Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#21331 Re: Re: Sume datorate de DISPONIBILIZATI

2014-05-30 18:48

#21327: ueeeee - Re: Sume datorate de DISPONIBILIZATI

"PS:

in timp ce scriu aceste randuri, la europa fm aud corespondenta nicoletei ene in legatura cu actiunile disponibilizatilor la diicot si mistificarile vehiculate de administratorii judiciari... amar, crud si amar. tocmai de aceea sunt mai hotarat decat de obicei sa lupt ca sa ii dau in afara din meseriile pe care le practica in mod abuziv, cu efecte devastatoare asupra tuturor valcenilor."

 

Da , banii sunt foarte importanti pentru fiecare dintre noi dar cel mai tare ma doare umilinta la care ne supun. Modul josnic in care ne-au bagat mana in buzunar si ne-au deposedat de un drept al nostru. Ma doare ca in tara in care m-am nascut, am crescut si am muncit , in tara in care eu imi respect toade indatoririle mele de cetatean si contribuabil sunt furat , sunt talharit de catre stat.

Promit solemn ca nu ne vom oprii aici. Daca in 10 zile nu se va rezolva intr-un mod amiabil , am luat legatura cu inca 12 colegi si vom face cunoscut acest jaf intregii Europe. Vom merge la STRASBOURG in fata Parlamentului European si vom intra in greva foamei, convins fiind ca de data asta vom reusii.

 

 

Raspunsuri


Musafir

#21334 Atentie disponibilizati! Presa este manipulata si manipuleaza opinia publica.

2014-05-30 19:16:54

#21331: - Sume datorate de DISPONIBILIZATI

 

"Sute de disponobilizaţi de la Oltchim sunt in pragul unei revolte

Acestia au aflat din fişele fiscale pe 2013 că au primit integral plăţile compensatorii, iar compania chiar a achitat impozitele aferente.

Sute de disponibilizaţi de la Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se plimba de la o instituţie a statului la alta pentru a cere explicaţii. Pe hârtie foştii angajaţi şi-au primit integral salariile compensatorii încă de anul trecut. În realitate au de încasat sume cuprinse între 50.000 şi 80.000 de lei - plăţi compensatorii.

Potrivit adeverinţelor fiscale puse la dispoziţie de ANAF, ei au realizat venituri mari în 2013, motiv petru care mulţi si-au pierdut dreptul la ajutoare sociale sau burse de studii pentru copii. Revoltaţi oamenii au angajat un avocat şi au depus plângeri la DIICOT acuzând conducerea companiei de fals în înscrisuri oficiale.

Reprezentanţii combinatului au declarat că totul este legal chiar dacă impozitele încă nu au fost virate către bugetul statului. Codul fiscal prevede că orice venit care a fost sau urmează să fie plătit să se impoziteze şi să fie raporatat la fisc.

La plecarea din companie în actele muncitorilor au fost trecute sumele ce urmează a fi încasate şi de aceea au apărut ca venituri realizate în 2013.

Salariile compensatorii ale foştilor angajaţii au intrat la masa credală şi nu pot fi fi plătite înainte de privatizarea societăţii de stat anunţată pentru 6 iunie. Combinatul este în insolvenţa şi are datorii de peste 800 de milioane de euro."

ueeeee

#21336 Re: Re: Re: Sume datorate de DISPONIBILIZATI

2014-05-30 19:24:23

#21331: - Re: Re: Sume datorate de DISPONIBILIZATI

banii sunt sau nu sunt importanti... sunt doar un mijloc de a trai si cam atata. ceea ce este foarte important si prea putini inteleg este faptul ca principiile de functionare a tarii sunt incalcate fara niciun pic de rusine de catre cei care trebuie sa le respecte si sa le apere.

Luni, pe langa plangerile penale depuse la DNA si DIICOT, trebuie mers si la tribunal si solicitata lista/tabelul definitiv si hotararea primei adunari generale a creditorilor. de asemenea trebuie sa incercam sa discutam si cu comitetul creditorilor pentru a elimina cele doua capuse bdo si cucurigu ca administratori judiciari. de asemenea trebuie sa cerem numirea altui admininstrator special, un om care nu a avut de a face cu ministerul economiei si comertului si cu avas. de fapt avas este groparul societatii prin administrarea pe care a practicat-o in ultimii 10 ani.

o mare lacuna a legislatiei din romania se refera la "decaderea din drepturi" a posesorului, in acest caz statul roman, care nu a administrat corect si eficient ceea ce noi toti cetatenii i-am incredintat si se numeste generic proprietatea statului (a noastra a tuturor sau a nimanui)

si, culmea, la stana oltchim a fost pus paznic lupul din avas, colegul lui rodin traicu- groparul RAAN turnu severin si al oltchim-ului, domnul stanescu.