Susțin !!! Statutul CFR -istului

Xena

/ #222 semnez petitia!Re:

2016-11-17 10:11

#175: -  

 Cine nu a lucrat la SC, mai ales noptile, in toate zilele de sarbatoare, fara libere, in spatii neincalzite iarna si sufocante vara, intr-un stres ucigator nu poate intelege necesitatea promulgarii acestei legi!

Nu doar mecanicul de locomotiva, mecanicul ajutor si instructorul mecanic muncesc la CFR in conditii grele, deosebite, "speciale" ci si personalul din ramura miscare-comercial: conductorii de tren, sefii de tren, controlorii de bile, inspectrii de specialitate calatori, instructorii M/C, acarii, manevrantii, picherii, meseriasii de cale,impiegatii de miscare, etc. Nominalizarea lucrului in conditii grele,deosebite, speciala numai a celor trei categorii de feroviari constituie un abuz incalificabil pentru care trebuie sa raspunda penal conducatorii administratiei si liderii de sindicat care au pactizat cu administratia pentru a-si realiza propriile interese!

"Greva" feroviarilor din anul 2004 cand Federatia Mecanicilor de Locomotiva a declansat conflictul de interese, a profitat numai mecanicilor de locomotiva,mecanicilor ajutori si instructorilor mecanici care au fost nominalizati/incadrati in categoria speciala de munca entru a benficia de reducerea varstei standard de pensionare.Cinste liderilor sindicali din Federatia Mecanicilor de Locomotiva care nu au uitat de unde au plecat si pe umerii cui s-au ridicat!

Restul feroviarilor au avut numai de pierdut, drepturile lor - inclusiv cele castigate anterior au fost pierdute de sindicalistii ajunsi boieri pe spinarea "boborului" asuprit cu acordul lor! Acestia nu au avut rusine, teama de lege nici frica de Dumnezeu, s-au inchinat zeului ban si-au realizat interesele meschine, au avansat in cariera, si-au angajat/avansat /"ajutat" membrii familiilor lor extinse, iar de cei multi si necajiti nu le-a pasat.

Acestor indivizi nesatui de avere dobandita necinstit, avizi de putere care li se pare vesnica, numai Dumnezeu de care nu au tinut cont in socotelile lor le va veni de hac si-i va rasplati dupa faptele lor: cu boala si moartea.

Din 2004 pana in prezent, feroviarii au fost/sunt salarizati mai prost decat gunoierii, desi la disponibilizarile masive care s-au facut au preluat atributiile celor disponibilizati fara sa fie platiti pentru cumul de functii. Feroviarii romani traiesc sub nivelul subzistentei, muncesc in conditii grele, periculoase, intr-un stres insuportabil, presteaza permanent munca peste programul normal de lucru, sunt umiliti, abuzati de catre cei ajunsi la "carma" , exploatati fara mila si amenintati ca vor fi concediati , cu discretionarea normelor legale, daca indraznesc sa-si ceara drepturile.

De aceea, sustin promulgarea statutului feroviarului- a doua armata a tarii!

Feroviarul roman are o pregatire speciala, unica, munceste mult, conditii grele, periculoase, distrugatoare de sanatate - speciale chiar mai stricte decat cele in care-si desfasoara activitatea politistul, jandarmul sau  apv-tul dar nu este retribuit  nici cu 1/2 din salariul acestor categorii de personal, iar munca sa nu este respectata/recunoscuta.

Curaj, fratilor feroviari! Luptati pentru drepturile dvs.caci "o lupta-i viata"...!