Spune DA introducerii vaccinului pneumococic!

Vasile

/ #107

2012-11-24 00:39

Draga Cezara. Sunt absolut sigur ca nu ai citit nimic despre acest vaccin, altfel nu mai erai asa vehementa.
O sa-t fac un rezumat:
Sunt peste 90 (nouazeci) de tipuri de pneumococ. Prevnarul de care vorbesti este in doua variante. Prima ar trebui sa imunizeze pentru 7 (sapte) tipuri. Apoi, pentru ca si-au dat seama ca este insuficient si imunizarea contra acestor 7 tipuri a dus la cresterea alarmanta a infectiilor cu tulpini foarte violente si rezistente la antibiotice (19A este una dintre ele), au scos prevnar 13.
Da , nu e o greseala, cel mai nou prevnar injectabil copiilor sub 2 ani imunizeaza contra a doar 13 variante de pneumococ, din cele pste 90 existente.

A 2 + 1-dose PCV-7 schedule was associated with an increase in serotype 19A nasopharyngeal acquisition compared with unvaccinated controls (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20823436 )

While PCV7 incidence decreased by 88% (95%CI: 83 to 91) in children <16 years both in pneumococcal meningitis and non-meningitis IPD, an increase in Non-PCV7 serotypes was observed which was more pronounced in non-meningitis cases (168%; 95%CI: 140-257) than in pneumoccocal meningitis (65%; 95%CI: 23-123) (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22771186)

Un articol interesant aici http://gaia-health.com/gaia-blog/2011-12-19/life-threatening-pneumonia-is-caused-by-pneumonia-vaccine/

Pe langa faptul ca lasa copilul vulnerabil la aproape 80 variante de pneumococ, este posibil ca variantele incluse in vaccin sa nu corespunda cu cele care dau boli in Romania pentru ca a fost fabricat pentru variantele care dau cel mai des infectii pneumococice in Statele Unite.
Poti citi despre ce se intampla recent cu bebelusii din romania datorita utilizarii unui vaccin importat, neadaptat situatiei de la noi : http://www.hotnews.ro/stiri-doctorh_actualitate-13665175-reactii-adverse-vaccinul-bcg-din-danemarca-zece-bebelusi-internati-institutul-marius-nasta-din-capitala.htm
Te rog sa te duci la cele peste o suta de mamici care si-au vaccinat cu BCG copilasii si acum ii vad imbolnaviti cu tuberculoza ganglionara pe masa de operatii tocmai de la vaccinul care, chipurile, trebuia sa-i apere de TBC.

"Micutii au TBC ganglionar. Ganglionii umflati sunt in zona axiala si claviculara, cu abces. Au fost operati, le-a fost scos puroiul, iar acum iau tratament cu antitubercolitice", a explicat medicul.Numai in spitalul bucurestean au fost tratati, anul acesta, 50 de copii cu reactii adverse la vaccinul BCG importat din Danemarca."


Apropo pierderea auzului, citez din prospectul prevnar 13:

In the NCKP 23 trial, in which the endpoint was all otitis media episodes regardless of etiology, vaccine efficacy was 7% (95% CI: 4%-10%) and 6% (95% CI: 4%-9%), respectively, in the perprotocol and intent-to-treat analyses. Several other otitis media endpoints were also assessed in
the two trials.
Dupa cum se vede vaccinul are o eficienta slaba...

Alt studiu, foarte documentat gasesti aici : http://www.whale.to/v/prevnar2.html

Daca exista un vaccin sigur, care sa asigure o reala protectie, as fi fost de acord cu el. Insa sunt prea multe semne de intrebare... traim intr-o lume in care, daca ar fi sa te iei dupa toate reclamele la medicamente cu care suntem asaltati in media, practic nu ar fi trebuit sa mai existam ca specie, iar asta ma face sa fiu circumspect asupra tot ce vine din partea companiilor de medicamente.