Examen National

Un parinte

/ #4374

2016-06-30 08:00

Este evident ca enuntul problemei este incomplet. Orice prezentare a datelor in acest format trebuie sa contina denumirea marimii precum si unitatea de masura pe fiecare axa. Determinarea marimilor nu se face pe baza valorilor prezentate. Pe baza unui rationament similar, n-ar fi trebuit sa se specifice la problema de geometrie ca este vorba despre un triunghi echilateral, intrucat oricine vede din desen ca laturile sunt egale, iar cine nu observa putea pune mana pe rigla si masura. La fel si pentru unghiul de 60 de grade, in cazul in care nu era evident, se putea folosi un raportor si se obtinea valoarea lui.

Domnilor de la minister, parerea mea este ca nu e vorba de incompetenta, ci pur si simplu de neglijenta si nepasare. Cel care a scris subiectul nu a facut decat sa copieze un exercitiu mai vechi (si el incomplet) si sa schimbe niste valori, fara a verifica corectitudinea si completitudinea enuntului.

Rezolvarea acestei probleme se face prin recunoasterea greselii si indreptarea ei, si nu prin comunicate artagoase si un pic belicoase, adresate unor copii de 14 ani, aflati in fata primului examen cu adevarat important din viata lor. Ati gresit si mii de copii vor fi influentati in viata de acest lucru. Rezolvati problema.