APEL CĂTRE NAŢIUNE: Forţaţi societatea civilă să se organizeze!


Musafir

/ #13

2012-03-10 12:17

B/ De ce in Romania societatea civila este doar partial functionala ?
In continuare ma voi referi si la organizarea defectuoasa a societatii civile din Romania :
Necunoasterea tuturor mecanismelor si instrumentelor necesare pentru functionarea democratiei, are efect negativ asupra intregii societati.
Unii concetateni si anume privilegiatii , impreuna cu clientela lor cunosc aceste mecanisme si instrumente, dar le-au deturnat rolul si scopul, mai ales in ceea ce priveste existenta societatii civile.

E totul explicat foarte clar in materialele din Vest,caretrebuie decriptate si adaptate in Romania
(de exemplu exista si in Romania 20% din impozitul pe profit al persoanelor juridice care fac profit are de multe ori valori mari, dar pentru ca legea romaneasca permite, printr-o simpla inginerie financiara, acesti bani nu ajung la scop, ci sunt deturnati).
Definitia societatii civile:



http://ro.wikipedia.org/wiki/Societate_civil%C4%83



http://www.advocate.ro/cabinet_avocat_cuvant_Societatea_civila_



Pentru documentare completa , vezi google



OBS: Nimeni in lumea intreaga nu munceste voluntar degeaba, asa cum se vrea in Romania, ci legislatia ofera o echivalare sub o forma sau alta (de exemplu, prin fisa de deduceri fiscale pentru persoane fizice , fisa care nu exista in Romania) apropo de marinimia FOND: http//fondromania.wordpress.com/ : "trimiteti-ne cv-urile la adresa office@fondromania.org. In urma stagiului veti putea primi adeverinta de practica iar cei care dovedesc o implicare activa vor primi si recomandare"

Ce faci cu aceasta recomandare ? Dar cu ce traiesti ca sa fii voluntar si sa primesti acea recomandare cu valoare relativa ? Care este egalitatea de sanse in fata legii ? Cine poate fi voluntar ? Doar cine e relativ bogat si are chef ?

Puncte de vedere privitoare la aspecte care fac societatea civila romaneasca nefunctionala si care totodata genereaza si coruptie.

Aceasta situatie se poate intampla datorita unei legislatii incomplete, a neinformarii si a necunoasterii de catre populatia Romaniei a modului in care societatea civila trebuie sa se organizeze si sa functioneze astfel incat sa si poata avea putere de actiune si un cuvant de spus.
In Romania se pare ca fondurile societatii civile au fost in mare parte deturnate si confiscate de catre UNII politicieni, clientela lor si in general de catre privilegiati.