Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

observator

/ #413 management

2012-12-02 19:03

Fane al vostru va spune ca actuala conducere (care nici nu-si ia salariul din Oltchim) face cheltuieli si angajari care fac paguba.
Va spun eu ce e aia paguba:
Dintr-o declaratie a lui Roibu la B1 “ ce mare lucru daca achizitionam vopsea de 100 000 de euro pe luna de chempro( fiul);
Va aduceti aminte de afacerea cu tiganii din Strehaia de 400 miliarde de lei? Dadeau marfa pe cecuri fara acoperire si imparteau banii cu tiganii; stiau bineinteles ca cecurile nu sunt acoperite, plateau prostii de romani.
Stiti cate miliarde au luat sefii din Oltchim pe proprietate intelectuala si aia falsa? plateau prostii de romani.
Ati uitat cum se vindeau toate produsele numai prin Comchim? Sau prin First Logistic Group Limited (Seychelles, offshore-paradis fiscal), Resinex Rom, Solexim Polimers, Petrochemicals ( I-le Virgine -offshore-paradis fiscal); Icla Materie Plastiche Italia , Lareg, Contilinks; Jenstar limited Cypru, etc – cu comisioane bineinteles?
In 2009 doi salariati la Topanel au realizat 10 miliarde de lei; va dati seama ce inteligenti sunt si cat de mult au muncit sa comercializeze produsele realizate cu efort in Oltchim?
Ati uitat de cate ori Oltchimul a fost scutit de la plata penalitatilor pentru datoriile la stat?; de cate ori a finantat statul sau a garantat achizitii de echipament? de cate ori a garantat statul pentru credite pentru importuri de petrol?; de cate ori s-a aprobat re-esalonarea datoriilor? Plateau prostii de romani.
Asa poate oricine sa conduca un combinat domnilor. Niciodata nu a a fost Oltchimul manageriat performant (pentru binele societatii, al tarii, al salariatilor).
Numai ca dupa aderarea la UE statul roman o fost obligat sa nu mai jecmaneasca poporul si sa finanteze furtul organizat.
Sa nu credeti ca s-a schimbat ceva. In 2010 ( cand salariatii erau trimisi in somaj tehnic) se faceau cheltuieli de sponsorizare de 11 milioane de lei (noi).
In 2009 si 2010 s-a functionat la 35% din capacitate.
Dupa ce a jecmanit 10 ani Oltchimul, amitrans a trebuit sa cedeze acum la pret ca sa nu traga pe dreapta toata coloana.
Asta e paguba domnilor. E jaf domnilor (si e o mica parte).
Balan face tot ce poate si trebuie ajutat. A fost ales pentru ca a mai manageriat in situatii de risc si incertitudine.