RAED ARAFAT , salvatorul poporului roman

Valeriu Ghimpu

/ #144 Cea mai buna solutie pt sanatate - modelul suedez

2012-01-13 11:30

Adevarata reforma in sanatate trebuie sa fie ca, toata contributia noastra pentru sanatate sa mearga doar la sanatate si nu la finante ca acuma (in momentul de fata finantele dand doar un sfert din contributie la sanatate, restul...ce face cu ei ?).
Pentru noi, cel mai bun model este modelul suedez, in care exista mai multe trepte de impozitare, in functie de salarii, venituri, dar, sanatatea si invatamantul sunt gratuite, populatia beneficiind si de medicamente gratuite. Romanii NU sunt pregatiti financiar pentru privatizarea sanatatii, legea propusa de Cotroceni este inumana, deoarece va curma multe vieti, datorita imposibilitatii marii majoritati a populatiei de a suporta financiar: asiguari suplimentare, costuri spitalizari, interventii, etc. Romania este o tara saraca la care NU se poate aplica privatizarea in sanatate. Cine isi poate permite, fireste plateste si asigurari suplimenmtare si merge la clinicile private existente. Singura sansa de a imbunatati sistemul sanitar este modelul suedez, fiecare cetatean sa poata controla ce face statul cu banii de sanatate, banii sa fie directionati unde trebuie (la sanatate), si utilizati cum trebuie (pentru perfectionarea sistemelor medicale si de asistenta sociala).
Da, pot sa fie mai multe fundatii, care sa construiasca clinici de prestigiu cum sunt in Turcia (ANADOLU - prin Fundatia John Hopkins si ACIBADEM International), dar din cate am aflat, de serviciile lor beneficiaza gratuit toti cetatenii din Turcia, prin plata asigurarilor de stat.Avem multe fundatii, ONG-uri, etc., se vor imbunatati conditiile in toate clinicile din Romania, construindu-se si noi clinici unde este cazul, dotandu-se toate cu aparatura de ultima ora, unde TOTI CETATENII (copii, tineri, adulti, batrani) sa beneficieze GRATUIT de servicii medicale !
Dl. Raed Arafat a facut si face FOARTE MULTE in privinta asta, prin infiintarea SMURD-ului, prin mentinerea lui, a Fundatiei SMURD, si ar face si mai multe lucruri bune si frumoase daca este lasat.
Haideti sa-l sustinem, sa ne solidarizam, si in fiecare seara de la ora 21:00 timp de 1 minut sa stingem luminile in toate casele in semn de solidaritate cu Dl. Raed Arafat. Sigur a fost o campanie a Antenei 3, dar ea trebuie continuata si mediatizata, pentru ca TOATA lumea sa stie de ea si s-o poata sustine si promova mai departe !