Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

/ #399

2017-11-17 11:55

COMUNICAT
privind reluarea utilizării de către Colegiul Psihologilor din România a website-ului www.copsi.ro

Prin prezenta informăm toți membrii Colegiului Psihologilor din România și opinia publică asupra faptului că organizația profesională a fost supusă unui atac informatic, soldat cu preluarea pentru câteva ore a domeniuluiwww.copsi.ro de către numitul Dragoș Iliescu, însă in prezent website-ul este utilizat de către organizația profesională.
De asemenea, amintim tuturor persoanelor interesate că website-ulwww.copsi.ro este utilizat încă de la înființare de către Colegiul Psihologilor din România, în vederea prezentării informațiilor legate de exercitarea profesiei de psiholog, precum și facilitării comunicării cu membrii și a accesului acestora la actele de evidență a activității profesionale.
Atacul survenit în data de 14 noiembrie 2017, se bazează pe întocmirea unor acte false de către persoane care nu dețin calitatea de membru sau președinte, după caz, al Asociației Psihologilor din România, având ca scop blocarea website-ului și implicit, blocarea accesului la e-mailurile organizației profesionale și la interfața de comanda a timbrelor profesionale.
În zilele următoare vom prezenta psihologilor și organelor judiciare toate detaliile demersurile realizate de către un grup de persoane din mediul universitar, care nu dețineau nici o calitate in forurile de conducere ale Asociației Psihologilor din România, pentru obținerea unei anumite legitimități in relația cu psihologii romani.
În aceasta ordine de idei, menționam faptul ca persoane neautorizate au semnat acte de împuternicire în numele președintelui asociației, au aplicat o ștampila a asociației și și-au atribuit in mod ilegal competente ale Colegiului Psihologilor din România, reglementate potrivit dispozițiilor Legii nr. 213/2004.
În următoarea perioada, Colegiul Psihologilor din România va formula acțiunile judiciare necesare în vederea anulării înregistrărilor realizate și tragerea la răspundere a persoanelor care fac parte din grupul organizat.