Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#20925

2014-05-17 21:13

S-a declansat JIHADUL. Piperea & BDO, feriti-va de roiul albinelor si toxicitatea faptelor voastre. DIVERSIUNEA VOASTRA VA MANANCA. Si ASTRA v-a pus pumnu in gura.

Raspunsuri


Musafir

#20967 Re:

2014-05-18 18:43:57

#20925: -

Administratorul Astra Asigurări: Poliţa de 10 milioane euro pentru Oltchim nu trebuie plătită

http://www.economica.net/administratorul-astra-asigurari-considera-ca-polita-de-10-milioane-euro-pentru-oltchim-nu-trebuie-platita_78868.html

Dosarul de despăgubire înaintat de administratorii judiciari ai Oltchim S.A (în insolvenţă) nu indică un eveniment asigurat, produs în intervalul asigurat şi care să descrie şi să cuantifice vreunul dintre prejudiciile acoperite de poliţa de asigurare a răspunderii civile emisă de societatea de asigurări Astra SA, susţine administratorul special al Astra, compania KPMG Advisory.

 

'În interesul tuturor părţilor, în calitatea noastră de administrator special al Astra SA, am solicitat în repetate rânduri detalii privind titlul executoriu sau alt document echivalent din care să reiasă răspunderea civilă a conducerii, precum şi întinderea daunei cauzate. Ca răspuns la solicitările noastre, administratorii judiciari ai Oltchim SA insistă că raportul întocmit de ei este documentul necesar şi suficient pentru aceasta, contrar prevederilor legale. Din dorinţa de a clarifica situaţia, am analizat din proprie iniţiativă dosarul de insolvenţă al Oltchim cu scopul de a determina dacă administratorii judiciari au iniţiat şi, eventual, au finalizat o acţiune de atragere a răspunderii conducerii Oltchim în conformitate cu prevederile Legii 85/2006 privind insolvenţa. În urma analizei, nu am reuşit să identificăm o astfel de acţiune şi pe cale de consecinţă vreun drept de creanţă câştigat de Oltchim SA împotriva membrilor organelor de conducere acoperiţi de poliţă', precizează KMPG Advisory, într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Poliţa de răspundere civila a unor membri din organele de conducere ale Oltchim SA a fost emisă de Astra în iunie 2012 pentru o perioadă de un an şi prevede o limită de răspundere de 10 milioane euro, fiind reasigurată în proporţie de 100% de către un reasigurator cu rating A acordat de o agenţie de rating internaţională, potrivit KPMG.

Administratorul judiciar al Oltchim susţine că Astra Asigurări trebuie să plătească o poliţă în valoare de 10 milioane de euro pentru management defectuos la Oltchim.