Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #47533 Enoriasii lui Mirciea Gutau ataca justitia care l-a invalidat pe-al lor guru.

2016-06-24 14:40

#47444: BREAKING NEWS: Mircia Gutău - INVALIDAT în funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea - Mircia Gutău - INVALIDAT în funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea 

 

Tinerii râmniceni se mobilizează. Pregătesc proteste şi se declară solidari cu judecătorul Bogdan Mateescu!
Efect devastator al opiniilor violente exprimate public de câţiva “inteligenţi”, ieri, imediat după hotărârea Judecătoriei Râmnicu Vâlcea de a invalida alegerea lui Mircia Gutău în funcţia de primar.

Câţiva indivizi megacontroversaţi din presa şi politicul local s-au grăbit să sară la jugulara preşedintelui instanţei, indignaţi, vezi Doamne, că este călcat în picioare votul suveran. În loc să aştepte liniştiţi motivarea deciziei şi epuizarea căilor de atac la îndemâna candidatului, s-au gândit ei că e mai potrivit să pună presiune pe justiţie.

Justiţie care, la rândul ei, e putere independentă şi obiectivă într-un stat normal. Aşa ar fi trebuit să fie şi la Vâlcea dacă nu o cocoşau ei, timp de peste două decenii după 1989, cu intervenţii, promovarea odraslelor şi afinilor şi alte metode cunoscute. Acum, la primul semn de normalitate, au sărit ca arşi. De ce oare? Ce interese le sunt puse în pericol? Ce răspundere şi pentru ce fapte le apasă pe conştiinţă?
Vă asumaţi, idioţilor, răspunderea pentru provocarea tulburării ordinii şi liniştii publice, în caz că se ajunge la violenţe? Sper că nu vă imaginaţi că fanii lui Gutău vor sta cu mâinile în buzunare... Culmea, el, candidatul, a avut o atitudine destul de echilibrată în conferinţa de presă de ieri, în comparaţie cu voi.
Nu cred că am reuşit să-i conving măcar să mai aibă răbdare pe cei cu care am apucat să vorbesc. Indignarea lor, provocată de atacurile violente (verbal şi textual) a căror ţintă a fost judecătorul, e prea mare şi pare a se transforma în revoltă. Acum mai sper doar că, în caz că se declanşează protestul în zilele următoare, aşa cum se aude, să se înţeleagă că este o manifestaţie de apărare a statului de drept şi a independenţei justiţiei curate. Iar magistraţii (a nu se înţelege că generalizez) care au conştiinţele încărcate, să reflecteze la situaţia în care a ajuns Râmnicul şi judeţul Vâlcea...