Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

Porcacel Marinescu

#22065 Re: Re: CE Hunedoara în insolvenţă, Oltchim în faliment “

2014-06-14 16:45

#22053: musafir - Re: CE Hunedoara în insolvenţă, Oltchim în faliment “

"cum putem sa aflam daca stanescu a trimis carte guvern scrisoarea?"

Care scrisoare ? Poate scrisoarea a III-a. Nu te-ai saturat de scrisori? Poti sa scrii scrisori pana iti va creste barba si nu se va rezolva nimic,

Concluzie: Faptele conteaza

Raspunsuri


Musafir

#22076 CE Hunedoara în insolvenţă, Oltchim în faliment

2014-06-14 19:03:02

#22065: "CE Hunedoara în insolvenţă, Oltchim în faliment"

http://www.focus-energetic.ro/ce-hunedoara-in-insolventa-oltchim-in-faliment-17832.html

CE Hunedoara în insolvenţă, Oltchim în faliment

iunie 13, 2014

http://www.focus-energetic.ro/wp-content/uploads/oltchim.jpg...

Ultimele zvonuri pe piaţă sunt că, după alegerile prezidenţiale din toamnă, Complexul Energetic (CE) Hunedoara (CEH) va intra în insolvenţă, iar combinatul Oltchim în faliment.

La CE Hunedoara lucrurile stau rău de ceva mai multă vreme. Complexul energetic a apărut în anul 2013, prin fuziunea termocentralelor Mintia-Deva şi Paroşeni, cu minele viabile din Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani (Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni).

Conform raportului administratorilor companiei, CEH a avut pierderi de peste 147 milioane de lei în anul 2013, iar datoriile depăşeau 752 milioane de lei. De menţionat şi că, la înfiinţare, CE Hunedoara a preluat şi o datorie de 70 milioane lei ale CNH.

Iniţial, potrivit calendarului de privatizări agreat de Guvernul României cu FMI, Complexul Energetic Hunedoara ar fi trebuit vândut încă din anul 2013 unui investitor strategic.

De altfel, în urma unei misiuni a FMI, în ianuarie anul trecut, în scrisoarea de intenţie către FMI, se arăta că decizia de privatizare a CE Hunedoara urma să fie adoptată până la finele lunii februarie. Dacă nu exista, însă, niciun investitor interesat, CE Hunedoara urma să intre în insolvenţă, releva scrisoarea FMI.

În prezent, se pare că nu mai există nicio variantă pentru salvarea CEH, în afară de insolvenţă.

De asemenea, în privinţa combinatului petrochimic Oltchim, şi aici lucrurile stau cât se poate de prost. Aflat în insolvenţă, nu s-a găsit niciun “doritor“ care să preia compania. Chinezii ba au zis ca vin, ba au zis că mai vor să se intereseze asupra situaţiei companiei, aşa că mai au nevoie de timp. Cert e că şi ultima amânare pentru depunerea ofertelor de preluare a combinatului, 6 iunie 2014, a trecut fără niciun rezultat. În aceste condiţii, se zvoneşte că Oltchim va intra în faliment.

Totuşi, nici CE Hunedoara, nici Oltchim “nu vor păţi nimic“ în următoarele 5-6 luni. Abia după ce vor trece alegerile din toamnă, după ce se vor aşeza apele, cele două companii vor intra una în insolvenţă, iar cealalată în faliment!