Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#13331 Decizie-şoc a Adunării Generale a Creditorilor Oltchim

2013-12-04 11:54

http://www.indiscret.ro/articol-decizie-soc-a-adunarii-generale-a-creditorilor-oltchim

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/th_art_2636.jpg...

În timp ce opt oameni de la Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se aflau în greva foamei, la Bucureşti, Adunarea generală a creditorilor a aprobat luni, 2 decembrie, strategia de reorganizare a companiei, luând o decizie neaşteptată.


de Marielena Popa

Potrivit lui Ionel Vâncea, preşedintele Filialei teritoriale Vâlcea a Cartel Alfa, participant la întâlnirea de la Bucureşti, cea mai surprinzătoare decizie a fost aceea că procesul de creare a noului Oltchim, prin care se va derula procesul de privatizare, se va desăvârşi în... nouă luni. “Crearea Oltchim SPV va dura nouă luni. Este un proces de durată, care pe mine m-a surprins”, susţine Vâncea. Conform acestuia, punctele aprobate de adunarea generală a creditorilor sunt următoarele: “Până pe 31 ianuarie 2014, se depun ofertele angajante; pe 31 ianuarie se desfac ofertele; fiecare participant la licitaţie trebuie să depună o garanţie de zece milioane de euro; aceşti bani pot fi folosiţi drept capital de lucru pentru Oltchim SPV, care se va numi Oltchim, păstrând, astfel, numele consacrat deja pe piaţă; preul acestei noi societăi va fi de 290 milioane de euro şi nu va scădea sub 135, valoarea de lichidare”, a declarat Vâncea. În lipsa oricărei alte informaţii, se naşte întrebarea următoare: dacă crearea noului Oltchim se lungeşte pe nouă luni, când va avea loc privatizarea propriu-zisă?



Opt oameni în greva foamei, Ponta parcă ar da un semn de viaţă

Luni dimineaă, aproximativ 150 de salariai de la Oltchim au protestat în faa sediului companiei din cauza neplăţii salariilor restante şi a lipsei capitalului de lucru. Dintre aceşti protestatari, opt au intrat în greva foamei, solicitând prezena premierului Victor Ponta la combinat. Marţi seara, cei opt nu renunţaseră la această formă de protest. Potrivit lui Corneliu Cernev, preşedintele Sindicatului Victoria al Oltchim, pentru miercuri fusese stabilită o întâlnire, la sediul companiei, cu administratorii judiciari şi administratorul special. “Sunt opt oameni în greva foamei, pe care îi monitorizăm medical. Mâine, miercuri, vom avea o întâlnire cu administratorul judiciar şi cu administratorul special, aici, la Oltchim. Încercăm să dăm nişte soluţii la cererile oamenilor, care solicită achitarea restanţelor salariale, capital de lucru de 15 milioane euro sau să se reactiveze ordonanţa, să plece acasă, cu protecţie socială, pentru că altfel nu se mai poate sta”, a declarat Cernev. Acesta a mai spus că este posibil ca, în următoarele zile, o delegaţie de sindicalişti să fie primită la cabinetul premierului, fie de un ministru, fie de însuşi Victor Ponta. Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, este cel mai mare agent economic din jude, dar funcţionează la o capacitate de sub 20%.

Raspunsuri


Musafir

#13332 Decizie-şoc a Adunării Generale a Creditorilor Oltchim

2013-12-04 12:09:36

#13331: - Decizie-şoc a Adunării Generale a Creditorilor Oltchim

" ... procesul de creare a noului Oltchim, prin care se va derula procesul de privatizare, se va desăvârşi în... nouă luni."

De ce 9 luni?
Este insarcinat Oltchimul si trebuie sa nasca?
Daca este asa inseamna ca Oltchim este mama si Piperea tata.
Dar "copilul" care se va naste dupa 9 luni ce va fi?

 

TREBUIE SA PLATEASCA TOTI: COCLETII, SPIRESTII, CERNEVII, TALPASANU, POPESCU VALENTIN, NOROCEL MARINESCU, DANIEL PIRNEA, DANA MARDARE, LAURENTIU ENACHE, MIHAI GURAN, MARIUS PARVU, PIPEREA, BALAN, STANESCU!

STITI CE-AU PROMIS ... STITI CE-AU FACUT!

DACA PROBLEMELE OLTCHIM NU SE REZOLVA IMEDIAT, DACA SALARIILE NU SUNT ADUSE URGENT LA ZI, DACA NU SE PLATESC CAT MAI REPEDE RESTANTELE SALARIALE DISPONIBILIZATILOR ... DEMISIA, "JIHADUL", "POTOPUL"!