MPFM - Reality-show : realitate sau regie?

Cuba_libre
Musafir

/ #7

2011-11-13 12:29

Finala saptamanala din 12 noiembrie 2011 reconfirma suspiciunile publicului privind calitatea de reality-show (spectacol care reflecta realitatea) a emisiunii "Mireasa pentru fiul meu".
Nici in aceasta finala saptamanala nu s-a adus in discutie evenimentul petrecut in casa baietilor la sfarsitul lunii octombrie (concurentul Victor s-a aflat in stare de ebrietate, dupa ce a consumat voluntar/intentionat- dupa spusele sale, o cantitate de alcool neprecizata). Publicului nu i s-au aratat imagini cu acest incident si se pare ca nici nu exista intentia de a fi aratate aceste imagini. Se aplica tehnica "lasam sa treaca timpul, ca poate publicul va uita cuvintele lui Catalin" sau, alternativ, alta tehnica: "lasam sa treaca cat mai mult timp, si daca o sa fim determinati sa aratam materialul, atunci e bine sa il aratam cat mai tarziu ca sa aiba timp Victor sa fie cuminte pana atunci, sa dea impresia ca s-a schimbat si betia aceea e de domeniul trecutului".
Domnilor producatori ai emisinii, nu mizati pe faptul ca publicul care vizioneaza emisiunea este senil, retard, sau ca are o inteligenta sub medie!!!! Nu jigniti inteligenta publicului, nu desconsiderati capacitatea publicului de a intelege ce se intampla in mintea voastra si ce se intampla cu adevarat in platourile acelea de filmare!! Tehnicile pe care le folositi sunt puerile. Iata un exemplu: Dupa betia de care s-a aflat accidental, concurentul Victor este tinut intr-un con de umbra, nu se aduc in discutie faptele lui, conflictele in care este inca implicat in casa baietilor. S-a adus foarte putin in discutie comportamentul lui difuzandu-se doua materiale- unul in care discuta in romana cu Alexandra dar pare sa aiba nevoie de translator ca sa inteleaga replicile ei, si altul in care ii reproseaza mamei lui ca nu a pus pe primul loc in topul preferintelor ei cuplul din care el face parte. Atentie! difuzarea acestor materiale se face in ultimele minute ale emisiunii de vineri, cand Victor nu se afla in platou si cand "timpul nu mai are rabdare cu emisiunea"... se epuizeaza... Strategic, nu?
Din schimburile de replici dintre concurentii Adrian si Victor din cadrul emisiunilor din saptamana 6 noiembrie-13 noiembrie reiese ca au mai fost incidente in casa baietilor, incidente de care publicul se pare ca nu trebuie sa afle. Adrian a cerut sa fie difuzate imagini din casa baietilor, dar cererea lui a ramas fara ecou, fara rezultat, moderatoarea afirmand ca nu se pot da imagini cand vor concurentii. Sa deducem de aici ca imaginile trebuie prelucrate/lucrate ca sa poata sa fie prezentate publicului? Deci scenariul, regia.. sunt foarte importante, nu? In finala saptamanii se bate moneda pe orice altceva numai pe cazul Victor nu.
E timp destul ca publicul sa auda calomnii in direct(Andreea o acuza pe Daniela ca ar avea alta orientare sexuala); e timp suficient sa se difuzeze in mod repetat mixaje cu dansuri cu conotatii sexuale (Edina-Alexandru)- la ore la care copiii pot sa fie prezenti in fata micilor-ecrane, e  timp ca prezentatoarea sa faca pauze mari inainte de a citi/rosti diferite rezultate ale pseudo-votarii (falsei-votari), dar nu exista deloc timp pentru a se afla ce se petrece cu Victor si ce se mai petrece in cadrul cuplului Alexandra-Victor.
Reformulez intrebarea: cine are interes ca sa nu mai apara materiale compromitatoare cu Victor? Cred ca se poate raspunde si la aceasta intrebare, daca ne amintim momentul in care s-a incetat difuzarea materialelor in care Victor era prezentat asa cum se manifesta el cu adevarat. Momentul din care s-a incetat difuzarea materialelor compromitatoare cu Victor a fost a doua venirea a matusii acestuia, doamna Aura, in studioul emisiunii, la finala saptamanii in care aceasta a moralizat/urecheat/certat sub atenta obladuire a moderatoarei concurentii care au indraznit sa reclame comportamentul deviant al lui Victor si strategiile sardonice ale mamei sale, Gina. I s-a acordat mult spatiu de emisie, a fost o finala dedicata 90% dumneaei si familiei Balan. Deducem de aici ca familia Balan obtine orice: spatiu in emisiune, atat la fata locului cat si telefonic, ori de cate ori doreste, avantaj asupra concurentilor (vezi dialogul incisiv al doamnei Aura cu Catalin), influentarea bunlui mers al emisiunii. De ce sa nu credeam ca poate sa determine producatorii emisiunii sa musamalizeze tot ce nu e favorabil concurentului Victor?? Cum s-a intamplat asta, prin ce mijloace au fost convingatori, ar trebui sa se afle- si se va afla.