Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post

B.

#162

2014-11-14 18:09

Bunul meu domn, petiţia dvs. se numeşte "Votati pentru mentinerea religiei in scoli".
Ori ne luaţi de proşti, ori nu ştiţi prea bine ce cereţi.
Religia RĂMÂNE în şcoli, unica schimbare este anularea prevederii neconstituţionale, cum că trebuie să ceri să NU faci religie, care devine, după cum este logic şi de bun-simţ, o prevedere prin care se predă religia doar celor ce vor asta, deci "cer şi li se va da", după cum scrie-n biblie.
Consideraţi perfect normal "Articolul 18 din Legea educaţiei naţionale nu încalcă dreptul la libertate al individului, care poate solicita în scris să nu frecventeze orele de religie", dar vi se pare insultătoare inversarea. De ce ? De ce credeţi că e perfect în regulă când e pentru ceilalţi, dar sunteţi indignat când este poziţia dvs. cea pusă în situaţia de-a face solicitarea ?
Ne mai spuneţi că „Scoaterea religiei din trunchiul comun al sistemului de învăţământ din ţara noastră, este echivalent cu scoaterea religiei din şcoli, deoarece statutul de disciplină opţională ar transforma-o  într-o materie periferică şi obscură”.
Nu pot decât să mă mir, pentru că, până ieri, când oamenii protestau împotriva abuzului, cei ca dvs. urlau drept replică că "cei mai mulţi români vor religie-n şcoli ! să respectăm dorinţa majorităţii !".
Să-nţeleg că ştiţi prea bine cât de mult îşi doresc "cei 87% ortodocşi" religia ca materie pentru copiii lor: aşa de mult, că nu se vor obosi nici măcar să semneze un formular. Dar dacă aşa de mult nu le pasă, sau chiar nu vor, atunci de ce vă obosiţi să menţineţi o materie care fie nu e dorită, fie, în cel mai bun caz, e total indiferentă ?

 

Raspunsuri


Musafir

#164 Re:

2014-11-14 18:17:13

#162: B. -  

 Poate religia nu e dorita de cei care au fost formati si indoctrinati la scoala COMUNISTA!

Se vede ca nu stii cat de mult indragesc copiii ora de religie in scoli!

In ceea ce priveste "dreptul la libertate al individului", cred ca ar fi trebuit sa scrii "dreptul la libertate al persoanei"!

Atat de mult seamana discursul tau cu cel pe care l-am auzit de mii de ori, cand eram mici, de la reprezentantii Partidului Comunist Roman!!!

Ai fost PCR-ist cumva?

printre cei 87%

#197 Re:

2014-11-14 20:27:36

#162: B. -  

 In primul rand minoritatea trebuie sa se supuna majoritatii!