Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #30115 Re:

2014-12-02 16:44

#30032: -  

 Bai prostu pulii, vad ca o dai inainte cu nesimtire si proasta intelegere sau intelegi cum iti spune tie Diculoiu pentru ca tu nu esti in stare sa citesti.    Iata ce  zice Codul Muncii                                Art. 67

Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil. 

si ca sa vezi ca esti prost si nu ai citit niciodata nimic si spui in continuare ceea ce-ti spune cacatul de Diculoiu, iata ce zice lege dialogului social (62)

Art. 148
(1) Executarea contractului colectiv de munca este obligatorie pentru parti. 
(2) Neindeplinirea obligatiilor asumate prin contractul colectiv de munca atrage raspunderea partilor care se fac vinovate de aceasta. 
Art. 151

Contractul colectiv de munca inceteaza: 
a) la implinirea termenului sau la terminarea lucrarii pentru care a fost incheiat, daca partile nu convin prelungirea aplicarii acestuia, in conditiile legii; 
b) la data dizolvarii sau lichidarii judiciare a unitatii; 
c) prin acordul partilor. 

Art. 152
(1) Contractul colectiv de munca nu poate fi denuntat unilateral. 
(2) Litigiile in legatura cu executarea, modificarea sau incetarea contractului colectiv de munca se solutioneaza de catre instantele judecatoresti competente. 

Art. 229 Codul Muncii

(4) Contractele colective de munca, incheiate cu respectarea dispozitiilor legale, constituie legea partilor.

Deci prostovane care esti. Atata timp cat ai un CCM si nu a fost denuntat , reprezinta legea partilor.

Daca cacatul tau de Diculoiu avea acel CCM trebuia sa il sustina pana la capat pentru ca noi pentru acest motiv s-am platit cotizatie lunar.

Pot merge cu presupunerile mai departe si consider ca in spatele acelor decizii  s-ar putea gasii aprobari ale unor reprezentanti ai sindicatelor care si-ar fi dat acceptul pentru transformarea drepturilor salariale in creante, sau s-ar putea sa fie si un act aditional la CCM aprobat asa intr-o doara intr-o comisie paritara. Ce zici cacatule de Diculoiu , avem dreptate?