Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#16125 Experienta lui Armand Laurentiu Spiru - Ciobescu

2014-01-27 19:48

http://magictictac.ro/despre-noi

Principala activitate a societatii o reprezinta distributia si comercializarea produselor alimentare si a bauturilor. Infiintata in anul 1992, SC MAGIC TIC -TAC SRL a cunoscut de-a lungul existentei sale un trend de dezvoltare crescator.
In anii `90 societarea avea ca si activitate principala vanzarea de produse alimentare si a bauturilor in sistem en gros si en detail.
In anul 1997 se pun bazele activitati de distributie in sistem vansales (vanzare directa la beneficiar), care debuteaza cu produse lactate, avand ca si zona de acoperire municipiul Rm. Valcea.
In 1999 gama sortimentala a produselor de distributie se largeste cu produse precum pestele congelat, carne de pasare congelata.
In anul 2001 se infiinteaza sectia de prelucrare, conservare peste, in anul 2002, societatea deschide primul magazin specializat pentru comercializarea pestelui proaspat si congelat.
Incepand cu anul 2001 se dezvolta activitatea de distributie in sistem presales, prin precomenzi luate de agentii de vanzari prin cresterea fortei de vanzari si cresterea capacitatii de depozitare si transport in conditii de regim termic specific ( -18 grade C). Acestea au avut ca rezultat largirea ariei de acoperire deservite de societate, a numarului de clienti ( nu numai din municipiul Rm. Valcea, ci si din judetul Valcea ), precum si imbunatatirea portofoliului de produse distribuite. Unitatea a beneficiat de un program de modernizare şi retehnologizare graţie unui program inceput în 2007, prin care au fost extinse şi modernizate atât spaţiile de producţie prin achiziţionarea de noi utilaje şi echipamente precum şi spaţiile de depozitare şi desfacere.
Compania are ca politică actuala strategia dezvoltarii relaţiilor de afaceri pornind de la respectul faţă de client şi înţelegerea necesităţii de a vinde produse care satisfac într-o măsură cât mai mare cerin­ţele şi aşteptările clienţilor. Totodata compania are implementat un sistem de management integrat, managementul calităţii 9001:2008 şi cel de siguranţă alimentară 22000:2005 conform standardului HACCP care defineste politica actuala.

Raspunsuri


Musafir

#16130 Experienta lui Armand Laurentiu Spiru - Ciobescu

2014-01-27 20:33:17

#16125: - Experienta lui Armand Laurentiu Spiru - Ciobescu

http://www.indiscret.ro/articol-noile-capuse-ale-combinatului-oltchim

Noile căpuşe ale Combinatului Oltchim

„Restructurarea“, după Piperea şi Bălan: 21 de directori cu salarii de câte 10.000 lei.
În peisajul dezolant al insolvenţei de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, combinat care funcţionează la circa 15% din capacitatea de producţie, au apărut, bine-mersi, 21 de directori. Majoritatea au salarii care ating sau depăşesc 10.000 lei, maşini la scară, secretare, fond de protocol şi alte beneficii ale funcţiei.

de Marielena Popa

În politica lor de reducere a cheltuielilor de la Oltchim, administratorii judiciari Gheorghe Piperea şi Nicolae Bălan, care lunar primesc împreună 100.000 de euro pentru relansarea acestei companii, au admis, în mod revoltător, ca o parte semnificativă din cei 21 de directori să fie angajaţi pe criterii politice.

Combinatul, plin de şefime12 directori de divizie, şase directori de direcţie, un director general adjunct tehnic producţie, un director general adjunct operaţiuni şi directorul general. Aceasta este organigrama stufoasă a conducerii combinatului muribund, care, înainte de a intra în comă, nu avea mai mult de 14 directori. La recenta vizită la această companie a ministrului economiei, Andrei Gerea, Sindicatul Liber Oltchim i-a cerut printr-un memoriu să stopeze desfrâul: “Vă solicităm reducerea de directori de la 21 la maximum opt. Directorii să nu mai aibă la dispoziţie autoturisme proprietate Oltchim (este de neconceput, de exemplu, ca directorul de la resurse umane să aibă la dispoziţie autoturism pentru navetă)”, se arată în memoriu.

Cinci privilegiaţi politici în funcţii mariPrintre căpuşele politice ale insolventei Oltchim se află şi Spiru Ciobescu Laurenţiu Armand, uns, recent, director general adjunct operaţiuni al Oltchim. Acesta deţine, în conducerea companiei, funcţia a doua, după directorul general, alături de directorul general adjunct tehnic producţie. Ce l-a recomandat pe Ciobescu la o funcţie atât de mare în Oltchim? Probabil vocea şi talentul său din campania electorală a liberalilor, în niciun caz experienţa în domeniul petrochimiei, deoarece până nu demult Ciobescu a lucrat la firma SC Magic Tic-Tac SRL din Râmnicu Vâlcea, al cărei obiect de activitate este comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun. La Oltchim, Spiru Ciobescu Laurenţiu Armand nu o duce bine singur, ci alături de consoartă, Felicia Spiru Ciobescu, angajată tot graţie talentului politic în funcţia de şef divizie financiară, cu cinci oameni în subordine. Printre paraşutaţii politici ai PNL se mai află şi Mardare D. Dana Maria, pe funcţia de director resurse umane, care se bucură de un regim privilegiat: face naveta la serviciu cu maşina Oltchim. Panoplia directoriadei politice este completată de Marius Giuran, director divizie achiziţii, asociat şi acţionar la mai multe societăţi comerciale, dar şi la Fondul Proprietatea, precum şi de Mihai C. Munteanu, director comercial din al cărui CV se poate reţine doar funcţia de director executiv la Asociaţia Uniunea Naţională a Mediatorilor. Numai bun pentru funcţia de director comercial! Potrivit unor surse, artizanul câtorva angajări politice ar fi conducerea PNL Vâlcea. Aceleaşi surse afirmă că, în înţelegerile părţilor, o cotă anume din banii încasaţi de la Oltchim ar ajunge în conturile partidului.

Muncitorimea - trei luni restanţe la salarii
În contrast, cei 2.339 de angajaţi care vin zilnic la serviciu şi nu au nicio vină că la Oltchim se lucrează la 15-20 % din capacitate, nu şi-au luat salariile de trei luni. De asemenea, cei concediaţi au de încasat banii aferenţi concediilor de odihnă, care totalizează 1.600.000 lei. După ce a promis că le va da banii în septembrie, Gheorghe Piperea s-a răzgândit: cei concediaţi îşi vor primi aceste drepturi eşalonat, din februarie până în iunie anul viitor. Oare, cei 21 de directori care conduc “eficient” Oltchimul, au restanţe la salarii?