Petitie impotriva petitiei de modificare barem EN 2012 rom.

MAN
Musafir

/ #236

2012-06-27 17:26

Sunt parintele unui elev al Scolii 146 I.G.Duca din Bucuresti, Sector 5.
Impreuna cu alti parinti, tinem sa exprimam un punct de vedere diferit fata de cel sustinut in petitia online privind revizuirea baremului la Evaluarea Nationala la Limba Romana 2012.
In acest scop, eram pregatiti sa initiem propria petitie online, prin care sa atragem atentia asupra unei grave nedreptati ce s-ar face elevilor care au raspuns corect la subiectul in discutie.
Intreaga lor munca si dedicare din acesti ani ar fi afectata de o solutie de compromis.
Aceasta solutie de compromis nu este intemeiata, conform opiniilor profesorilor profesionisti, care ne confirma ca se confunda dificultatea exercitiului cu pretinsa ambiguitate a acestuia.
De asemenea, aceeasi solutie este si contradictorie, impunand notarea egala a doua raspunsuri care se exclud unul pe celalalt.

O astfel de revizuire a baremului ar modifica drastic clasamentul rezultat in urma evaluarii nationale, cu consecinte importante asupra repartizarii ulterioare a elevilor.

Timpul scurt ma face sa ma opresc aici, insa am transmis acest punct de vedere si ministerului sa fie auzit si sa fie transmis si parintilor care se aflau mai devreme in audienta la ministru.
Suntem constienti ca suntem manati de aceleasi bune intentii de aparare a muncii copiilor nostri, dar este necesar ca ministerul sa caute cu buna-credinta criteriile care sa prevaleze intr-o judecata corecta.