Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

/ #1149

2018-07-10 16:56

DESPRE O PROFESIE ÎN CARE HOȚII PAR PROPRIETARI

Fără nici o hotărâre judecătorească definitivă, un grup de hoți a intrat în data de 15 martie 2018 în sediul organizației profesionale, au intimidat personalul, au blocat accesul salariaților, ceea ce a făcut ca mulți să demisioneze, după care au început dezmățul.
O colegă scria ieri că hoții au nevoie de legitimitate, din acest motiv trimit mesaje de amenințare, organizează întâlniri care par oficiale, redactează și trimit pe email decizii și hotărâri, eliberează acte de atestare false etc.
Acest tip de hoție într-o profesie, fără scrupule, la vedere, este posibilă doar pentru cei cu tupeu de infractori, cărora o mare masă de oameni, de teamă sau din oportunism, le acordă o aparentă legitimitate prin participare.
Mulți nu, însă lipsa de solidaritate cu cei lucizi și fermi în apărarea profesiei, face jocul impostorilor.
Fără aceste condiții, dar mai ales fără naivitatea unor pretinși lideri, haosul actual nu ar fi fost tolerat, iar hoții din sediu nu puteau încerca să distrugă tot ceea ce s-a construit timp de 14 ani.
În concluzie, mă întreb cum de este posibil ca oamenii onești din profesie să accepte ca un grup de pretinși universitari, fără nici o legitimitate legală, să ne distrugă zi de zi imaginea și tot ceea ce reprezintă profesia de psiholog, chiar cu participarea lor?
Cum poți să exerciți cu probitate o profesie lăsată la cheremul unor infractori, dar în același timp să ceri respect din partea societății?
Timpul acesta pierdut în profesie este ca nisipul care se scurge dintr-o clepsidră spartă...

DESCHIDE-ȚI MINTEA!