Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#11398 Ministrul Economiei prezintă luni, la Râmnicu Vâlcea, Oltchim SPV- combinatul fără datorii

2013-11-10 12:44

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/ministrul-economiei-prezinta-luni-ramnicu-valcea-oltchim-spv--combinatul-datorii-1_527f691dc7b855ff56db58a3/index.html

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/08/13/520a2b0ac7b855ff56d2f15...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ministrul Economiei este aşteptat luni dimineaţa la Oltchim. Andrei Gerea va avea discuţii cu directorii societăţii şi sindicaliştii din Oltchim, apoi va face o vizită prin secţiile combinatului din Râmnicu Vâlcea.

La sediul societăţii vor avea loc discuţii despre obţinerea capitalului de lucru care să permită repornirea unei a doua secţii din combinat şi preluarea a 150 dintre angajaţii Mentchim, societate falimentară care a asigurat până acum mentenanţa la Oltchim. Potrivit sindicaliştilor, ministrul Andrei Gerea va prezenta Oltchim SPV-noul combinat fără datorii. “ O să îi cerem domnului ministru să rezolve problema salariilor, să dispară acel decalaj în plata salariilor, să vină cu soluţii pentru asigurarea capitalului de lucru şi pentru reducerea cheltuielilor la combinat. Vrem mai puţini directori, mai puţine cheltuieli cu maşinile directorilor. O să discutăm şi despre preluarea angajaţilor de la Mentchim la Sistemplast, o secţie din cadrul Oltchim. Ştiu că mâine o să se prezinte programul de reorganizare judiciară şi SPV-ul, noul Oltchim fără datorii”, declară Corneliu Cernev, lider Sindicatul Victoria Oltchim. Surse din cadrul combinatului susţin că ministrul Andrei Gerea va anunţa mâine şi data scoaterii la privatizare a Oltchimului. Ruşii de la Oil Gas Trade, din nou în Râmnicu Vâlcea Interesul firmei Oil Gas Trade pentru combinatul din Râmnicu Vâlcea este cât se poate de vizibil. Aceştia şi-au manifestat intenţia de a cumpăra Oltchimul şi vineri, când au avut o întâlnire cu vicepreşedintele Cartel Alfa, filiala Vâlcea. „Mi-au spus că sunt dispuşi să cumpere Oltchimul, Arpechimul şi Rafinăria de la Piteşti. Ei sunt dispuşi să ofere atât cât cere Guvernul. Vor să păstreze locurile de muncă, să creeze altele şi să investească, în plus, peste 300 milioane de euro”, spune Ionel Vîncea, vicepreşedinte Cartel Alfa, filiala Vâlcea. Reprezentanţii companiei ruse vor reveni la Oltchim în următoarele zile. Combinatul din Râmnicu Vâlcea are peste 800 milioane de euro datorii şi funcţionează la capacitate redusă de mai bine de un an. Compania nu poate creşte capacitatea de producţie pentru că nu dispune de fonduri pentru achiziţionarea materiilor prime. Societatea a disponibilizat în acest an 1000 de salariaţi din Vâlcea şi Argeş. Cititi si: O nouă dată pentru privatizarea Oltchim: tranzacţia s-ar putea finaliza în iunie 2014

Citeste mai mult: adev.ro/mw1p29


Raspunsuri


Musafir

#11400 Re: Ministrul Economiei prezintă luni, la Râmnicu Vâlcea, Oltchim SPV- combinatul fără datorii

2013-11-10 12:59:24

#11398: - Ministrul Economiei prezintă luni, la Râmnicu Vâlcea, Oltchim SPV- combinatul fără datorii - AU MAI RAMAS ... FIX 20 DE ORE PANA LA INTALNIRE

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, şi-a anunţat vizita oficială la Vâlcea. El va fi prezent pe Platforma Chimică de la Oltchim luni, 11 noiembrie 2013, când va merge la combinat pentru a purta o serie de discuţii cu angajaţii, cu directorii, dar şi cu reprezentanţii autorităţilor judeţene, parlamentari şi senatori ai Vâlcii.

Ministrul Economiei este aşteptat luni dimineaţa la Oltchim. Andrei Gerea va avea discuţii cu directorii societăţii şi sindicaliştii din Oltchim, apoi va face o vizită prin secţiile combinatului din Râmnicu Vâlcea.

DAR CU DISPONIBILIZATII NU POATE DISCUTA ?


http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/fc666f54395d3f11edbb7f5f3b268441_...

Noi am creditat combinatul - pentru sustinerea productiei (fiind facuti solidari cu conducerea Oltchim intr-un mod FORTAT, nu benevol) - cu cca. 12 milioane de EURO (transport luna decembrie 2012, avans luna ianuarie 2013, bani pentru concediul de odihna aferent anului 2013, salariile compensatorii) si cu noi nu vrea sa discute nimeni.

VREM SA SE INTALNEASCA SI CU NOI, SALARIATII "DISPONIBILIZATI"!
"SI DACA EL NU NE VREA ... NOI IL VREM."

VREM SA STIM CAND VOM PRIMI BANII PE CARE TREBUIA SA-I PRIMIM INCA DIN DATA DE 13.06.2013. AR FI BINE SA-I PRIMIM CAT MAI REPEDE. NU VREM SA MAI FIM SOLIDARI CU NIMENI!
PESTE O LUNA FACEM 6 LUNI DE INTARZIERE LA PLATA A RESTANTELOR SALARIALE MAI SUS MENTIONATE.

 

SALARIATI DISPONIBILIZATI, MOBILIZATI-VA SI HAIDETI LA INTALNIREA CU DOMNUL MINISTRU ANDREI GEREA IN NUMAR CAT MAI MARE!

AU MAI RAMAS ... FIX 20 DE ORE PANA LA INTALNIRE, DUPA CEASUL DOMNULUI MINISTRU.


MOBILIZATI-VA SI HAIDETI LA INTALNIREA CU DOMNUL MINISTRU ANDREI GEREA!

Justitiarul

#11404 Re: Ministrul Economiei prezintă luni, la Râmnicu Vâlcea, Oltchim SPV- combinatul fără datorii

2013-11-10 14:11:36

#11398: - Ministrul Economiei prezintă luni, la Râmnicu Vâlcea, Oltchim SPV- combinatul fără datorii

Daca maine "o sa discutăm şi despre preluarea angajaţilor de la Mentchim la Sistemplast, o secţie din cadrul Oltchim" asa cum declara Cernev de ce nu "o sa discutăm şi despre rechemarea salariatilor disponibilizati - eventual la Sistemplast, o secţie din cadrul Oltchim".

Ce face Cernev? El ca minoritar, PROMOVEAZA DISCRIMINAREA?


Musafir

#11417 Re: Ministrul Economiei prezintă luni, la Râmnicu Vâlcea, Oltchim SPV- combinatul fără datorii

2013-11-10 16:28:00

#11398: - Ministrul Economiei prezintă luni, la Râmnicu Vâlcea, Oltchim SPV- combinatul fără datorii

Mai oameni buni ,pai ministrul asta nu stie nici macar ce are in biroul sau adica n-a avut timp sa le invete si voi credeti ca o sa rezolve ceva la oltchim? Astea sunt petarde gen victorita,cat despre mentchim ce sa mai spunem,a asigurat mentenanta, da dar acum catva timp,insa daca-mi aduc bine aminte mai exista un servici de mentenanta sau la-ti dat afara pe radutoiu,negrila etc?Inseamna ca mentenanta e precum cauciucurile,unii vara altii iarna! Anunta noul SPV- e la fel ca si ,cu bucatile de autostrada care pleca din camp si se termina in camp deci nu unesc nimic apa de ploaie.oare nu s-au plictisit ziaristii astia de atatea declaratii ale lui c...  asta ca noua ne e lehamite?