Spune DA introducerii vaccinului pneumococic!

Vasile

/ #97 Asta vreti?

2012-11-22 17:41

Zece bebelusi cu reactii adverse la vaccinul antituberculos (BCG) din Danemarca sunt internati la Institutul "Marius Nasta" din Capitala, unde, in intervalul martie-noiembrie, au fost tratati din acelasi motiv alti 50 de copii, a declarat medicul pneumolog Gheorghe Murgoci, potrivit Mediafax.

"Reactiile adverse apar dupa cateva luni, poate chiar cinci luni. Acum, sunt internati zece bebelusi cu reactii adverse grave. Ei au intre doua si patru luni", a spus miercuri medicul de la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta".

Murgoci a precizat ca bebelusii au fost operati, iar in prezent se afla sub tratament. "Micutii au TBC ganglionar. Ganglionii umflati sunt in zona axiala si claviculara, cu abces. Au fost operati, le-a fost scos puroiul, iar acum iau tratament cu antitubercolitice", a explicat medicul.

Numai in spitalul bucurestean au fost tratati, anul acesta, 50 de copii cu reactii adverse la vaccinul BCG importat din Danemarca.

http://www.hotnews.ro/stiri-doctorh_actualitate-13665175-reactii-adverse-vaccinul-bcg-din-danemarca-zece-bebelusi-internati-institutul-marius-nasta-din-capitala.htm