Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

un coleg nesolidar al unor colegi mizerabili (ii stim si noi si se stiu si ei care sunt)

/ #466 Adevar sau minciuna?

2012-12-29 19:16

Dupa o perioada de tacere - perioada in care am lipsit din localitate - citesc si constat!

Timpul s-a scurs pentru OLTCHIM si pentru salariatii OLTCHIM.
Tot ceea ce s-a promis a fost compromis!
Au ramas numai minciunile, iar in urma lor ... marii mincinosi si marii profitorii ai acestei situatii de fapt: Ponta, Chitoiu, Vulpescu, Calea, Francu, Balan, Talpasanu, Cernev, Ghioca, Burdoaza, Vasile, etc.

Intrebarile raman:
- Cine a pregatit si cui serveste aceasta stare de fapt?
Daca este sa ne luam dupa comentariul nr. 463 postat sub numele de TISE - pregatirile au inceput in anul 2010 (prin cumpararea unor salariati ai OLTCHIM si nu numai - tradatori de fapt si de drept, autoproclamati "eroi") si au culminat cu evenimentele de la inceputul lunii septembrie 2012; totul se va finaliza in anul 2013 prin cedarea OLTCHIM catre PCC si prin trimiterea in somaj a cca. 2.500 salariati ai OLTCHIM.
- Cine din Guvernul Romaniei a girat aceasta actiune ostila OLTCHIM?
Derularea faptelor si inaltele personaje implicate - acuza aripa liberala a USL si a Guvernelor Ponta: Chitoiu, Vulpescu, Vladescu, Vosganian, Rusanu. Vulpescu si Vladescu au fost demascati de presa ca fiind in solda PCC (consilieri PCC cu acte in regula).

Au ramas fara raspuns si intrebarile anterioare:
- De ce nu ne spuneti, cei care se pare ca stiti tot ce se intampla in OLTCHIM, de ce nu merge productia la OLTCHIM la 65% din capacitate?
- De ce nu ne spuneti ca, din producatori de soda caustica fulgi si PVC, ne-am transformat in producatori de var bulgari si de sare industriala? Ce faceti cu cele 2.000 tone de var bulgari?  Pentru cine si pentru ce produceti varul bulgari? Stiati ca termenul de garantie al varului este de 30 de zile de la producerea lui cu depozitare in conditii lipsite de umiditate, etc.? Ca sa nu mai amintesc cu cine este transportat calcarul pentru ca a mai spus-o si altcineva.
- De ce nu ne spuneti ca, pentru marfa produsa, in trimestrul IV / 2012, marfa care s-a vandut cu cca. 29.000.000 EURO s-au cheltuit cca. 47.000.000 EURO? Ale cui sunt aceste pierderi? Cine poate sa inghita aceste pierderi? Daca nu s-ar fi produs nimic in cele 3 luni de zile pierderile OLTCHIM ar fi fost de cca. 11.000.000 EURO; asa au fost de cca 18.000.000 EURO.
- De ce nu ne spuneti unde sunt banii pe care Primul-Ministru V. PONTA a declarat ca i-a trimis la OLTCHIM pentru salarii? Cine i-a luat?
- De ce nu ne spuneti unde sunt ajutoarele sociale pe care Guvernul USL l-a promis (initial tuturor salariatilor de la OLTCHIM)? Deja au fost anulate. Prostii au votat ... prostii pot sa moara.
- De ce nu s-au dat banii la zii asa cum au promis unele trompete sindicale si cum a transmis printr-un comunicat de presa fostul Presedinte al CA OLTCHIM si Secretar de Stat in MECMA - Rodin Traicu? Nu trebuiau date salariile aferente lunii noiembrie 2012 pana cel mai tarziu in data de 27, 28.12.2012?
- De ce nu ne spuneti unde este finantarea de cca. 47 miloane de EURO - pe care cei doi fruntasi ai USL Valcea - Calea si Francu se laudau (inainte de alegerile locale) ca au adus-o la OLTCHIM? Luati presa din perioada iunie - iulie 2012 si vedeti ce promisiuni au facut cei doi! De fapt nu erau promisiuni erau certitudini.
- De ce nu ne spuneti care este planul concret de relansare a productiei (cel corect nu cel electoral de asigurare al pacii sociale) al actualei conduceri pentru OLTCHIM?
- De ce nu ne spuneti ca firma ALVAREZ & MARSAL, care a fost in "audit" la OLTCHIM, nu este interesata de relansarea productiei de la OLTCHIM, ci de lichidarea OLTCHIM? Stiti cine este ALVAREZ & MARSAL? Va spun eu si citez dintr-un articol scris in BIZ BRASOV (http://www.bizbrasov.ro/2012/10/03/posibilul-administrator-special-al-oltchim-a-bagat-in-faliment-un-partener-american-al-tractorul-sa/): "Compania Alvarez&Marsal, cu care Guvernul României negociază preluarea administrării speciale a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, s-ar face vinovata, potrivit unor surse din conducerea fostei societăţi braşovene Tractorul SA, de distrugerea unui partener american al fostei fabrici de tractoare." - faliment care a generat si falimentul UTB. Aceasta firma nu a fost adusa nu de "banci" la OLTCHIM (BCR era deja in posesia unui audit recent realizat de firma RB); a fost adusa de DJ Vulpescu pentru PCC. Si nu din luna noiembrie ci inca din luna iunie - iulie 2012. In timp ce Administratorul special al OLTCHIM - Toma Bogdan Costreie - vizita OLTCHIM, fiind condus de catre fostul manager C. Roibu, DJ Vulpescu ii ducea pe cei de la ALVAREZ & MARSAL sa vada obiectivele care intrau in zona de interes a PCC: Electrolize, Propenoxid, Polioli.

Si ... intrebarile sunt mult mai multe iar concluzia este una singura: am fost prostitii (acest lucru l-au vazut si rusii care au postat comentariul 463)! Putem spune ca am ajuns de rasul LUMII.