Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#27539 Administratorul Oltchim: Este o evolutie pozitiva pe piata, pentru Oltchim

2014-10-12 10:19

http://www.impactreal.ro/

Închiderea Petrotel-Lukoil ar fi ceva “de-a dreptul enervant” pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea, pentru care se întrevăd perspective bune pe piaţă, dar depinde de materia primă furnizată de rafinăria ploieşteană, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al combinatului chimic, aflat în insolvenţă. “Sunt nişte evoluţii pozitive pe piaţă, vindem mai mult decât ne aşteptam. Este o piaţă favorabilă acum, pentru că s-au închis nişte facilităţi BASF în Europa. Ar fi de-a dreptul enervant să se închidă rafinăria Petrotel”, a spus Piperea pentru ZF.
Administratorii judiciari ai Oltchim sunt firmele Rominsolv, controlată de Piperea, şi BDO Business Restructuring. Oltchim are nevoie lunar de 6.000 de tone de propilenă, material rezultat din prelucrarea ţiţeiului şi necesar în activitatea de producţie a combinatului. În trecut, Oltchim cumpăra propilenă de la Arpechim Piteşti, de care era legată printr-o conductă specială, însă rafinăria a fost închisă în 2010 de OMV Petrom. Acum, materia primă vine de la Petrotel, deşi “la cotă de avarie”, deoarece rafinăria este aproape complet închisă. În eventualitatea în care ruşii de la Lukoil îşi pun în practică ameninţarea şi opresc permanent rafinăria, cea mai apropiată sursă de propilenă pentru Oltchim va fi combinatul petrochimic HIP-Petrohemia din Pancevo, Serbia. Petrohemia este în insolvenţă, cu mari probleme financiare şi datorii. Piperea mai susţine că situaţia Oltchim s-a îmbunătăţit, şi se
aşteaptă ca pierderea înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) să se reducă de la nivelul de 650.000 euro din luna septembrie.
Combinatul vâlcean a organizat, ieri, adunarea generală a acţionarilor, la solicitarea celui mai mare acţionar privat, compania germană PCC, care deţine 33% din capitalul Oltchim. PCC a propus aprobării acţionarilor ca planul de reorganizare a combinatului să fie elaborat de acţionarul principal, adică Ministerul Economiei. Ideea a fost însă respinsă de minister.
O nouă licitaţie pentru activele Oltchim, fără datorii, va fi organizată pe 15 decembrie, după două astfel de încercări eşuate anul acesta.

Raspunsuri


Musafir

#27569 NE MAI DUCETI CU "PRESUL" MULT TIMP DOMNULE PROFESOR?

2014-10-13 14:14:22

#27539: - Administratorul Oltchim: Este o evolutie pozitiva pe piata, pentru Oltchim  


AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA? 
VA ASTEPTAM, JOI 09.10.2014, CU RASPUNSURI NU CU MINCIUNI DE AVOCAT!

"Stiu ca nu e de nasul meu sa indraznesc a intreba o astfel de personalitate , dar totusi imi iau inima in dinti "domnule Piperea" si te intreb ... "

Problema este alta. Combinatul "merge" din rau in mai rau. 

"Eu fac promisiuni pe care eu mi le respect, nu promisiuni doar asa ca sa ma aflu in treaba, pentru ca nu sunt politician..., VA POT GARANTA CA LA SFARSITUL LUNII AUGUST AVEM UN PLAN DE REORGANIZARE LA OLTCHIM ... " 

(DECLARARIA LUI PIPEREA DIN DATA DE 
8 IUNIE 2014)

AVETI RASPUNSURI DOMNULE PROFESOR? 
NOI ASTEPTAM RASPUNSURI, NU MINCIUNI DE POLITICIAN "DE DOI BANI"!
TINET-VA PROMISIUNILE, NU VA DUCETI RENUMELE IN DERIZORIU!

SUNTEM IN OCTOMBRIE DOMNULE PIPEREA!
AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA? 

NOI AM VAZUT CU TOTII … SOLUTII NU AVETI!
SAU AVETI ... NUMAI IN AGRICULTURA, DEMOLARI ... - ASA CUM ATI PROPUS IN AGEA OLTCHIM.

STIM CA ATI FOST "PLANTAT" IN OLTCHIM DAR ACUM NE-AM CONVINS CA SUNTETI SI "PLANTA" LA UMBRA UNOR INTERESE MESCHINE.

AVETI CE SA LE SPUNETI STUDENTILOR DUMNEAVOASTRA DESPRE INSOLVENTA SI ADMINISTRATORII JUDICIARI AI OLTCHIM: "O PALARIE PREA MARE PENTRU NISTE CREIERE MICI"!
Facebook