APEL CĂTRE NAŢIUNE: Forţaţi societatea civilă să se organizeze!

nicudrag
Musafir

#1 SA INVATAM DE LA JAPONEZI SI COREENII DE SUD!

2012-02-19 18:59

Acest apel este o INITIATIVA deosebit de oportuna, utila si necesara.

Eu am invatat de la japonezi si coreenii de sud ca tarile lor s-au putut dezvolta atat de mult si repede datorita in principal nivelului ridicat al RESPONSABILITATII SOCIALE a locuitorilor lor. Practic aceasta inseamna ca:

1.Pentru fiecare cetatean, interesele PERSONALE sunt pe ultimul plan, dupa interesele de ECHIPA (nu de GASCA ca la altii!) si interesele NATIONALE care sunt intotdeauna pe primul plan! Scopul initiativei dlui prof.Colceag este de evident INTERES NATIONAL..

2.Intre VORBELE si FAPTELE unei persoane trebuie sa existe o evidenta CORELARE, fara de care aceasta este considerata de ceilalti ca fiind IRESPONSABILA SOCIAL si este marginalizata...

3.Fiecare individ isi evalueaza continuu propriile performante pentru a le compara cu cele stabilite in prealabil si a stabili eventuale masuri corective (de exemplu, ei isi masoara EFICACITATEA si EFICIENTA comunicarii, actionand pentru cresterea acestor performante)...

DE CE SA NU INVATAM DE LA CEI CARE NE POT FI EXEMPLE, RENUNTAND LA BASCALIE, SUPERFICIALITATE, INVIDIE URĂ SI ALTE OBICEIURI PROASTE, MAI VECHI SI MAI NOI???

In definitiv, putem ramane in istorie prin CEEA CE FACEM PENTRU TARA SI PENTRU ALTII - deci prin RESPONSABILITATE SOCIALA - si nu prin averile acumulate, dispret, ură, etc... - deci prin IRESPONSABILITATE SOCIALA ..

Daca scoala noastra nu ne educa (inca?) in acest scop, am putea profita de experientele educationale exemplare ale altor state...

A BON ENTENDEUR SALUT!


Musafir

#2

2012-02-19 20:29

Lui basescu (cu b mic): Iesi afara, javra ordinara !

Musafir

#3

2012-02-20 09:11

Desteapta-te omule. Ai de crescut copii, nepoti, stranepoti, stra-stra-stranepoti si mai ales acum trebuie sa traiesti TU.

Musafir

#4

2012-02-20 09:32

Ma bucur ca Mai exista Romani carora le pas a de Tara lor.Felicitari!

Musafir

#5

2012-02-20 16:27

Pe langa neglijenţa şi indiferenţa - citate in textul petitiei - mai trebuie incluse lipsa de informare, ignoranta si necunoastrea !

Musafir

#6

2012-02-20 20:24

Speram!!!
Doamne ajuta!

Musafir

#7

2012-02-20 21:08

De la Ion Cucu
Romania este in mana unei haite de hoti, pe care ignoranta unora, lenea altora, rautatea unor semeni de ai nostri etc. i-a instalat la putere. Cand fascisti au intrat in parlamentul Germaniei, seful propagandei naziste nota in memoriile sale: ,,intram ca lupii in paralamentul Germaniei`` Acum cei care jefuiesc tara intra in fiecare zi ,,ca lupii in paralamentul Romaniei, in viata noastra, in averea tarii, in munca noastra, in viitorul nostru. Nu au limite nu au scrupule, nu au omenie, nu au de gand sa iceteze, nu au intentie sa faca vre-un bine cat de mic. Nu se vor opri nici daca toti din tara vor muri sau pleca. Au spiritul lupilor, omoara tot si mananca ce vor si ce au chef. Au spirit de haita, haita se autodevoreaza. Nici ei nu au viitor in aceasta haita mafiota. Romani treziti-va! pana nu va vor pune ,,Vesnica lor pomenire`` in loc de imnul national.

Musafir

#8

2012-02-21 09:53

Increngatura este mult mai vasta.Cei care doresc sa ne aduca in sapa de lemn,aproape ca au reusit,dar,depinde numai de noi daca le facem jocul.Trebuie sa aparam putinul care ne-a mai ramas.Sa lasam copiilor si nepotilor nostrii zestra pe care am mostemito din mosi stramosi.De aceea spun: ROMANI TREZITIVA! Nu va bucurati cand primiti un kg.de malai,ulterior il vom plati inzecit.

Musafir

#9

2012-02-23 19:58

Este ceva mai mult decat nimic. In timp ce suntem jefuiti noi scriem reclamatii catre jefuitori....


Musafir

#10

2012-02-29 10:49

cand propria inconstienta de indreapta spre dezastru, Dumnezeu ne trimite criza care ne sileste sa ne trezim

Musafir

#11

2012-03-04 13:22

Tebuie sa luam atitudine fata de ceea ce se intampla de mai multi ani in aceasta tara iubita, respectata, aparata de inaintasi ilustri. Au urcat in ultimii ani pe treptele inalte ale societatii semianalfabetii, JMECHERII, profitorii. Inmultesc rasa umana nestiutorii de carte, cei care ravnesc dupa (si obtin, din pacate) venitul minim garantat fara sa fi contribuit vreodata cu munca sau impozite la sporirea bugetului tarii, in timp ce copiii valorosi sunt nevoiti sa ia calea strainatatii unde, pretuindu-se valoarea lor, sunt primiti cu bratele deschise si platiti ca atare.
VA FELICIT CA INCERCATI SA FACETI /SA FACEM CEVA PANA NU E PREA TARZIU!
IB

#12

2012-03-10 12:14

Ce drepturi și ce obligații ar trebui să aibă un voluntar?/ De ce in Romania societatea civila este doar partial functionala ?
Motto: 1) "Politicienii nostri si nu numai ei, au avut grija, ca timp de 20 ani, sa ne ascunda niste adevaruri. De ce politicienii sau reprezentantii societatii civile nu fac cunoscute adevarurile prin televiziuni, mass-media in general (atunci cand sunt invitati) sau prin alte miljoace, ca sa afle si "boborul"- care sunt atributele unei societati democratice ?" (mesaj dintr-un feed-back)
2) M-am intalnit cu cazuri, unde datele duceau la concluzia ca functionari ai statului roman isi iau spaga pe ONG-uri (in care ei nu sunt neaparat membri, dar sunt interpusii, oameni de incredere care "mananca si ei o paine de acolo") !
A/Ce drepturi și ce obligații ar trebui să aibă un voluntar?
Este atasat o parte din interviul cu dna Cristina Rigman, gasit la linkul:
http://ec.europa.eu/romania/news/articole_si_dialoguri/int_cristina_rigman_ro.htm
din care citez:
11. Ce drepturi și ce obligații ar trebui să aibă un voluntar?

C.R.: Voluntarul nu trebuie să aibă obligaţii, ci responsabilităţi. Principalele responsabilităţi ale voluntarului sunt legate de respectarea programului de lucru stabilit de comun acord cu organizaţia gazdă, respectarea normelor de lucru cu beneficiarii (dacă este cazul, în funcţie de activitate), respectarea procedurilor de lucru ale organizaţiei în cadrul căreia activează, îndeplinirea sarcinilor asumate, realizarea raportărilor sau monitorizărilor necesare aşa cum au fost agreate cu organizaţia gazdă, anunţarea organizaţiei în timp util în situaţiile în care nu îşi poate îndeplini sarcinile asumate, etc.Desigur că natura responsabilităţilor, dar şi a drepturilor voluntarului, depinde foarte mult de tipul de activitate în care se implică. Principalele drepturi ale voluntarului includ :

Ø dreptul la orientare şi instruire în vederea realizării sarcinilor asumate,

Ø dreptul la un supervizor/coordonator care să îi ghideze activitatea şi să îi ofere sprijin,

Ø dreptul ca o fişă de post care să detalieze caracteristicile activităţii de voluntariat,

Ø dreptul la decontarea cheltuielilor realizate în îndeplinirea activităţii de voluntaiat potrivit înţelegerii anterioare cu organizaţia gazdă,

Ø dreptul la o adeverinţă care să menţioneze durata activităţii de voluntariat,

Ø dreptul la asigurare pentru durata activităţii de voluntariat etc."
Partea aceasta privind drepturile este bine gandita, dar viziunea generala a voluntariatului trebuie sa fie gandita in termenii unui stat de drept, democratic si cu economie de piata in care cetatenii sa aiba egalitatea de sanse in fata legii.
Deocamdata in Romania voluntariatul nu este gandit pentru statul de drept care ofera egalitate de sanse in fata legii tuturor cetatenilor.
Un om fara niciun venit NU poate fi voluntar si este din start discriminat fata de un concetatean care dispune mai mult sau mai putin de ceva venituri si care face sau nu voluntariat, dupa cum are sau nu chef .
Din punctul meu de vedere in Romania, voluntariatului i s-a dat conotatie de exploatare a omului.

Eu am facut voluntariat, benevol de drag fara pretentii la un adapost pentru caini comunitari, unde am muncit si am dus hrana& diverse pentru caini, timp de vreo 8 ani; mergeam de 2-3 ori pe saptamana, stateam si 8 ore, uneori poate chiar mai mult ; nu am auzit o vorba buna de la cei ce gestionau adapostul si asociatia, ba dimpotriva mi s-a spus ca nu am facut nimic sau ca nu am facut destul. Pana la urma pe degeaba, fara bani, ce s-ar fi dorit sa fac ?

Bineinteles ca nu mergeam acolo pentru oameni ci pentru a ajuta bietii caini fara aparare, iar daca n-as fi fost eu si inca vreo 2-3 persoane, soarta lor ar fi fost cumplita.

In 2007 acolo am cazut intr-un canal care era acoperit cu o scandura se pare putrezita si m-am ales cu laba piciorului drept deteriorata, adica cu fisura de os si vase de sange sparte. A insemnat 3 luni suferinta pana la vindecare (si eu nu sunt un om care ma las cu una cu doua). Noroc ca aveam asigurare pentru ca eram angajata, dar nimeni nu a fost deranjat de ceea ce mi s-a intamplat, ca sa nu spun ca am avut zile pentru ca daca imi nimerea capul cu 10 cm mai incolo ma loveam de beton . Cine a raspuns, sau trebuia sa raspunda ? : NIMENI, NIMENI, NIMENI !

Din activitatea mea de voluntariat si din experienta cu unele ONG-uri am inteles cata lipsa de transparenta exista fata de VEST si cat de defectuos s-a aplicat la noi, pentru ca legislatiile sunt diferite (de exemplu la noi nu exista fisa completa pentru deduceri fiscale la persoane fizice pe cand acolo exista, iar voluntariatul dispune de o multime de echivalari si fiscale si de alta natura);


Musafir

#13

2012-03-10 12:17

B/ De ce in Romania societatea civila este doar partial functionala ?
In continuare ma voi referi si la organizarea defectuoasa a societatii civile din Romania :
Necunoasterea tuturor mecanismelor si instrumentelor necesare pentru functionarea democratiei, are efect negativ asupra intregii societati.
Unii concetateni si anume privilegiatii , impreuna cu clientela lor cunosc aceste mecanisme si instrumente, dar le-au deturnat rolul si scopul, mai ales in ceea ce priveste existenta societatii civile.

E totul explicat foarte clar in materialele din Vest,caretrebuie decriptate si adaptate in Romania
(de exemplu exista si in Romania 20% din impozitul pe profit al persoanelor juridice care fac profit are de multe ori valori mari, dar pentru ca legea romaneasca permite, printr-o simpla inginerie financiara, acesti bani nu ajung la scop, ci sunt deturnati).
Definitia societatii civile:http://ro.wikipedia.org/wiki/Societate_civil%C4%83http://www.advocate.ro/cabinet_avocat_cuvant_Societatea_civila_Pentru documentare completa , vezi googleOBS: Nimeni in lumea intreaga nu munceste voluntar degeaba, asa cum se vrea in Romania, ci legislatia ofera o echivalare sub o forma sau alta (de exemplu, prin fisa de deduceri fiscale pentru persoane fizice , fisa care nu exista in Romania) apropo de marinimia FOND: http//fondromania.wordpress.com/ : "trimiteti-ne cv-urile la adresa office@fondromania.org. In urma stagiului veti putea primi adeverinta de practica iar cei care dovedesc o implicare activa vor primi si recomandare"

Ce faci cu aceasta recomandare ? Dar cu ce traiesti ca sa fii voluntar si sa primesti acea recomandare cu valoare relativa ? Care este egalitatea de sanse in fata legii ? Cine poate fi voluntar ? Doar cine e relativ bogat si are chef ?

Puncte de vedere privitoare la aspecte care fac societatea civila romaneasca nefunctionala si care totodata genereaza si coruptie.

Aceasta situatie se poate intampla datorita unei legislatii incomplete, a neinformarii si a necunoasterii de catre populatia Romaniei a modului in care societatea civila trebuie sa se organizeze si sa functioneze astfel incat sa si poata avea putere de actiune si un cuvant de spus.
In Romania se pare ca fondurile societatii civile au fost in mare parte deturnate si confiscate de catre UNII politicieni, clientela lor si in general de catre privilegiati.IB

#14

2012-03-10 12:21

(1)Unde sunt fondurile pentru societatea civila ? (sau „Democratia trebuie monitorizata”/ "Cine gestioneaza fondurile care ar trebui sa revina societatii civile pentru ca aceasta sa se poata organiza si functiona")
Exista cateva puncte de vedere privitoare la organizarea societatii civile din Romania, care "e sublima, dar lipseste cu desavarsire" , iar motivarea am dobandit-o din experienta personala de muritor de rand care am vrut sa fac voluntariat pentru cateva domenii(si chiar am facut).Concluzia este ca si societatea civila si ONG-urile au fost inventate in democratie si capitalism "cu cap", nu asa de-a prostu',tocmai in societatea in care dupa ce ca statul nu-ti mai asigura aproape nimic, te apuci sa faci misionariat pana iti epuizezi toate resursele si... ce te faci atunci ?
Un factor important in functionarea democratiei este monitorizarea ei de catre cetateni si prezentarea publica a rezultatelor monitorizarii;acest tip de monitorizare apartine presei, sindicatelor, societatii civile, etc.
Daca presa si sindicate au existat si inainte de '89, pentru societatea civila s-a adoptat un model autohton:pentru cei seriosi care pot avea ATITUDINE nu exista o lege completa si... nu sunt bani, ...;pentru "neseriosi" exista bani, iar scopurile pot fi deturnabile !
Institutia ONG-ului ar trebui sa functioneze in Romania , dar baza pe care se cladeste sunt nisipurile miscatoare si de aici si lipsa eficientei !!!

Cat timp poti sa ai ATITUDINE care sa si conteze , fara fonduri si fara o organizare serioasa ??? S-a indus in Romania ideea ca daca cineva vrea sa aiba atitudine, trebuie sa castige bani lucrand in orice alt domeniu, bani care apoi se pot cheltui pentru "atitudine" !

Legea pentru infiintarea de ONG-uri s-a preluat partial din Vest, fara posibilitatea controlarii privind finantarea, cheltuirea finantarii si a indeplinirii scopului !

In Occident totul e reglementat prin legislatia statelor; daca ar fi fost lasati de capul lor, se intampla ce s-a intamplat in Romania !

Gandirea din Romania in ceea ce priveste societatea civila este ca, datorita lipsei legislatiei, daca „s-a pus mana pe bani”, nu se da socoteala la nimeni si nu se imparte cu nimeni nici macar pentru scop, iar pentru voluntariat daca exista fraieri care sa munceasca "moca" sunt bineveniti si despre care in general se considera ca nu merita nici macar un multumesc .

Materiale conexe : 1)"Este Romania paradis fiscal pentru ONG-uri ?"(www.in-justitie.ro/nr.26/2009)

2)Schema cu surse de finantare pentru ONG-uri, bani care de obicei, in prezent sunt deturnati de catre privilegiatii sistemului.(din Saptamana financiara)

Precizari:privitoare la articolul "Este Romania paradis fiscal pentru ONG-uri ?", citat din articol : "3 oameni pot infiinta un ONG si 3 ONG-uri pot infiinta o federatie"; Aceasta situatie este doar un exemplu; Conform legislatiei pentru ONG-uri,intre 1-3 persoane pot infiinta un ONG, iar 2 ONG-uri pot infiinta o federatie.
Bibliografie:1).Saptamana financiara,04.09.2006 (articolul "Un sac de bani necontrolati pentru ONG-uri") 2) Codul fiscal ; Legea sponsorizarii (companiile-pot-redirectiona-20%-din-impozitul-pe-profit-catre-o-cauza-nobila-la ONG,etc.Pentru a putea fi dedusa din impozitul pe profit aferent anului fiscal, suma redirecţionată nu poate fi mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri, iar plăţile trebuie făcute până la 31 decembrie.
(2)"inJustitie nr.26"/2009/pagina Moralia (www.in-justitie.ro)/

“De ce în România,, societatea civilã este doar partial functionalã?”(sau “Este România paradis fiscal pentru ONG-uri?”),
Musafir

#15

2012-03-19 17:51

Organizaţi-vă în dezorganizare ! Ne-au încălecat şi le place în cârca noastră . În boul care trage, tot în ăla dai ! În rest... ne retragem în cochilia bunului nostru simţ, scrâşnim din dinţi, aşteptăm vremuri mai bune, că nu suntem în satre să ni le facem şi ne plângem înăbuşit neşansa ! Halal naţiune ! Cotoi, boc, ungureanu şi băştoc ! Într-o ţară în care se face " bine", adică "mişto" în dialect romani, după direcţia Nord indicată de erecţie, nu ne va fi "cald niciodată ! Când un parlamentar are un vocabular de căruţaş în dialog cu o femeie, fie ea parlamentar ori nu, toate glisează în mârlănism şi prost gust. Vorba lui Nenea Iancu: Ce lume ! Ce lume!

Musafir

#16

2012-04-13 11:29

Spre deosebire de majoritate, ce vrea fiecare ceva, firesc si normal eu vreau doar atat. REFORMATI JUSTITIA SI LEGEA.Aici e buba nedreptatii si-a dictaturii personale de la presedinte de bloc la cel de tara si pentru cei ce sar din inocenta le spun Presdinti de instanta, presedinti de complpte. Aci e buba!

Musafir

#17

2012-06-29 16:55

Sper sa nu fie prea tarziu....
Musafir responsabil

#18 vocea societatii civile

2013-08-27 01:44

da, ne confruntam cu lipsa tot mai accentuate a initiativei venita din sociatatea civila reala.
Nu putem sa nu observam ca degradarea societatii romanesti este profunda ea manifestandu-se in toate domeniile de activitate. Aceasta degradare ce devine tot mai profunda afecteaza intreaga populatie, indiferent de starea materiala a romanului.
Ce trebuie facut? Atitudine bazata pe moralitate, hotarire si tenacitate in afirmarea initiativei, promovarea de personal onest si bine pregatit, cu simt civic dezvoltat (atit cit mai sunt), in actul de conducere.
Toate acestea nu se pot constitui intr-o voce care sa fie auzita la nivel de societate daca nu ne vom readuna intr-un numar cit mai mare de personae, intr-o formdea organizare care sa fie reprezentata la toate domeniile vietii si pe intreg teritoriul tarii.
Puterea cetatianului sta in nivelul de organizare si manifestare, moralitatea si responsabilitatea civica a membrilor.
Suna a teorie cunoscuta, da dar consider ca toate acestea se pot realiza plecind de la un alt mod de educatie in scoala. Acum putem sa punem prima piatra solida la temelia de reconstructie sociala si nu numai, a Romaniei normale.
Interesul national trebuie sa primeze in activitatea fiecarui roman.
ludu

#20 http://limeriksjokes.blogspot.com.es/

2013-10-23 10:25


Musafir

#21

2013-10-23 15:35

Felicitari ilustrului profesor si un deosebit respect si admiratie pentru tot ceea ce face.
Il sustin neconditionat.


Musafir

#22

2013-10-23 21:14

Opriti jaful si promovarea incompetentilor,hotilor,etc/

Musafir

#23

2013-10-24 05:16

Am incredere ca putem iesi la liman si cu vointa si inteligenta, luand exemplele bune de urmat de la bulgari, germani, fracezi in privinta protejarii rsurselor, si avand incredere in resistenta si geniul poporului nostru.

Musafir

#24

2013-10-24 06:54

Uniti-va sa salvati tara de imbecili,hoti si criminali!

Musafir

#25

2013-10-24 08:19

aqua for life