Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#17967 Re: Re: Sindicaliştii de la Oltchim acuză: Piperea & Co. vor să „vândă combinatul bucată cu bucată"

2014-03-11 19:12

#17958: - Re: Sindicaliştii de la Oltchim acuză: Piperea & Co. vor să „vândă combinatul bucată cu bucată"

mai rabdam noi 2 saptamani si scapam de scirbele astea aduse peste noapte,acesti escroci veniti numai sa suga de pe spinarea prostilor,mult a fost,putin a mai ramas oportunistilor si tradatorilor de OLTCHIM,va stiti voi,,,,,,,,,,,,,acusi,acusi,v o trage lacatusi

Raspunsuri


Musafir

#17970 Scrisoarea deschisa a Sindicatului Liber Oltchim catre Piperea si Balan

2014-03-11 20:57:26

#17967: - Sindicaliştii de la Oltchim acuză: Piperea & Co. vor să „vândă combinatul bucată cu bucată"

http://www.monitoruldevalcea.ro/economic/42708/

Scrisoarea deschisa a Sindicatului Liber Oltchim catre Piperea si Balan

Sindicalistii de la Oltchim le-au trimis o noua scrisoare deschisa administratorilor judiciari Gheorghe Piperea si Niculae Balan pe care ii acuza ca vor sa vânda pe bucati combinatul chimic.

“Sindicatul Liber Oltchim, in calitate de sindicat reprezentativ in SC OLTCHIM SA,  v-a atras atentia inca din 30.01.2013 (data declararii insolventei SC OLTCHIM) ca singura strategie viabila este reluarea functionarii SC OLTCHIM impreuna cu Rafinaria Arpechim Pitesti. Din 1966 pâna in 12.11.2008 (data opririi definitive a Petrochimiei Arpechim Pitesti), SC OLTCHIM s-a modernizat si retehnologizat, ajungând sa realizeze in 2008 (fara doua luni de functionare la capacitate) o cifra de afaceri de 600 miloane euro, din care se exporta 80%. In perioada 12.11.2008 - 22.08.2012, SC OLTCHIM a facut toate demersurile posibile pentru reluarea functionarii in sistem integrat cu Rafinaria Arpechim Pitesti si astfel in 07.03.2012 s-a obtinut avizul Comisiei Europene pentru majorarea capitalului social prin conversia in actiuni a creantei AVAS.
Din pacate, nu s-a stabilit o strategie clara pentru SC OLTCHIM si in 30.01.2013 s-a declansat procedura de insolventa conform Legii nr. 85/2006, precizându-se ca Guvernul României va elabora Memorandumul pentru sprijinirea financiara a SC OLTCHIM pe perioada insolventei.

Din pacate, incepând cu 30.01.2013, dvs d-lor administratori judiciari, ati actionat numai pentru degradarea economica si sociala a SC OLTCHIM, ajungând astazi in faza de a declara falimentul.
Dovada ca dumneavoastra nu aveti stabilita o strategie clara de functionare si privatizare a SC OLTCHIM in sistem integrat cu Rafinaria Arpechim Pitesti sunt actiunile intreprinse impotriva salariatilor SC OLTCHIM, a petrochimiei românesti si a economiei celor doua judete, Vâlcea si Arges.

(Ati afirmat in Raportul asupra insolventei Oltchim ca principalele cauze ale intrarii Oltchim in insolventa au fost urmatoarele masuri luate de vechea conducere):
- preluarea Petrochimiei de catre SC OLTCHIM
- mentinerea numarului de salariati in SC OLTCHIM
- majorarea salariilor pentru personalul SC OLTCHIM
In realitate, acestea nu au generat insolventa, fiind masuri care asigurau reluarea functionarii in sistem integrat.

Totodata, nu se mentioneaza in raport nici o actiune intreprinsa de PCC-SE impotriva SC OLTCHIM si a petrochimiei românesti.

In 14.06.2013 s-au disponibilizat 969 de salariati SC OLTCHIM incalcând prevederile Legii nr. 85/2006 - privind insolventa, Legea nr. 53/2003 - privind Codul Muncii si prevederile Contractului Colectiv de Munca (CCM) la nivelul SC OLTCHIM. In cele 12 luni de insolventa nu ati reusit sa acordati salariile decât pentru 7 luni deoarece pentru lunile martie si aprilie 2013 drepturile salariale s-au platit din fondul de garantare conform Legii nr.200/2006; luna decembrie 2013, respectiv lunile ianuarie si februarie 2014 sunt restante la plata si astazi.

La acest capitol, salariatii SC OLTCHIM si AJOFM au creditat Oltchim cu suma de 13 milioane de euro.
Când veti acorda aceste drepturi salariale, domnilor administratori judiciari?

Nu exista nici la nivel de intentie un plan de reorganizare privind functionarea SC OLTCHIM in sistem integrat cu Rafinaria Arpechim Pitesti. Permanent, ati dezinformat opinia publica si salariatii ca acest plan de reorganizare se aproba in iunie 2013, sept. 2013 sau oct. 2013, dar in realitate scopul dumneavoastra a fost si este falimentarea SC OLTCHIM, pentru ca acest plan inca nu l-ati realizat.

Va cerem urgent sa va asumati raspunderea fata de angajamentele luate, fata de salariatii SC OLTCHIM si autoritatile locale din judetul Vâlcea. Au crescut nejustificat costurile creând o organigrama cu 21 de directori (inclusiv directori de divizie), fara a tine cont de competenta profesionala. Este posibil ca in SC OLTCHIM sa apara din senin familii (sot si sotie) pe post de directori? Este posibil ca acesti 21 de directori sa aiba salarii exagerat de mari si autoturisme proprietate Oltchim la dispozitie? Unde este rolul dumneavoastra de a reduce costurile?

Scopul dumneavoastra domnilor judiciari a fost sa aveti o conducere neprofesionista, dar supusa dumneavoastra pentru a falimenta usor SC OLTCHIM.


Nu ati reusit sa accesati capitalul de lucru de minim 45 milioane de euro. Spuneti ca a crescut cifra de afaceri lunara de la 5 milioane de euro la 10 milioane de euro, dar nu stiti ca SC OLTCHIM realiza lunar 50 milioane de euro. Ce spun specialistii la afirmatiile dumneavoastra? Contrar prevederilor Legii nr.85/2006 ati dorit sa vindeti Oltchim bucata cu bucata. Ati aprobat un program de reorganizare bazat pe infiintarea unei societati Oltchim SPV care sa includa activele viabile. Sunt specialisti in domeniul Petrochimiei, financiar, bancar care va sustin aceasta strategie?

În concluzie, d-lor administratori judiciari, rezultatele celor 12 luni de insolventa consta in: in 2013 SC OLTCHIM a realizat o cifa de afaceri de 120 milioane de euro si o pierdere de 60 miloane de euro, cifra de afaceri lunara este de 10 miloane de euro fata de una normala de 50 miloane de euro; SC OLTCHIM realizeaza lunar pierderi de 5 miloane de euro; SC OLTCHIM a concediat 969 salariati in anul 2013; salariile personalului SC OLTCHIM sunt restante pe 3 luni; salariatii lucreaza in conditii de risc din cauza lipsei investitilor minime necesare functionarii in conditii de securitate.

Pentru dezastrul realizat in procedura de insolventa la SC OLTCHIM, dumneavoastra, administratorii judiciari, sunteti rasplatiti lunar prin plata indemizatiei de 50.000 euro.

Este momentul d-lor administratori judiciari sa spuneti punctual care sunt lucrurile bune pe care le-ati realizat in SC OLTCHIM. Trebuie sa intelegeti inca o data ca Sindicatul Liber Oltchim nu admite sa falimentati SC OLTCHIM si va face toate demersurile posibile pentru a va opri din aceasta actiune
Sindicatul Liber Oltchim are convingerea ca Guvernul României, Ministerul Economiei, autoritatile locale din Vâlcea si Arges vor actiona pentru salvarea SC OLTCHIM DE LA FALIMENT si cerem inlocuirea de urgenta a celor doi administratori judiciari Gheorghe Piperea si Niculae Balan.”.