Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#25340 Re: Re: Re: Re: Re: Re: FOSTII ANGAJATI DE LA OLTCHIM, DIN NOU IN STRADA

2014-08-19 21:03

#25331: - Re: Re: Re: Re: Re: FOSTII ANGAJATI DE LA OLTCHIM, DIN NOU IN STRADA 

 Ce nu ai inteles tu care zici ca mai citesti (daca nu cumva doar copiezi) platile tale si ale mele si ale tuturor colegilor de suferinta , intr-un stat de drept si nu unul de tip mafiot, nu pot fii creante. Platile noastre compensatorii nu pot reprezenta altceva decat plati curente, plati de care trebuia sa beneficiezi/beneficien la data disponibilizarii. Restul e can-can, hai sa mai scriem si noi cate ceva sa parem interesanti.

Concluzia : Dl. Piperea (cu sprijinul statului) nu este nimic altceva decat un hot de buzunare.

Oricum , dl. Piperea sa nu creada ca va scapa asa cu una cu doua cand bancile ne vor executa silit ca nu ne mai putem platii ratele sau cand greutatile vietii ne vor lovii din plin.

Dl. Piperea daca era cinstit si corect asa cum prevede deomtologia profesiei lui, trebuia sa spuna de la inceput ce strategie are nu sa vina apoi cu propunerea ca banii se vor da la privatizare sau cand societatea va avea in cont 7 mil. euro (adica la sfantul asteapta)

Ceea ce postezi tu legi si articole e doar "fix-pix", singura solutie e coasa, barda , toporul. sapa , deci 1907. Asta e statul roman si astia sunt alesii nostrii

Raspunsuri


Musafir

#25341 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: FOSTII ANGAJATI DE LA OLTCHIM, DIN NOU IN STRADA

2014-08-19 22:14:30

#25340: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: FOSTII ANGAJATI DE LA OLTCHIM, DIN NOU IN STRADA 

 CREÁNȚĂ ~e f. 1) Drept al creditorului de a cere debitorului executarea unei obligații. 2) Act care certifică acest drept. [G.-D. creanței; Sil. cre-an-] /<fr. créance
Sursa: NODEX (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. Drept pe care îl are creditorul asupra unei sume de bani ce i se datorează; (concr.) titlu, înscris care confirmă acest drept. [Pron. cre-an-. / < fr. créance].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. act prin care se constată dreptul creditorului de a primi o sumă de bani de la debitor. (< fr. créance)
Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

SA TE DECIZI SI TU CE CERI SI CE COMENTEZI AICI: 7 mil. euro ????????????????????? Stai rau cu matematica...., sau ai deruta in cap la ora asta????????Sunt ~9 milioane euro (38.164.916 lei)., sau te pot intreba ce ai facut cu diferenta...??????? Sau facut plati pe smecherii, ti-ai luat banii .... zi....hai ca ai acum  posibilitatea.....AI INTRAT PE PETITIE SA FACI MISTO DE NOI  CA TU AI LUAT BANII...

ASA AI CERUT SI LUI PIPEREA ?????????? BRAVOOOO.....DA-MI BAAA BANII..., ASA AI SPUS, ESTI GENIAL.

TU CU CINE  ESTI,  OMUL LUI PIPEREA (dupa ce ai scris mai sus sigur ti-a intins o cursa si esti K.O, curand  aflam si de tine... ) SAU CERNEV,... ASTA ASA..., SA STIM SI NOI CU CINE VORBIM.

Dl. Piperea pentru ca e avocat si face si psihologie cu tine, te imbata repede si uiti de ce ai venit la el sau ce ai sa-i ceri, sau te-a cumparat si te-ai dat dracu, te-a imbatat atat de bine incat esti partas cu el .... Tu in fata instantei judecatoresti ai fost catastrofa mondiala cu avocatii tai si cu tine in frunte, ce ceri tu....???? Si la cine ai cerut...???????

Piperea sa iti spuna tie strategii, nuuuu baiii zabaucule, el se joaca cu legislatia nu cu strategia, are alte strategii cu care si-a batut joc si de tine si de noi la un loc, amanari si reamanari, minciuni, intoxicari si jonglerii, hai ca le-am spus eu, sa nu mai zici ca nu sti. Ce strategii vrei tu deontologic?

ASTEA SUNT STRATEGII PENTRU TINE SI MAI SUNT, DAR DACA NU CITESTI:

Legea 85/2006 http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_procedura_insolventei.php

Art. 3,

Al.7. prin creditor se intelege persoana fizica sau juridica care detine un drept de creanta asupra averii debitorului si care a solicitat, in mod expres, instantei sa ii fie inregistrata creanta in tabelul definitiv de creante sau in tabelul definitiv consolidat de creante si care poate face dovada creantei sale fata de patrimoniul debitorului, in conditiile prezentei legi. Au calitatea de creditor, fara a depune personal declaratiile de creanta, salariatii debitorului;
Al. 8. creditorul indreptatit sa participe la procedura insolventei este acel creditor care a formulat si i-a fost admisa, total sau in parte, o cerere de inregistrare a creantei sale pe tabelul definitiv al creantelor contra debitorului si care are dreptul de a participa si vota in adunarea creditorilor, inclusiv asupra unui plan de reorganizare judiciara admis de judecatorul-sindic, de a fi desemnati in calitate de membri ai comitetului creditorilor, de a participa la distributiile de fonduri rezultate din reorganizarea judiciara a debitorului sau din lichidarea averii debitorului, de a fi informat sau notificat cu privire la desfasurarea procedurii si de a participa la orice alta procedura reglementata de prezenta lege;

Al. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social;

c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

Al. 21. categoria de creante defavorizate este prezumata a fi categoria de creante pentru care planul de reorganizare prevede cel putin una dintre modificarile urmatoare pentru oricare dintre creantele categoriei respective:
a) o reducere a cuantumului creantei;
b) o reducere a garantiilor sau a altor accesorii, cum ar fi reesalonarea platilor in defavoarea creditorului;
c) valoarea actualizata cu dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei, daca nu este stabilit altfel prin contractul privind creanta respectiva sau prin legi speciale, este mai mica decat valoarea la care a fost inscrisa in tabelul definitiv de creante;
Al. 22. prin program de plata a creantelor se intelege tabelul de creante mentionat in planul de reorganizare care cuprinde cuantumul sumelor pe care debitorul se obliga sa le plateasca creditorilor, prin raportare la tabelul definitiv de creante si la fluxurile de numerar aferente planului de reorganizare, si care cuprinde:
a) cuantumul sumelor datorate creditorilor conform tabelului definitiv de creante pe care debitorul se obliga sa le plateasca acestora;
b) termenele la care debitorul urmeaza sa plateasca aceste sume;

Decizia din data de 15.05.2013

Dispozitiile art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei coroborat cu art.65 si 66 din Codul Muncii - republicat si art. 36 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

Prevederile art.60 alin.2 din Codul Muncii- republicat si art.44 alin 2 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

DECIDE:

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:

Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

2014-05-09 11:11

http://www.oltchim.ro/uploaded/2013/hotarare%20insolventa_%20legalizata.pdf

 

 

 


Musafir

#25342 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: FOSTII ANGAJATI DE LA OLTCHIM, DIN NOU IN STRADA

2014-08-19 22:20:21

#25340: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: FOSTII ANGAJATI DE LA OLTCHIM, DIN NOU IN STRADA 

[Anul 19. Luni, 12 Mai 2014] "În acest sens, consorţiul de administratori judiciari va convoca Adunarea creditorilor şi va supune aprobării acesteia repetarea procedurii cu un nou termen-limită de depunere a ofertelor angajante", notau atunci administratorii judiciari.
Contactat telefonic, Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL, a declarat pentru Curierul Naţional că astăzi va avea loc Adunarea creditorilor. "Luni va avea loc Adunarea Creditorilor. Pentru a putea elabora planul de reorganizare al Oltchim va trebui mai întâi să selectăm investitorul care să cumpere SPV-urile şi Rafinăria. În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar.  [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014]

 http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2014-05-12/Pierderile+Oltchim+sunt+duble+fata+de+vanzari