demisie_Ioan_Mang

gheorghe iordache
Musafir

/ #7 Demisia sau demiterea... dar este mult mai mult de atata...

2012-05-12 12:42

Chiar daca nu a fost autorul plagiatului, ci doar a acceptat sa fie co-autor la lucrare, cum se mai practica de catre "profesori", faptul ca nici macar nu a facut o verificare elementara a lucrarii, un singur document (desi la o lucrare stiintifica este necesar mult mai mult de atat), il descalifica din start pentru a ocupa o pozitie ca aceea de ministru care implica mult mai multe documente cu influenta DECISIVA asupra foarte multor destine si a sistemului educational romanesc in ansamblu.
Este vorba de o functie de ministru, care presupune viziune, strategie, dar si atentie la detalii. Aici nu se poate semna "ca primarul", cum si predecesoarea candidata la fotoliul ministerial a aruncat "vina" pe alta persoana pentru greselile din CV-ul personal pe care l-a semnat.
Daca cineva nu se dovedeste in stare sa-si alcatuiasca un CV sau macar sa citeasca documentele pe care isi pune semnatura, atunci nu are ce cauta in functii de decizie.

Si pentru prim-ministru, oricare ar fi, iesirea cu propuneri de ministri fara o minima verificare prealabila (iarasi atentia la detalii...) este de natura sa ridice mari semne de intrebare privind profesionalismul persoanei care anunta propunerile. Sigur, nimeni nu le stie pe toate si nimeni nu le poate face pe toate, dar pentu asta platim consilieri. Intrebarea legitima care se ridica imediat este: Daca asa sunt persoanele propuse ca ministri, oare cum sunt consilierii???

Chiar s-au terminat oamenii competenti din tara asta?