Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#24040 Re: solutii; M. PARVU(celentano) agent de paza la arpechim :)

2014-07-17 15:52

#24034: - solutii

https://ro.stiri.yahoo.com/cum-a-ajuns-un-director-hr-s%C4%83-fie-retrogradat-ca-agent-de-paz%C4%83-063507579.html

 

 

 

Cum a ajuns un director HR să fie retrogradat ca agent de pază

Yahoo News – 8 ore în urmă

Ca să determine angajații să părăsească compania fără a fi nevoită să achite plăți compensatorii, conducerea Complexului Energetic Oltenia a trecut la retrogradări  ale angajaților.

Asta a făcut ca, de exemplu, un fost director de resurse umane din cadrul Complexului Energetic Oltenia să fie numit agent de securitate. Și asta după ce Ion Tănăsoiu a lucrat 40 de ani în minerit, deținând 34 de funcții de conducere. Acum, mai are doi ani până la pensie. 

În aceeași situație a fost pus și un jurist al companiei, Marius Popescu, care a aflat recent că va deveni electrician de mină. 

Fostul director HR acuză compania de metode “securisto-comuniste" prin care să determine angajații să plece fără a primi plăți compensatorii. 

„Este o metodă de a determina oamenii să plece singuri. E un război psihologic. Ei au aplicat aceste măsuri securisto-comuniste gândind că oamenii nu vor suporta presiunea şi vor pleca“, a spus Tănăsoiu, citat de pandurul.ro

În replică, directorul Diviziei Energetice din CE Oltenia, Aurel Medinţu, a declarat  că nu crede că există situaţia în care un fost director de resurse umane este făcut paznic. 

Pe de altă parte, Medinţu a mai spus că cei care nu vor semna actele adiţionale la contractele de muncă vor fi concediaţi.

„Pentru cei care vor refuza posturile, nu există o a treia cale decât de a li se desface contractul de muncă, cu plăţile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă“, a adăugat Medințu, citat de pandurul.ro.

 

Raspunsuri

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-07-17 15:56:30Musafir

#24042 Re: Re: solutii; MARIUS PARVU agent de paza la arpechim :)

2014-07-17 15:59:33

#24040: - Re: solutii; MARIUS PARVU agent de paza la arpechim :)

http://pandurul.ro/Actualitate/2014-07-17/Un+fost+director+de+la+Divizia+Miniera%2C+facut+paznic

Un fost director de la Divizia Minieră, făcut paznic

Actualitate - Maria BÎRCU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Un fost director de resurse umane din Complexul Energetic Oltenia a fost retrogradat de conducerea companiei fiind numit agent de securitate. Ion Tănăsoiu a avut în ultimii 30 de ani funcţii de conducere în sectorul resurse umane şi este uimit de cum a fost tratat de actuala conducere. „Dacă se poartă cu mine aşa, că am fost director, darămite cu ceilalţi salariaţi“, spune Tănăsoiu. Fostul director spune că aceasta este metoda „securisto-comunistă“ a conducerii de a determina angajaţii să părăsească compania fără plăţi compensatorii. Nu este singurul în această situaţie. Un jurist de la companie, Marius Popescu, a aflat acum două zile că va fi electrician mine. Directorul din CEO, Aurel Medinţu, nu crede că în companie un fost director a ajuns agent de pază.

Angajaţii de la TESA din CE Oltenia au început să vorbească despre abuzurile conducerii companiei. Printre cei care s-au hotărât să vorbească se află şi fostul director de resurse umane din companie, Ion Tănăsoiu. Acesta mai are doi ani până la pensie. A lucrat 40 de ani în minerit din care 34 a avut funcţii de conducere. Acum a fost trecut la Direcţia de pază.

„E un război psihologic“

Până să fie făcut paznic, în ultimele luni a fost mutat de la un serviciu la altul de la Cariera Jilţ. „Eu am fost desfiinţat, nu retrogradat. După 40 de ani de activitate, după 34 de ani de funcţii de conducere în resurse umane, începând cu director de resurse umane la fosta RAL Oltenia, sucursala Jilţ, şef departament la Turceni, director de resurse umane la Sucursala Divizia Minieră în 1 iunie 2012 când se înfiinţa CE Oltenia, trecut înapoi în Jilţ şef de departament, apoi şef de serviciu la UMC Jilţ şi acum, de la 1 martie se desfiinţează serviciul“, a povestit acesta.

Deşi în martie a fost desfiinţat serviciul pe care-l conducea, venea în continuare la serviciu şi primea acelaşi salariu. Nu i s-a spus nimic despre noul loc de muncă. „Este o metodă de a determina oamenii să plece singuri. E un război psihologic. Ei au aplicat aceste măsuri securisto-comuniste gândind că oamenii nu vor suporta presiunea şi vor pleca“, spune Tănăsoiu.  Acesta a povestit cum i s-a adus la cunoştinţă că va fi paznic, după 34 de ani de activitate la resurse umane, în funcţii de conducere. I s-a prezentat un act adiţional în care se  specifica faptul că locul de muncă este în CEO, dar nu şi unitatea. „În data de 30 mai 2014 două persoane de la CE Oltenia m-au chemat în faţa lor şi mi-au prezentat un act adiţional, în alb, fără vreo semnătură, prin care eram trecut în funcţia de agent de pază, cu clasa 15. Bineînţeles că am refuzat semnarea actului adiţional. După aceea, ca să fie tacâmul complet, în data de 7 iulie s-a primit un tabel nominal cu persoanele care urmează să meargă la cursuri de agent de securitate. Pe acel tabel eram şi eu. Este culmea nesimţirii, au depăşit orice limită. Nu le-am cerut nimic, doar să respecte legea. L-am întrebat pe Ion Răuţ de mai multe ori dacă mi-a desfiinţat postul şi a evitat să-mi dea un răspuns. În 1991 eu l-am angajat pe Răuţ“, a mai declarat acesta.

Apel la unitate

Un alt angajat de la complex, Marius Popescu, a fost anunţat acum două zile că nu mai este jurist, ci electrician mine. Popescu este şi lider de sindicat la organizaţia înfiinţată de Corneliu Gârjoabă şi a avut de-a lungul timpului mai multe conflicte cu administraţia. El a făcut apel la colegii săi din companie să fie uniţi şi să nu semneze actele adiţionale. „O comisie de la Târgu Jiu împreună cu şeful de unitate, domnul Vulpe, ne-au chemat pe mai mulţi salariaţi pentru a ne propune schimbarea locului de muncă. Mi s-a propus funcţia de electrician mine. Am refuzat. Este strigător la cer. Nimeni nu ne ajută. Lumea e disperată, dar nu face nimic de frică. Fac apel către toţi salariaţii să fim uniţi si să vină lângă noi“, a spus Marius Popescu.

SESIZARE

Tănăsoiu a făcut şi o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. Deşi a fost transferat pe un alt post, unilateral, răspunsul ITM Gorj îl surprinde pe Tănăsoiu. „Am făcut sesizare la ITM, dar nu s-a luat nicio măsură. După o lună mi-au trimis răspuns în care îmi fac cunoscut faptul că nu a existat nicio modificare a locului de muncă, durata contractului şi, fiţi atentă, că nu s-a modificat felul şi condiţiile de muncă. Şi-au bătut joc“, mai spune acesta.

REACŢIE

Directorul Diviziei Energetice din CE Oltenia, Aurel Medinţu, a declarat presei că nu crede că există situaţia în care un fost director de resurse umane este făcut paznic. „Nu cred că există o asemenea situaţie“, a spus acesta. Medinţu a mai spus că cei care nu vor semna adiţionalele vor fi concediaţi: „Cei care vor refuza posturile nu există o a treia cale decât de a li se desface contractul de muncă, cu plăţile compensatorii prevăzute în CCM“. În acest timp, liderii de sindicat majoritari la Jilţ, unde lucrează cei doi, Ion Tănăsoiu şi Marius Popescu, tac mâlc