Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#21006 24 de oameni fac greva foamei la Oltchim BURSA 19.05.2014

2014-05-19 20:19

http://www.bursa.ro/?s=companii_afaceri&articol=237538

Numărul disponibilizaților de la Combinatul Oltchim Râmnicu-Vâlcea care au intrat astăzi în greva foamei a ajuns la 24, după ce, în această dimineaţă, 10 oameni au ales această cale de protest, cerându-i premierului Victor Ponta să vină în oraşul lor şi să le spună de ce nu au fost respectate promisiunile făcute la disponibilizările de anul trecut, informează surse din presă.
Protestatarii susţin că, până la sfârşitul zilei, este posibil să crească numărul celor care fac greva foamei.
Greviștii i-au înmânat prefectului de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, o declarație a fostului ministru al Muncii Mariana Câmpeanu, datată 1 iulie 2013: "Ministerul Muncii dispune de fondurile necesare pentru plata salariilor restante și a salariilor compensatorii pentru persoanele care vor fi disponibilizate de la Combinatul Oltchim".
Maria Cobrescu, liderul greviştilor, a amintit că, anul trecut, Mariana Câmpeanu afirma că de la Oltchim vor fi disponibilizate peste 900 de persoane, pentru care vor fi plătite salariile restante, indemnizaţia pentru concediul de odihnă şi salariile compensatorii.
În jur de 60 de disponibilizați de la combinatul Oltchim au protestat astăzi în fața Prefecturii Vâlcea, pentru a două săptămână consecutiv, cerând plata restanțelor salariale din 2013. Protestatarii au scandat lozinci împotriva Guvernului şi a conducerii combinatului.
Prefectul Dumitru Cornoiu a încercat să poarte un dialog cu protestatarii, solicitând o delegație formată din 15 reprezentanți, dar oamenii l-au respins, vrând să participe cu toții la discuții.
Disponibilizații au mai cerut ca Ponta să vină la Râmnicu Vâlcea și să demită actuala conducere a combinatului și administratorii judiciari. Ei au afirmat că nu au încredere în privatizarea combinatului, amânată de numeroase ori, și nu au speranțe că își vor mai primi vreodată sumele restante, aflate la masa credală.
În iunie 2013, 900 de salariați ai combinatului Oltchim au fost concediați, plățile compensatorii pentru ei fiind trecute la masa credală. În prezent, Oltchim este propus pentru privatizare, ultimul termen anunțat oficial fiind 6 iunie 2014.

Raspunsuri


Musafir

#21066 Re: 24 de oameni fac greva foamei la Oltchim BURSA 19.05.2014

2014-05-21 10:58:53