Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #50430 VIN AMERICANII? VA FI SCANDAL!

2017-07-18 14:16

 

"statutul celor de la PCC cade în derizoriu, oricât ar fi cheltuit ei pe şpăgi şi bunăvoinţe pe la oficialităţile române şi pe presa de kko din România"

VIN AMERICANII? VA FI SCANDAL!

Scris de Petre Tanasoaica
Duminică, 16 Iulie 2017 20:31

Este o ştire bună asta pe care am pus-o pe mijlocul paginii întâi a ziarului de astăzi? Cât de adevărată poate să fie? Vă mai amintiţi ce se punea pe tapet în discursurile celor doi preşedinţi, american şi român, prilejuite de vizita celui din urmă la Casa Albă? Că se vor semna nişte acorduri comerciale şi economice, că României i se deschid nişte perspective, ceva de genul ăsta. Românii au făcut primii paşi, au anunţat că vor să cumpere de la americani nişte rachete Patriot. Acum aflăm că tocmai astăzi are loc o întâlnire cu nişte oficiali civili şi militari din USA la Piteşti, la care vor participa oficialii argeşeni, prefect şi preşedinte al Consiliului Judeţean. Mai aflăm, dintr-o altă ştire, că un trust, un organism financiar american, ar fi depus, este adevărat cu puţin în întârziere, cu vreo douăzeci de minute după închiderea înscrierilor, o ofertă pentru cumpărarea de unităţi Oltchim. Poate că este vorba despre aceeaşi partidă care se negociază astăzi la Piteşti. Ar fi logic să fie aşa, pentru că o fracţie din rafinarea petrolului de la Arpechim - îmi cer scuze pentru exprimarea lipsită de încadrare în termeni ştiinţifici, nu sunt chimist! - se transformă în materie primă tocmai bună pentru... Oltchim!

În această situaţie, statutul celor de la PCC cade în derizoriu, oricât ar fi cheltuit ei pe şpăgi şi bunăvoinţe pe la oficialităţile române şi pe presa de kko din România, fapt pentru care nici nu se regăsesc în lista ofertanţilor. Doar n-or merge camuflaţi la vânzarea asta, după ce şi-au închiriat o serie de instalaţii de la Oltchim, cu ajutorul administratorilor judiciar şi abia aşteptau să devină din chiriaşi proprietari, ca să li se şi întâmple asta! În fine, sper să nu fie şi asta cu americanii o diversiune a serviciilor poloneze... în orice caz, pare o treabă serioasă şi văd, dacă se întâmplă să preia americanii afacerea Oltchim, cum se vor părui cu nespusă poftă de răzbunare cei implicaţi în punerea pe butuci a Oltchimului.