Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#16202 Re: Licitaţia pentru Oltchim, amânată BURSA 29.01.2014

2014-01-29 22:29

Banii pentru disponibilizaţii Oltchim sînt aceiaşi, doar ordinea se schimbă

Concediile, plătite mai întîi protestatarilor

 

http://www.curier.ro/images/stories/2014/ianuarie/c5914/8-2.jpg...

Zilele trecute, a avut loc, pe platforma Arpechim, un protest pe tema banilor. Relatările au fost destul de confuze. Iniţial, s-a spus că ar fi fost vorba de angajaţi ai Oltchim. Marin Dumitru, liderul sindicatului Unirea, ne-a explicat, însă, că era vorba de foşti angajaţi.

Cei care au fost disponibilizaţi sînt nemulţumiţi că nu şi-au primit banii pe concedii. E aceeaşi situaţie şi la Vîlcea, şi la Piteşti. Deci au ieşit vreo 60 la Vîlcea şi 30 la Piteşti. Li s-a spus că vor primi banii în tranşe, eşalonaţi pe mai multe luni, dar au zis că durează prea mult şi nu vor în tranşe.

Rezultatul e că or să se dea banii integral celor care au protestat mai întîi, apoi restul, celorlalţi, în continuare - că banii nu sînt alţii, sînt aceiaşi. Şi nu ştiu de unde or să-i scoată chiar şi pe ăştia“, recunoaşte sindicalistul.

Cei care sînt în continuare salariaţi îşi primesc leafa cu decalajul de două luni rămas de la intrarea în insolvenţă („de pildă, banii pe care îi vor primi în februarie vor fi pentru luna noiembrie“) şi se aşteaptă ca sumele să fie aduse la zi, bani încasaţi în urma privatizării. Tot privatizarea e soluţia şi în privinţa salariilor compensatorii, aşa-numitul „plan social“.

Sindicatul Unirea pornise două acţiuni prin care contesta planul de concedieri şi numărul de salarii compensatorii propus, dar între timp, deciziile instanţei au stabilit că în privinţa disponibilizărilor nu se mai poate face nimic („Ne-au spus: <<Dacă 170 nu au vrut disponibilizarea, dar 500 au vrut, nu se mai poate reface totul şi, deşi aveţi dreptate, nu admitem acţiunea“), iar în legătură cu salariile compensatorii, planul oferit de Oltchim s-a dovedit că e chiar mai avantajos decît cel cerut de sindicat, iniţial.

Călin Popescu

ten gura da mincinos dumitre

 

Raspunsuri


Musafir

#16221 Re: Re: Licitaţia pentru Oltchim, amânată BURSA 29.01.2014

2014-01-30 15:30:14

#16202: - Re: Licitaţia pentru Oltchim, amânată BURSA 29.01.2014

te rog frumos sa nu l injuri pe NEA DUMITRIE CA SE SUPARA BOSCHETARUL DE CERNEV,minciuniica,cerneviica,miirs