Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#11131 Lider sindicat: Privatizarea Oltchim nu a fost discutată cu FMI pentru că este în insolvență

2013-11-05 16:00

http://www1.agerpres.ro/economie/2013/11/05/lider-sindicat-privatizarea-oltchim-nu-a-fost-discutata-cu-fmi-pentru-ca-este-in-insolventa-14-51-44

http://www1.agerpres.ro/agerpres/imageResize?path=http%3A%2F%2Fwww.agerpres.ro%2...


Oltchim nu a mai intrat în discuțiile de privatizare cu reprezentanții FMI deoarece se află în procedură de insolvență și nu că "ar fi scos la fiare vechi", a declarat marți pentru AGERPRES, liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.

Foto: AGERPRES ARHIVA — Autor: LIVIU POPESCU

"Având în vedere că Oltchim se află în procedură de insolvență, o procedură legală din care nu poate ieși decât fie privatizat, fie în faliment, reprezentanții FMI nu au mai inclus în planul de discuții cu Guvernul României subiectul Oltchim. Deci în niciun caz, asta nu înseamnă că Oltchim ar fi scos deja la fiare vechi cum se acreditează ideea. Subiectul este deja clar, Oltchim este în linie dreaptă de reorganizare și implicit de privatizare. În acest sens, luni, ministrul Andrei Gerea va fi prezent la Râmnicu Vâlcea, la platformă pentru a prezenta planul de măsuri care urmează să se aplice", a precizat Cernev.

Cernev a mai menționat că discuțiile despre Oltchim se vor purta la nivel ministerial în cursul acestei săptămâni.

"De fapt la Vâlcea, domnul Gerea și administratorii judiciari vor prezenta planul de reorganizare, tabloul creditorilor, etapele de parcurs pentru înființarea societății Oltchim II, ofertele de angajare pentru privatizarea combinatului și altele", a mai adăugat liderul de sindicat.

La finalul discuțiilor cu reprezentanții FMI, ministrul Finanțelor Daniel Chițoiu a declarat că Oltchim nu a mai făcut parte din pachetul de negociere și subiectul nu a fost abordat.

În prezent Oltchim funcționează la o capacitate de 22%, se află în procedură de insolvență din luna ianuarie și urmează a fi privatizat cel târziu în anul 2014, potrivit ultimelor declarații ale oficialilor guvernamentali. AGERPRES / (AS — autor: Liviu Popescu, editor: Marius Frățilă)

Raspunsuri


Musafir

#11140 Re: Lider sindicat: Privatizarea Oltchim nu a fost discutată cu FMI pentru că este în insolvență

2013-11-05 17:09:55

#11131: - Lider sindicat: Privatizarea Oltchim nu a fost discutată cu FMI pentru că este în insolvență

Mai lasa dezinformarile domnule Cernev? Nu esti sursa de incredere pentru ceea ce se intampla in combinat. La gazeta (este vorba despre Hotnews) scrie clar: Oltchim nu se mai privatizeaza!

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/wp-content/uploads/2013/11/ponta-chit...

CFR Marfa va intra in restructurare si va fi privatizata la jumatatea anului 2015, Oltchim nu va mai fi privatizata, iar 15% din actiunile Hidroelectrica vor fi vindute pe bursa in mai-iunie 2014, au anuntat luni premierul Victor Ponta si ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, la finalul negocierilor cu FMI.

Bugetul si planul de restructurare ale companiei CFR Marfa trebuie aprobate pana in data de 8 decembrie 2013.

Cei doi au mai spus ca la compania Electrica va fi privatizat un pachet de 51% din actiuni prin majorare de capital, iar pachetul de 15% din actiunile Complexului Energetic Oltenia va fi listat la bursa in trimestrul 4 din 2014.

De asemenea, Daniel Chitoiu a anuntat ca la sfarsitul lunii noiembrie va fi numit un manager profesionist la Hidroelectrica, iar toate contractele vor fi tranzactionate pe bursa de energie OPCOM. ”Oltchim nu mai face parte din pachetul de negociere. Nu am discutat nimic despre Oltchim”, a mai spus Chitoiu.