Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #24040 Re: solutii; M. PARVU(celentano) agent de paza la arpechim :)

2014-07-17 15:52

#24034: - solutii

https://ro.stiri.yahoo.com/cum-a-ajuns-un-director-hr-s%C4%83-fie-retrogradat-ca-agent-de-paz%C4%83-063507579.html

 

 

 

Cum a ajuns un director HR să fie retrogradat ca agent de pază

Yahoo News – 8 ore în urmă

Ca să determine angajații să părăsească compania fără a fi nevoită să achite plăți compensatorii, conducerea Complexului Energetic Oltenia a trecut la retrogradări  ale angajaților.

Asta a făcut ca, de exemplu, un fost director de resurse umane din cadrul Complexului Energetic Oltenia să fie numit agent de securitate. Și asta după ce Ion Tănăsoiu a lucrat 40 de ani în minerit, deținând 34 de funcții de conducere. Acum, mai are doi ani până la pensie. 

În aceeași situație a fost pus și un jurist al companiei, Marius Popescu, care a aflat recent că va deveni electrician de mină. 

Fostul director HR acuză compania de metode “securisto-comuniste" prin care să determine angajații să plece fără a primi plăți compensatorii. 

„Este o metodă de a determina oamenii să plece singuri. E un război psihologic. Ei au aplicat aceste măsuri securisto-comuniste gândind că oamenii nu vor suporta presiunea şi vor pleca“, a spus Tănăsoiu, citat de pandurul.ro

În replică, directorul Diviziei Energetice din CE Oltenia, Aurel Medinţu, a declarat  că nu crede că există situaţia în care un fost director de resurse umane este făcut paznic. 

Pe de altă parte, Medinţu a mai spus că cei care nu vor semna actele adiţionale la contractele de muncă vor fi concediaţi.

„Pentru cei care vor refuza posturile, nu există o a treia cale decât de a li se desface contractul de muncă, cu plăţile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă“, a adăugat Medințu, citat de pandurul.ro.