Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012

Parinte

/ #5172 Re:

2012-06-26 22:11

#5138: -


Musafir

Scrisoare d-lui Ministru!

Rusine d-le ministru al educatiei!
Rusine d-lor profesori si d-lor inspectori scolari de limba romana, care ati adoptat "politica strutului" si nu aveti coloana vertebrala suficient de dreapta ca sa luati atitudine in fata acestei situatii. Sau poate nu aveti destule argumente sa sustineti ca varianta b- propozitie predicativa este corecta?!... Ascultati-i pe elevii claselor a VIII-a, care logic si cu argumente pot sa sustina de ce au ales aceasta varianta de raspuns. Si nu vorbesc despre orice elevi, ci despre olimpicii de limba romana, despre sefii de promotie ai unei scoli si despre multi alti elevi care au invatat si s-au pregatit temeinic pentru acet examen.. Si daca ei nu v-au convins prin raspunsul ales la testare va recomand sa studiati “Gramatica Limbii Romane’ vol.II, publicata sub Editura Academiei Romane ( unde, apropos, d-na Rodica Zafiu apare in Comisia de revizie), Bucuresti, 2005, unde la pag.347 veti gasi o propozitie asemanatoare celei de la testare:
“ M-a suparat indiferenta”.
“Ceea ce m-a suparat a fost indiferenta”.
Propozitia “Ceea ce m-a suparat”este predicativa, deoarece propozitia regenta “ a fost indiferenta” are subiect. Dificultatea .Subiectul este “indiferenta”.
Stim deja care este “pedeapsa” elevilor care au dat raspunsul corect ( variante b-predicativa), dar punctat gresit in barem , cu 0,60 sutimi mai putin la nota. As dori sa aflu d-le ministru, care va fi pedeapsa celor care au propus asemenea subiecte si au realizat baremul pentru ele?! Sau poate ii felicitam si le dam un salariu de merit!
Inca este timp sa corectati eroarea! Nu va bateti joc de o generatie intreaga de copii!



Parinte revoltat

Bine spus domnule, semnez si eu la scrisoarea aceasta