; 
c) prin acordul partilor. 

Art. 152
(1) Contractul colectiv de munca nu poate fi denuntat unilateral. 
(2) Litigiile in legatura cu executarea, modificarea sau incetarea contractului colectiv de munca se solutioneaza de catre instantele judecatoresti competente. 

Art. 229 Codul Muncii

(4) Contractele colective de munca, incheiate cu respectarea dispozitiilor legale, constituie legea partilor.

Deci prostovane care esti. Atata timp cat ai un CCM si nu a fost denuntat , reprezinta legea partilor.

Daca cacatul tau de Diculoiu avea acel CCM trebuia sa il sustina pana la capat pentru ca noi pentru acest motiv s-am platit cotizatie lunar.

Pot merge cu presupunerile mai departe si consider ca in spatele acelor decizii  s-ar putea gasii aprobari ale unor reprezentanti ai sindicatelor care si-ar fi dat acceptul pentru transformarea drepturilor salariale in creante, sau s-ar putea sa fie si un act aditional la CCM aprobat asa intr-o doara intr-o comisie paritara. Ce zici cacatule de Diculoiu , avem dreptate?