Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#47526 Dezastru la CET Govora

2016-06-24 11:24

Dezastru la CET Govora

După mai bine de 30 de zile care au trecut de la procedura deschiderii insolvenţei la CET Govora SA, administratorul judiciar Remus Borza a făcut, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Vâlcea, desfăşurată ieri, o radiografie a ceea ce a găsit la societatea al cărei acţionar unic este chiar Consiliul Judeţean Vâlcea. „Dacă reuşim, ar fi singurul CET din România care ar fi salvat. Şi cred că avem cu toţi aceeaşi dorinţă, determinare, voinţă de a demonstra că se poate”, au fost primele cuvinte ale administratorului judiciar Borza. Acesta a afirmat, ulterior, că în luna mai a găsit la CET Govora o situaţie dramatică: un gol de 120.000 lei, salarii neplătite în parte pe ultima lună, probleme mari în aprovizionarea cu cărbune, probleme pe zona comercială, pe relaţia cu Oltchim, Uzinele Sodice Govora, asociaţiile de proprietari din Râmnicu Vâlcea. Sigur, noi lucrăm în această perioadă la un raport privind cauzele care au generat insolvenţa CET Govora şi eventualele vinovăţii şi în funcţie de rezultatele acestui raport vom atrage, după caz, răspunderea civilă, patrimonială sau penală a celor responsabili. E o vorbă la români, peştele de la cap se împute. Managementul defectuos la toate companiile în insolvenţă este principala cauză a insolvenţei. Managementul politizat sau excesiv de politizat este, de asemenea, o cauză a insolvenţei. Prostia şi hoţia sunt cauze ale insolvenţei. Insolvenţa este anticamera falimentului. 99 la sută din societăţile în insolvenţă, sfârşesc în faliment. Sunt cazuri puţine, evident fericite, în care companii în insolvenţă reuşesc să-şi restructureze business-ul, să se eficientizeze, să-şi plătească datoriile şi să revină în circuitul comercial ca nişte companii viabile, restructurate şi aşezate pe nişte fundamente sănătoase. Multe anomalii am constatat deja în CET Govora şi scheme supradimensionate şi supraremunerate de personal. Sunt un om care ştie ce vorbeşte, care are proprietatea termenilor, care are şi oareşce expertiză pe zona de energie. Vă reamintesc că patru ani am girat reorganizarea celui mai mare producător de energie din România, Hidroelectrica. Acum două zile, după cum bine ştiţi, a ieşit din insolvenţă ca o societate curăţată de toate arieratele”, a afirmat Remus Borza.

Ce a găsit la CET

Administratorul judiciar a precizat că din cauza managementului defectuos, CET Govora a „reuşit performanţa” să adune datorii de 409 milioane lei, să adune pierderi de aproape 300 milioane lei în ultimele exerciţii financiare, să adune capitaluri proprii negative de 26 milioane lei: „ De doi ani, CET Govora, raportat la articolul 153 din Legea 31, era în stare de dizolvare. Dumneavoastră, ca proprietari, ca unic acţionar, aveaţi obligaţia să majoraţi capitalul social până la jumătate plus unu din valoarea iniţială. Oricine putea să ceară dizolvarea şi instanţa să constate dizolvarea de drept a societăţii. Vom lua măsuri în ceea ce priveşte, pe de o parte optimizarea costurilor şi majorarea veniturilor. Nu suntem mai deştepţi decât alţii, n-am inventat noi apa caldă, nici mersul pe jos, noi doar suntem ceva mai consecvenţi, mai riguroşi în a aplica nişte principii, care sunt universal valabile. Şi mă refer la principiile de management. Nu o să accept, ca administrator judiciar, ca CET Govora să subvenţioneze indicatorii altor companii, să-şi externalizeze profitul. Este profitul Consiliului Judeţean. Sigur, Oltchim este o societate naţională, importantă pentru economia românească. Dar de ajuns. Mai bine de zece ani, Oltchimul a trăit pe spinarea CET-ului. Nu poate un purice să hrănească un elefant. Destul că a luat o ţeapă de 136 milioane lei prin planul de reorganizare. Sunt vreo 35 de milioane de euro cu care am fi retehnologizat maşini, instalaţii şi echipamente care au o durată de viaţă de peste 30 de ani, care au deja depăşit acel ciclu optim de funcţionare. Cu ce să faci performanţă şi profit câtă vreme, chiar şi pe activitate minieră, cărbunele se extrage ca acum 200 de ani, la lopată. Aşa am dorit sau aşa am fost constrânşi, să externalizăm toate serviciile către terţi. Noi nu avem nici măcar un picamer în proprietate, nu mai vorbesc de o basculantă, de o volă, de un buldoexcavator sau un excavator. Totul a fost închiriat la preţuri de două-trei ori de la terţi, nişte firme prietene ale unora sau ale altora. O să identificăm firmele prietene ale cui sunt. Sigur că aici vorbim de o conivenţă generalizată, de o cumetrie între directori, între lideri de sindicat, între oameni de bine din structurile administraţiei locale, primării, municipiu, judeţ, complicităţi şi la nivelul organelor statului cu atribuţii de control şi supraveghere. În continuare se fură, nu cu căruţa, ci direct cu camionul. Şi lucrurile acestea se ştiu. E de notorietate şi Poliţia se face că nu vede. Sunt foarte multe sesizări la Parchet şi la Poliţie şi nici o soluţie de începere a urmăririi penale, decât clasare”, a precizat administratorul judiciar.

„Pe 1 iulie, închid robinetele la Oltchim”

Trecând la ceea ce va face pentru salvarea CET-ului, Remus Borza a vorbit de negocierile cu Oltchim pentru majorarea preţurilor la utilităţile furnizate: „Chiar şi în insolvenţă, Oltchimul ne datorează 45 milioane de lei, de mai bine de doi ani. Titularul unei creanţe născute în timpul procedurii, poate să ceară oricând falimentul. Evident că n-o s-o facem. Şi noi ne dorim salvarea Oltchimului şi suntem bucuroşi de rezultatele foarte bune obţinute de Oltchim în primele 5 luni. A raportat cu mândrire patriotică, consorţiul de administratori judiciari, un profit de vreo 200 milioane de lei, dar ăia 200 milioane de lei sunt făcuţi şi pe spinarea noastră. Şi vin şi ne iau la mişto şi ne spun: o să vă dăm ăia 200 de milioane când vom avea sau când vom vrea. Adică în vreo 4 ani de acum încolo. Eu nu sunt mama răniţilor şi nu sunt nici bancă. Şi bancă dacă aş fi, dau cu dobândă. Am iniţiat discuţii cu Oltchim să ne recuperăm creanţa născută în timpul procedurii. Nu o vrem dintr-o dată, banul jos ca la fetele de bune moravuri de pe centură. Suntem de acord cu eşalonarea pe doi ani, nu pe patru şi să ne plătească şi o dobândă. Suntem în negocieri cu Oltchimul în vederea creşterii preţurilor pe utilităţile energetice. Şi am propus o creştere de 10 la sută pe energia electrică, de la 181 de lei la 200 de lei şi o creştere cu 16,5 la sută pe aburul tehnologic sau industrial, de la 94,42 lei, la 110 lei. Ei spun că e o creştere mare, noi spunem că e o creştere mică. În continuare, CET Govora, şi pe aceste preţuri, va vinde sub costuri. Dacă lucrurile nu vor fi înţelese, dacă nu vor respecta cei doi parteneri comerciali, Uzinele Sodice şi CET Govora, trebuie să se aştepte la întreruperea furnizării de utilităţi energetice. Şi vă informez pe această cale: pe 30 iunie 2016 expiră contractul cu Oltchim. Pe 1 iulie, la ora 00.00, eu voi fi la CET Govora şi personal voi închide robinetele şi pe abur tehnologic şi pe curent pentru Oltchim”, a afirmat administratorul judiciar Remus Borza. 

http://www.viatavalcii.ro/index.p

KARMOLL.

#47527 Pietrele de moara agatate de gatul oltchimului.

2016-06-24 11:56

Ce economii am avea daca am renunta la super specialistii astia care transpira chipurile sa redreseze combinatul ,

Salarii barosane sub administraţia judiciară a domnului Piperea la Oltchim!

Miercuri, 22 Iunie 2016 Scris De Redacția


Pe reţelele de socializare circulă salariile conducerii de la Oltchim, salarii atât de barosan, încât fosta conducere, pe vremea când Oltchimul funcţiona aproape la capacitate normală, nici măcar nu le visa.
Rezultatele slabe (bune doar pe hârtie) şi incompetenţa din Oltchim = 1 miliard de le /an pentru 10 persoane (administratorul special şi 9 directori) la care se adăuga încă 600.000 euro onorariu fix primit de Gheorghe Piperea & Nicolaie Bălan (rominsolv & bdo).
 Stănescu Nicolae Bogdan Codruţ - Administrator Special Oltchim (31 Mai 2016) -
http://www.oltchim.ro/uploaded/2016/Avere/stanescu_a.pdf:
- venit secretizat – BNR / Consilier IA;
- venit secretizat – BNR / detaşat la Ministerul Economiei/Consilier Ministru;
- venit secretizat – BNR / detaşat la Ministerul Energiei / Director General;
- 36.396 lei – AAAS / Administrator Special la SC ARCADIA 2000 SA;
- 105.197 lei – Ministerul Economiei / Administrator Special la SC ROMPLUMB SA şi SC OLTCHIM SA;
- 29.078 lei – Curtea de Arbitraj Bucureşti;
- 11.940 lei – Ministerul Energiei/Administrator Special la SC HIDROELECTRICA SA;
- 4.809 lei – Fondul Proprietatea/Administrator Special la SC HIDROELECTRICA SA;
- 74.735 lei – SN NUCLEARELECTRICA SA/Administrator Membru în CA;
- 57.571 lei – SC ROMPETROL RAFINARE SA /Administrator Membru in CA;
- 12.860 lei – Complexul Energetic Hunedoara/Reprezentant al Statului;
- 47.760 lei – Complexul Energetic Oltenia/Reprezentant al Statului;
VENIT NET TOTAL 2015 – minim 380.346 lei (31.695 lei / luna)
Avram Victor - Director General Adjunct (21 Iunie 2016)
http://www.oltchim.ro/uploaded/2016/Avere/avram_a.pdf
147.244 lei - salariu net (12.270 lei / luna)
Tălpăşanu Mihail - Director Direcţia Producţie (31 Mai 2016 )
http://www.oltchim.ro/uploaded/2016/Avere/talpasanu_a.pdf
- 120.892 lei – salariu net Oltchim (10.075 lei / luna);
- 28.670 lei – pensie neta;
Marius Pîrvu - Director Direcţia Petrochimică ( 31 Mai 2016 ) – declaraţia de avere
http://www.oltchim.ro/uploaded/2016/Avere/pirvu_a.pdf
- 22.732 lei – salariu net Administraţia Bazinală Argeş - Vedea;
- 90.243 lei – salariu net Oltchim;
Marius Pârvu - Director Direcţia Petrochimică (31 Mai 2016 ) – declaraţia de interese
http://www.oltchim.ro/uploaded/2016/Interese/pirvu_i.pdf
- membru în Sindicatul “Unirea”;
- membru în Consiliul Executiv al PSD Argeş;
Munteanu Dana Maria - Director Direcţia Resurse Umane ( 31 Mai 2016)
http://www.oltchim.ro/uploaded/2016/Avere/munteanu_a.pdf
98.547 lei – salariu net Oltchim;
Smeu Alin - Director Direcţia Economică (31 Mai 2016 )
http://www.oltchim.ro/uploaded/2016/Avere/smeu_a.pdf
104.917 lei – salariu net Oltchim;
Spiru Ciobescu Laurenţiu Armand - Director Direcţia Comercială (31 Mai 2016)
http://www.oltchim.ro/uploaded/2016/Avere/spiru_a.pdf
- 111.578 lei – salariu net Oltchim Spiru Ciobescu Armand;
- 59.923 lei – salariu net Oltchim Spiru Ciobescu Felicia;
VENIT NET TOTAL CLANUL CIOBESCU 2015 – 171.501 lei (14.292 lei / luna)
Andrei Nicu-Laurenţiu - Inginer Şef Producţie (31 Mai 2016 )
http://www.oltchim.ro/uploaded/2016/Avere/andrei_a.pdf
86.714 lei – salariu net Oltchim;
 Draşovean Victor - Inginer Şef Utilităţi, Exploatare Mecanică (31 Mai 2016)
http://www.oltchim.ro/uploaded/2016/Avere/drasovean_a.pdf
88.420 lei – salariu net Oltchim;
Stănciugel Vasile Nicolae - Contabil Şef ( 31 Mai 2016 )
http://www.oltchim.ro/uploaded/2016/Avere/stanciugel_a.pdf
- 90.688 lei – salariu net Oltchim.

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#47528 CREANTELE SALARII OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII????

2016-06-24 11:57

 Va readuc aminte, cand veti vorbii cu administratorii judiciari si  cu conducerea Oltchim sau cu prefectul Cornoiu ori  "savantul" sudoro - sofer Ghioca, alte muze si mimoze cernevuvuvuzele,  sa va auceti aminte ca sunt puscariasi prin deturnarea de salarii compensatorii  disponibilizati si salariile angajatilor deturnate si oprite de la achitari in insolventa [ CAZ PENAL !!!] combinatului chimic OLTCHIM din 2013-2014-2015.

JAF LA OLTCHIM 2013-2015:UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM PUSCARIASILOR?????

HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO SI ROSTOGOLIT CONTINUU CATE 18 MILIOANE EURO CREANTE CU_RENTE SALARII SI ALTE CREANTE SALARII= JAF, FURT, HOTIE!!!

 

 ASA A INCEPUT TOTUL CU  MASA SI DANSUL LA OLTCHIM, SERVIREA SI DEGUSTAREA DE BUNATATI SI TOTI FRIPTURISTII LA MASA BOGATA A ACESTUI COLOS INDUSTRIAL COMBINATUL CHIMIC RAMNICU VALCEA:

 

 Un calau neindemanatic: Victor Ponta

 

VA PREZENTAM CALAII,

 

" CERNEV,TALPASANU,GHIOCA SI BURDOAZA"  ACESTIA SUNT CEI CARE AU SEMNAT PROTOCOLUL SI FURTUL PRIN HOTIE SALARIILOR CREANTE OLTCHIM, DISPONIBILIZATII 2013 CELE 9 MILIOANE EURO SI CELE TREI LUNI SALARII FURATE DE OLTCHIM???? BURDOAZA ESTE SIGUR UNU, EL SINGUR A RECUNOSCUT, CERNEV ESTE AL DOILEA, IAR PIPEREA A SPECIFICAT CA SUNT PATRU PERSOANE.

" CERNEV,TALPASANU,GHIOCA SI BURDOAZA" acestia vor raspunde penal cand vor fi confirmati cu actul protocolului pe care si l-au insusit, de mana si cu piperea cu asociatii & co. si cei care au mai coroborat  a ne fura pe noi, incalcand Legile si Legea 85/2006 insolventa Oltchim 2013.

 

Art. 3.10. creantele salariale sunt creantele ce izvorasc din raporturi de munca între debitor si angajatii acestuia. Aceste creante sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creante de catre administratorul judiciar/lichidator;

Art. 64.(6) Creantele nascute dupa data deschiderii procedurii, în perioada de observatie sau în procedura reorganizarii judiciare vor fi platite conform documentelor din care rezulta, nefiind necesara înscrierea la masa credala. Prevederea se aplica în mod corespunzator pentru creantele nascute în procedura de faliment.  

Art. 96.  (2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil pentru creanta sa.

[  CEI DE AU COMIS ILEGALITATI IN NUMELE NOSTRU, INTRA PENAL, NU NE-AM DAT ACORDUL SCRIS SI MASA CREALA SAU ESALONARI, INJUMATATIRI, FIRMITURI...SAU ALTE ILEGALITATI CARE S-AU COMIS CU SUMELE SALARII CREANTE OLTCHIM. ]

Art. 101. (2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii: 

b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale; 

UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

 SUNTEM PRADUITI!!!!!!

INSOLVENTA OLTCHIM 30.01.2013

N-A PRIMIT NICIUN DISPONIBILIZAT O HARTIE SAU ACT IN CARE SA SE JUSTIFICE INTELEGEREA STATULUI ROMAN CU SINDICATELE SA NI SE CEARA ACORDUL SCRIS SI MASA CREDALA, CEEA CE ESTE PENAL, UNDE SUNT BANII DISPONIBILIZATILOR?????

N-AM IMPUTERNICIT PE NIMENI SA SE FACA PE SUSTA PROTOCOALE IN DEFAVOAREA ALTOR CREANTE SALARIALE DISPONIBILIZATII 2013 SI ORICE FEL DE PROTOCOL IN DEFAVOAREA ALTORA...!!!!!! Alt aspect, NIMENI, ABSOLUT NIMENI NU ARE VOIE PE LEGE SA DECIDA IN NUMELE ALTEI CREANTE SAU ALTOR DREPTURI CREANTE DIN ACTELE PE CARE LE DETINE / DETINEM, CEEA CE S-A INTAMPLAT....

PENTRU A FI MANDADAT PE CREANTELE SALARIALE TREBUIA UN JURIST SAU AVOCAT SA CONCEAPA O FORMA LEGALA IN CARE INDIVIDUAL ( DECI FIECARE IN PARTE, NU TABELAR ) ACEA PERSOANA MANDATA ALTA ENTITATE ( EX:SINDICATE )   SAU PERSOANA  ( AVOCATI, JURISTI..S.A.M.D) SA LE REPREZINTE CREANTELE SALARIALE, CEEA CE NU S-A INTAMPLAT, DIN CONTRA S-AU PRONUNTAT SALARIATII ANGAJATI PE SUME ALE SALARIATILOR FOSTI SALARIATI.http://www.docdroid.net/

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#47529 CREANTELE SALARII OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII????

2016-06-24 12:07

  REALIZAREA LOR, REUSITA LOR, CELOR CARE AU DISTRUS SI DEVALIZAT PRIN CAPUSARE:

Un calau neindemanatic: Victor Ponta

VA PREZENTAM CALAII,

PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!!  PROTOCOALE !!!!!!...

Informatii financiare  www.oltchim.ro/index.php

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / <spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink 

TOATE SINDICATELE SUNT IN CULPA DIN OLTCHIM.

1.SINDICATUL LIBER OLTCHIM, presedinte Mihai Diculoiu

2.SINDICATUL VICTORIA OLTCHIM, condus de Corneliu Cernev

3.SINDICATUL UNIREA OLTCHIM. condus de Marian Dumitru 

4.SINDICATUL SOLIDARITATEA OLTCHIM, condus de Dumitru Bica  

5.SINDICATUL RAFINORU, condus de Popescu Ionel

 ....SI TOATE STRUCTURILE SINDICALE.  

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT) SI STATUL ROMAN  SUNT IN CULPA.  

- Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica
- Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,
- Marius Pîrvu – fost director general,
- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand – director Direcţia Comercială,
- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu,
- Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,
- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,
- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,
- Victor Avram – director general adjunct-
- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară,    etc.

Management:
Mihai Bălan - Director General
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional

Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing
Ion Coclet - Director Resurse Umane

Management:

Mihai Bălan - Director General prin subordonare directa,    Livia - Mihaela Coclet - Sef Divizie Achizitii, sotia lui Ion Coclet departament special cu sase birouri, tot  speciale

Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar, sotia, sotului Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu prinsecretariat subordonat  Daniel Ilinca- Directia ecnomica

Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional

Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - director Direcţia Comercială

Ion Coclet - Director Resurse Umane

Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica si  cel care a dus la FALIMENT SC. MENCHIM SA. FINALIZAT CU SUCCES SUB STRICTA OBSERVATIE A LUI PIPEREA & CO, REPRIMINDU-L CU BRATELE DESCHISE PE POPESCU DIN NOU IN OLTCHIM SI CU RE: RE: RECHEMARI PE ACEST PENSIONAR ANGAJAT SALARIAT..., CA DE FAPT SI MULTE ALTE OBIECTIVE STRATEGICE PENTRU EI SI LUMEA LOR DE STRATEGI PE DEMOLARE.

Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice -Produse Oxo,

Marius Pîrvu – director Directie  Petrochimica Bradu - Pitesti

Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu

Andrei Nicu - Laurentiu - Sef Divizia Propenoxid, Polioli, Monomer, PVC

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!  

 Conducerea societatii

Consortiul alcatuit din
  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan
Administrator Judiciar
Administrator Special
Avram Danut-Victor
Director General Adjunct
Talpasanu Mihail
Director Directia Productie
Director Directia Comerciala
Smeu Alin-Ion
Director Directia Economica
Director Directia Resurse Umane
Director Directia Petrochimica Bradu

   


Musafir

#47530 Re: BORZA PUNE PUNCTUL PE I: " Eu nu sunt mama răniților și nu sunt nici bancă".

2016-06-24 13:24

#47518: - BORZA PUNE PUNCTUL PE I: " Eu nu sunt mama răniților și nu sunt nici bancă". 

S-a prins si Borza.
Noi care am fost disponibilizati in anul 2013 si ne judecam de 4 ani cu acesti administratori judiciari ne-am prins si tot strigam de mult acest lucru.
Chiar si ei, prin vocea ciumpalacului de Mateita, au recunoscut ca banii nostri sunt folositi ca si capital de lucru pentru ca ei, ca si administratori si manageri, NU PREZINTA GARANTIE in fata bancilor si a furnizorilor.

Mihai Diculoiu pe facebook

#47531 Mihai Diculoiu pe facebook

2016-06-24 13:53

Celebra conducere Oltchim(ad.judiciari,ad. special si director gen adj.) in 11.01.2016 solicita finantare pentu activitatea Oltchim,dar pana in prezent nu s-a prezentat niciun finantator.Ad.special Bogdan Stanescu si Dir. gen.adj.Victor Avram au fost nevoit sa opresca sectia Oxo si astfel incalca prevederea din Planul de reorganizare.Ministerul Economiei,personal ministrul Borg trebuie sa intervina si sa numeasca un alt ad. special la Oltchim. .Bogdan Stanescu este preocupat sa-i fie lui bine,sa-si puna directori la Oltchim din randul prietenilor lui, sa falimenteze si Sistemplast ,sa fie prieten cu locotenentii lui Piperea penru ca impreuna sa subjuge salariatii Oltchim..In judetul Valcea avem nevoie de oameni competenti si responsabili, nu de indivizi care sa faca jaf in SC Oltchim -gen Bogdan Stanescu si Victor Avram .

SA MI SUUUGETI OOLA CERNEVISTILOR,,,EU PICASSO.

#47532 Re: Mihai Diculoiu pe facebook....DEZBINA CA SA CISTIGI RAZBOIUL CERNEVE,te n gitu mati gaoaza,

2016-06-24 14:05

#47531: Mihai Diculoiu pe facebook - Mihai Diculoiu pe facebook 

 SA MA PUPATI IN KUR KAKATLOR DE OLTCHIM,IN SPECIAL CERNEVISTII,SA I SOOGETI POOLA LUI NEA MIHAI DICULOIU MAI CRAUNITORILOR CERNEVISTI,TRADATORILOR,ZLOTIII BAAA,CHIAR NOI PROSTI CEILALTI CARE NU AM AVUT INCREDERE IN MATA NEA MIHAI,ASTA E ,PE  PROST IL ASTEAPTA PEDEAPSA CAPITALA DACA NU ASCULTA DECIT DE ZLOTII.


Musafir

#47533 Enoriasii lui Mirciea Gutau ataca justitia care l-a invalidat pe-al lor guru.

2016-06-24 14:40

#47444: BREAKING NEWS: Mircia Gutău - INVALIDAT în funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea - Mircia Gutău - INVALIDAT în funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea 

 

Tinerii râmniceni se mobilizează. Pregătesc proteste şi se declară solidari cu judecătorul Bogdan Mateescu!
Efect devastator al opiniilor violente exprimate public de câţiva “inteligenţi”, ieri, imediat după hotărârea Judecătoriei Râmnicu Vâlcea de a invalida alegerea lui Mircia Gutău în funcţia de primar.

Câţiva indivizi megacontroversaţi din presa şi politicul local s-au grăbit să sară la jugulara preşedintelui instanţei, indignaţi, vezi Doamne, că este călcat în picioare votul suveran. În loc să aştepte liniştiţi motivarea deciziei şi epuizarea căilor de atac la îndemâna candidatului, s-au gândit ei că e mai potrivit să pună presiune pe justiţie.

Justiţie care, la rândul ei, e putere independentă şi obiectivă într-un stat normal. Aşa ar fi trebuit să fie şi la Vâlcea dacă nu o cocoşau ei, timp de peste două decenii după 1989, cu intervenţii, promovarea odraslelor şi afinilor şi alte metode cunoscute. Acum, la primul semn de normalitate, au sărit ca arşi. De ce oare? Ce interese le sunt puse în pericol? Ce răspundere şi pentru ce fapte le apasă pe conştiinţă?
Vă asumaţi, idioţilor, răspunderea pentru provocarea tulburării ordinii şi liniştii publice, în caz că se ajunge la violenţe? Sper că nu vă imaginaţi că fanii lui Gutău vor sta cu mâinile în buzunare... Culmea, el, candidatul, a avut o atitudine destul de echilibrată în conferinţa de presă de ieri, în comparaţie cu voi.
Nu cred că am reuşit să-i conving măcar să mai aibă răbdare pe cei cu care am apucat să vorbesc. Indignarea lor, provocată de atacurile violente (verbal şi textual) a căror ţintă a fost judecătorul, e prea mare şi pare a se transforma în revoltă. Acum mai sper doar că, în caz că se declanşează protestul în zilele următoare, aşa cum se aude, să se înţeleagă că este o manifestaţie de apărare a statului de drept şi a independenţei justiţiei curate. Iar magistraţii (a nu se înţelege că generalizez) care au conştiinţele încărcate, să reflecteze la situaţia în care a ajuns Râmnicul şi judeţul Vâlcea...
PROSTILOR,PENALUL DE GUTAU MAI ARE 2 DOSARE PENALE .

#47534 Re: Enoriasii lui Mirciea Gutau su.g poola lui PICASSO.

2016-06-24 15:54

#47533: - Enoriasii lui Mirciea Gutau ataca justitia care l-a invalidat pe-al lor guru. 

 SA VA FIE RUSINE BA GUTAU SI RESTUL DE PENALIII,SA TI FIE MU..IA MEA PRIN GURA TA PENALULE DE GUTAU,INCA DIN 8 MARTIE STIAM CA NU VEI AVEA NICIO SANSA SA CISTIGI PRIMARIA SI TU AI STIUT MAI GUTAU[PRADUITORULE]DE CE NU TE AI OPRIT CIND AI FOST ATENTIONAT CA ESTI URMARIT PENAL SI CA VOTUL SAU VOTURILE VOR FI PRELUATE,ADICA PUTEREA O VOR LUA ALTI BORFASI SI KAKANARI DIN PNL SAU MAMA DRACULUI CINE,ORICUM TOT KAKATI CA TINE MAI GUTA..U,TOT BORFASI CA TINE MAI PENALULE SI HOTULE VOR LUA PUTEREA.

REMUS BORZA aruncă BOMBA: Pe 1 iulie, închid robinetele la Oltchim!

#47535 REMUS BORZA aruncă BOMBA: Pe 1 iulie, închid robinetele la Oltchim!

2016-06-24 16:24

REMUS BORZA aruncă BOMBA: Pe 1 iulie, închid robinetele la Oltchim!

Administratorul judiciar al CET Govora, Remus Borza, arată că este mai decis ca oricând să salveze CET Govora și chiar dacă trebuie să taie în carne vie, o va face. Hotărârea pe care toți decindenții administrativi și politici din Vâlcea s-au temut să o ia, o va lua Remus Borza, dacă reprezentanții de la OLTCHIM nu înțeleg să-și plătească datoriile către CET Govora.

Remus Borza a făcut aceste declarații în cadrul ședinței de Consiliu Județean Vâlcea din data de 22 iunie 2016. În stilul său direct caracteristic, Borza a mai adăugat că nu o ceară banul jos ca la fetele de bune moravuri de pe centură, însă dorește care tranzacțiile să se desfășoare într-un mod favorabil și pentru CET, nu doar pentru Oltchim.

„Chiar şi în insolvenţă, Oltchimul ne datorează 45 milioane de lei, de mai bine de doi ani. Titularul unei creanţe născute în timpul procedurii, poate să ceară oricând falimentul. Evident că n-o s-o facem. Şi noi ne dorim salvarea Oltchimului şi suntem bucuroşi de rezultatele foarte bune obţinute de Oltchim în primele 5 luni. A raportat cu mândrire patriotică, consorţiul de administratori judiciari, un profit de vreo 200 milioane de lei, dar ăia 200 milioane de lei sunt făcuţi şi pe spinarea noastră. Şi vin şi ne iau la mişto şi ne spun: o să vă dăm ăia 200 de milioane când vom avea sau când vom vrea. Adică în vreo 4 ani de acum încolo.

Eu nu sunt mama răniţilor şi nu sunt nici bancă. Şi bancă dacă aş fi, dau cu dobândă. Am iniţiat discuţii cu Oltchim să ne recuperăm creanţa născută în timpul procedurii. Nu o vrem dintr-o dată, banul jos ca la fetele de bune moravuri de pe centură. Suntem de acord cu eşalonarea pe doi ani, nu pe patru şi să ne plătească şi o dobândă. Suntem în negocieri cu Oltchimul în vederea creşterii preţurilor pe utilităţile energetice. Şi am propus o creştere de 10 la sută pe energia electrică, de la 181 de lei la 200 de lei şi o creştere cu 16,5 la sută pe aburul tehnologic sau industrial, de la 94,42 lei, la 110 lei. Ei spun că e o creştere mare, noi spunem că e o creştere mică.

În continuare, CET Govora, şi pe aceste preţuri, va vinde sub costuri. Dacă lucrurile nu vor fi înţelese, dacă nu vor respecta cei doi parteneri comerciali, Uzinele Sodice şi CET Govora, trebuie să se aştepte la întreruperea furnizării de utilităţi energetice. Şi vă informez pe această cale: pe 30 iunie 2016 expiră contractul cu Oltchim. Pe 1 iulie, la ora 00.00, eu voi fi la CET Govora şi personal voi închide robinetele şi pe abur tehnologic şi pe curent pentru Oltchim”, a afirmat administratorul judiciar Remus Borza.

http://www.voceavalcii.ro


Musafir

#47536 Re: REMUS BORZA SU..GE POOLA LUI FOTA,ATIT.

2016-06-24 16:37

#47535: REMUS BORZA aruncă BOMBA: Pe 1 iulie, închid robinetele la Oltchim! - REMUS BORZA aruncă BOMBA: Pe 1 iulie, închid robinetele la Oltchim!  

 SA STATI LINISTITI FRATILOR ADEVARATI CARE LUCRATI IN OLTCHIM,NU SI FACE DE CAP ACEST KAKAT SI BORFAS NUMIT REMUS BORZA,EVENTUAL SUU..GE POOLA LUI FOTA,ALTCEVA NU POATE FACE,NISTE KAKANARI NEMERNICIII,TOTUL E POLITIC SI ATIT,RESTUL E VRAJEALA

DACA NU INTELEGETI,SU..GETI CERNEVISTILOR POOLA?

#47537 Re: Re: REMUS BORZA SU..GE POOLA LUI FOTA,ATIT.

2016-06-24 16:39

#47536: - Re: REMUS BORZA SU..GE POOLA LUI FOTA,ATIT. 

 KAKATUL ASTA DE REMUS BORZA E PRETENASI CU MUU..ISTU L; DE PIPEREA,INTELEGETI CEVA?

Mihai Diculoiu pe facebook

#47538 Mihai Diculoiu pe facebook

2016-06-24 16:50

 

Mihai Diculoiu

Borza si Piperea au acelasi interes: sa le fie bine si sa falimenteze CET si Oltchim.Nu stiu care este pozitia Consiliului judetean Valcea fata de CET.Fata de Oltchim am vazut in CJ Valcea un aliat al lui Piperea, deoarece au fost aburiti de perlele acestuia care au esuat in totalitate.Cer Consiliului judetean Valcea sa adopte in prima sedinta de consiliu o pozitie clara fata de evitare falimentului SC Oltchim si SC CET Govora .Este momentul ca aceasta institutie sa-si faca datoria fata de jud. valcea si sa numeasca la CET un administrator special competent si responsabil care sa nu fie supus lui Borza ,care sa reprezinte cu adevarat interesele CET si ale valcenilor.


Musafir

#47539 Re: Mihai Diculoiu pe facebook

2016-06-24 16:59

#47538: Mihai Diculoiu pe facebook - Mihai Diculoiu pe facebook 

 ASA E NEA MIHAI, MULTI TE REGRETA ACUM SI CHIAR AR VREA SA TE PUPE IN KUR SI POOLA,STIMA NEA MIHAI ,REMUS SI LA PRIMA SMENARIE SI KAKANARIE CARE V A AVEA LOC LA C.E.T, AR TREBUI SA IESIM MULTI IN STRADA SI SA I FOOTEM IN GURITE PE ACESTI KAKATI DE POLITRUCI ASA ZISI POLITICIENI,SA I FU.TA FOTA IN GURITE,VORBA LUI BANCIU, NISTE BORFASI SI NISTE KAKATIIII.

ATIT VA ROAGA FOTA,IESITI IN STRADA.

#47540 Re: Re: Mihai Diculoiu ...VA DAU EXEMPLUL LUI NEA MIHAI DICULOIU,MERITA SA I ORIM DIN HOTIII.

2016-06-24 18:47

#47539: - Re: Mihai Diculoiu pe facebook 

 fratilor,haideti sa nu lasam si CETul sa o ia prin gura ca oltchimul,adica MU..IEEEEEEEEE,haide ti sa curga singe pe strada Oltchimului si a Cetului,sa ne bagam pooolile cu adevarat in guiritele lor de TRADATORIIIIIIIIII.......POLITRUCILOR DIN BIUCURESTI,TRADATORILOR SI HOTILOR DE TARA,MERITATI DECAPITATIIII,SUNTETI MULTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII,IN MORMINT CU VOI KAKALIIILOR


Musafir

#47541 Re: Re: Re: Mihai Diculoiu ...VA DAU EXEMPLUL LUI NEA MIHAI DICULOIU,MERITA SA I ORIM DIN HOTIII.

2016-06-24 18:53

#47540: ATIT VA ROAGA FOTA,IESITI IN STRADA. - Re: Re: Mihai Diculoiu ...VA DAU EXEMPLUL LUI NEA MIHAI DICULOIU,MERITA SA I ORIM DIN HOTIII. 

 LUATI AMNTE DE UZUC SI SODA,AU VINDUT SI AU LUAT ALTI ZLOTII,SAU FRANCII ,,NU TREBIUIE SA I MAI IERTAM,SA VA VAD CIT CURAJ AVETI,EU FOTA VIN PT. CET sa i sustin,M.UIE GUVERNATILOR SI POLITTICIENILOR,SECURISTILOR ,TRADATORILOR DE TARA.

Remus Borza dă milităria jos din pod: „Pe 1 iulie, închid robinetele la Oltchim!”

#47542 Remus Borza dă milităria jos din pod: „Pe 1 iulie, închid robinetele la Oltchim!”

2016-06-25 07:21

Remus Borza dă milităria jos din pod: „Pe 1 iulie, închid robinetele la Oltchim!”

Remus Borza, administratorul judiciar al CET Govora, a spus la ultima ședință a Consiliului Județean Vâlcea, că din cauza managementului defectuos, CET Govora a „reuşit performanţa” să adune datorii de 409 milioane lei, să adune pierderi de aproape 300 milioane lei în ultimele exerciţii financiare, să adune capitaluri proprii negative de 26 milioane lei: „ De doi ani, CET Govora, raportat la articolul 153 din Legea 31, era în stare de dizolvare. Dumneavoastră, ca proprietari, ca unic acţionar, aveaţi obligaţia să majoraţi capitalul social până la jumătate plus unu din valoarea iniţială. Oricine putea să ceară dizolvarea şi instanţa să constate dizolvarea de drept a societăţii. Vom lua măsuri în ceea ce priveşte, pe de o parte optimizarea costurilor şi majorarea veniturilor. Nu suntem mai deştepţi decât alţii, n-am inventat noi apa caldă, nici mersul pe jos, noi doar suntem ceva mai consecvenţi, mai riguroşi în a aplica nişte principii, care sunt universal valabile. Şi mă refer la principiile de management. Nu o să accept, ca administrator judiciar, ca CET Govora să subvenţioneze indicatorii altor companii, să-şi externalizeze profitul. Este profitul Consiliului Judeţean. Sigur, Oltchim este o societate naţională, importantă pentru economia românească. Dar de ajuns. Mai bine de zece ani, Oltchimul a trăit pe spinarea CET-ului. Nu poate un purice să hrănească un elefant. Destul că a luat o ţeapă de 136 milioane lei prin planul de reorganizare. Sunt vreo 35 de milioane de euro cu care am fi retehnologizat maşini, instalaţii şi echipamente care au o durată de viaţă de peste 30 de ani, care au deja depăşit acel ciclu optim de funcţionare. Cu ce să faci performanţă şi profit câtă vreme, chiar şi pe activitate minieră, cărbunele se extrage ca acum 200 de ani, la lopată. Aşa am dorit sau aşa am fost constrânşi, să externalizăm toate serviciile către terţi. Noi nu avem nici măcar un picamer în proprietate, nu mai vorbesc de o basculantă, de o volă, de un buldoexcavator sau un excavator. Totul a fost închiriat la preţuri de două-trei ori de la terţi, nişte firme prietene ale unora sau ale altora. O să identificăm firmele prietene ale cui sunt. Sigur că aici vorbim de o conivenţă generalizată, de o cumetrie între directori, între lideri de sindicat, între oameni de bine din structurile administraţiei locale, primării, municipiu, judeţ, complicităţi şi la nivelul organelor statului cu atribuţii de control şi supraveghere. În continuare se fură, nu cu căruţa, ci direct cu camionul. Şi lucrurile acestea se ştiu. E de notorietate şi Poliţia se face că nu vede. Sunt foarte multe sesizări la Parchet şi la Poliţie şi nici o soluţie de începere a urmăririi penale, decât clasare”, a precizat administratorul judiciar, citat de viatavalcii.ro

Potrivit aceleiași surse, Remus Borza a vorbit de negocierile cu Oltchim pentru majorarea preţurilor la utilităţile furnizate: „Chiar şi în insolvenţă, Oltchimul ne datorează 45 milioane de lei, de mai bine de doi ani. Titularul unei creanţe născute în timpul procedurii, poate să ceară oricând falimentul. Evident că n-o s-o facem. Şi noi ne dorim salvarea Oltchimului şi suntem bucuroşi de rezultatele foarte bune obţinute de Oltchim în primele 5 luni. A raportat cu mândrire patriotică, consorţiul de administratori judiciari, un profit de vreo 200 milioane de lei, dar ăia 200 milioane de lei sunt făcuţi şi pe spinarea noastră. Şi vin şi ne iau la mişto şi ne spun: o să vă dăm ăia 200 de milioane când vom avea sau când vom vrea. Adică în vreo 4 ani de acum încolo. Eu nu sunt mama răniţilor şi nu sunt nici bancă. Şi bancă dacă aş fi, dau cu dobândă. Am iniţiat discuţii cu Oltchim să ne recuperăm creanţa născută în timpul procedurii. Nu o vrem dintr-o dată, banul jos ca la fetele de bune moravuri de pe centură. Suntem de acord cu eşalonarea pe doi ani, nu pe patru şi să ne plătească şi o dobândă. Suntem în negocieri cu Oltchimul în vederea creşterii preţurilor pe utilităţile energetice. Şi am propus o creştere de 10 la sută pe energia electrică, de la 181 de lei la 200 de lei şi o creştere cu 16,5 la sută pe aburul tehnologic sau industrial, de la 94,42 lei, la 110 lei. Ei spun că e o creştere mare, noi spunem că e o creştere mică. În continuare, CET Govora, şi pe aceste preţuri, va vinde sub costuri. Dacă lucrurile nu vor fi înţelese, dacă nu vor respecta cei doi parteneri comerciali, Uzinele Sodice şi CET Govora, trebuie să se aştepte la întreruperea furnizării de utilităţi energetice. Şi vă informez pe această cale: pe 30 iunie 2016 expiră contractul cu Oltchim. Pe 1 iulie, la ora 00.00, eu voi fi la CET Govora şi personal voi închide robinetele şi pe abur tehnologic şi pe curent pentru Oltchim”.

http://ziaruldevalcea.ro/

 

Dispută între Oltchim şi CET Govora privind preţul de livrare a energiei electrice de la 1 iulie

#47543 Dispută între Oltchim şi CET Govora privind preţul de livrare a energiei electrice de la 1 iulie

2016-06-25 07:22

Dispută între Oltchim şi CET Govora privind preţul de livrare a energiei electrice de la 1 iulie

CET Govora vrea să majoreze cu 10% preţul la care livrează electricitate către Oltchim, însă combinatul petrochimic doreşte să plătească un preţ şi mai mic în noul contract care se negociază în prezent, au declarat administratorii judiciari ai celor două companii, potrivit Agerpres.
     "În prezent, suntem în perioada de negocieri. La 30 iunie expiră şi contractul de energie electrică, şi cel de abur", a precizat Florian Mateiţă, reprezentantul Rominsolv, administratorul judiciar al Oltchim.
     El a adăugat că Oltchim plăteşte în prezent un preţ cu 25 de lei peste media pieţei de energie electrică, refuzând însă să precizeze care este preţul.
     "Cei de la CET Govora vor să plătim mai mult. Eu îi înţeleg, ştiu ce înseamnă să fii o societate în insolvenţă, ştiu ce înseamnă să ai un start greu. Şi noi l-am avut, dar accentul trebuie pus pe reformă şi pe păstrarea echilibrului. Întotdeauna insolvenţa este o problemă de încredere. Datoriile pot sta ani de zile, dar criza intervine când nu mai ai încredere că vei primi banii", a susţinut Mateiţă.
     El a arătat că cei doi mari clienţi ai CET Govora, Oltchim şi Uzinele Sodice Govora, plătesc la zi facturile.
     "CET Govora are doi clienţi mari: USG şi Oltchim. Ambii plătesc la zi facturile curente şi rambursează din trecut. Cu toate acestea, a apărut o presiune ciudată şi nedreaptă faţă de buna colaborare, mai ales că în relaţia cu noi, zic eu, şi condiţiile comerciale sunt avantajoase", a mai spus reprezentantul Oltchim.
     Potrivit acestuia, ideal ar fi ca preţul de livrare a energiei electrice de către CET Govora să scadă şi mai mult. "Important este însă să avem un partener în CET, întrucât Oltchim este dependent aproape 100% de aburul de la CET. Adică dacă nu ne înţelegem pe energie, este foarte probabil ca CET-ul să nu poată să ne producă apa".
     Mateiţă a adăugat că în acest moment Oltchim cumpără energie electrică doar de la CET Govora, iar consumul combinatului este de 55 de MW. Oltchim este unul dintre principalii consumatori de energie electrică din ţară.
     "Cifra de afaceri cu CET-ul este de 3 milioane de euro lunar, bani achitaţi începând cu octombrie 2014 lună de lună la scadenţă. În plus, din datoria de 56 de milioane de lei pe care o aveam, acum mai sunt doar 45 de milioane, deci am recuperat 11 milioane de lei. Aşa că nu putem fi consideraţi un client rău-platnic sau care nu-şi achită obligaţiile. Totuşi, fiind în perioada de negociere, ne aşteptăm ca lucrurile să fie rezolvate", a mai susţinut reprezentantul Oltchim.
     La rândul său, Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al CET Govora, a precizat că preţul de livrare a energiei către Oltchim este de 181 de lei cu toate taxele incluse, inclusiv cu taxa de cogenerare, adică sub media pieţei.
     "S-au învăţat să stea cu mâna întinsă la pomană. În acest moment, preţul energiei în piaţă cu toate taxele incluse este de 230-240 de lei. Noi am cerut celor de la Oltchim o majorare de preţ de 10%, adică de la 181 de lei la 200 de lei, ceea ce înseamnă tot sub preţul pieţei, în condiţiile în care costul de producţie la CET Govora este de 276 de lei pe MWh", a spus Borza.
     El a arătat că CET Govora nu poate continua să subvenţioneze la infinit combinatul petrochimic, amintind că CET Govora are de încasat de la Oltchim datorii de 136 de milioane de lei dinainte de intrarea în insolvenţă, dar şi datorii de 50 de milioane de lei acumulate în 2013-2014, la care se adaugă penalităţi de 17 milioane de lei.
     "Dacă plăteau preţul pieţei până acum, probabil am fi retehnologizat instalaţiile de la CET Govora şi aveam un cost mai mic de producţie. De altfel, scopul meu este să micşorez costurile până la 200 de lei pe MWh", a continuat Borza.
     Reprezentantul Euro Insol a amintit şi de investigaţia deschisă de Comisia Europeană asupra faptului că CET Govora a continuat să aprovizioneze Oltchim, în ciuda datoriilor combinatului şi a deteriorării situaţiei acestuia, iar acest lucru ar putea constitui ajutor de stat ilegal.
     La începutul lunii aprilie, Comisia Europeană a anunţat că a deschis o investigaţie aprofundată pentru a verifica dacă anularea datoriilor de către statul român şi continuarea aprovizionării Oltchim de către întreprinderi de stat, în pofida deteriorării situaţiei financiare a acesteia, au respectat normele UE privind ajutoarele de stat, potrivit unui comunicat al Executivului european.
     "În urma dificultăţilor economice întâmpinate de societatea Oltchim şi a anulării datoriilor publice ale acesteia, trebuie să verificăm dacă un creditor privat ar fi acceptat să acţioneze în acelaşi mod. Datorită recentei sale reorganizări, situaţia financiară a Oltchim s-a îmbunătăţit, iar România speră să găsească un nou investitor. Obiectivul nostru este de a facilita un viitor sustenabil al activităţilor economice ale acestei societăţi, care să nu mai necesite un sprijin suplimentar din partea guvernului', a declarat comisarul european Margrethe Vestager, responsabil de politica în domeniul concurenţei.
     "Comisia va examina în special: acumularea datoriilor faţă de Autoritatea română pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS); anulările de datorii de către AAAS şi diferite întreprinderi de stat în cadrul planului de reorganizare a Oltchim elaborat de administratorul judiciar; sprijinul acordat Oltchim de două societăţi de stat (CET Govora şi Salrom) care, în ciuda deteriorării situaţiei financiare a Oltchim, au continuat să aprovizioneze Oltchim cu energie electrică, abur şi soluţii saline", se mai arată în comunicat.
     Conform normelor UE privind ajutoarele de stat, intervenţiile publice în activitatea societăţilor sunt considerate a nu constitui ajutoare atunci când un operator privat ar fi acţionat în acelaşi mod. Comisia va evalua dacă acesta a fost cazul pentru creditorii publici şi furnizorii Oltchim sau dacă, dimpotrivă, măsurile publice au oferit Oltchim un avantaj economic faţă de concurenţii săi şi constituie ajutoare de stat.
     În cazul în care Comisia va concluziona că Oltchim a primit ajutoare de stat, aceasta va evalua dacă ajutorul ar putea fi compatibil cu normele UE care autorizează anumite categorii de ajutoare. Întrucât Oltchim este o societate aflată în dificultate financiară, singura categorie de ajutoare permisă ar fi reprezentată de ajutoarele pentru salvare şi restructurare. Un astfel de ajutor poate fi considerat compatibil, în conformitate cu criteriile stabilite în Orientările Comisiei din 2014 privind ajutoarele pentru salvare şi restructurare, în cazul în care societatea are un plan de restructurare viabil, aprobat de către Comisie, care asigură restabilirea viabilităţii sale pe termen lung, şi aceasta contribuie la costurile de restructurare.
     "România nu a notificat Comisiei un plan de restructurare pentru Oltchim. Mai exact, planul de reorganizare a Oltchim elaborat de administratorul judiciar are un alt scop şi nu pare a întruni criteriile prevăzute de orientări. Prin urmare, în acest stadiu opinia preliminară a Comisiei este că, dacă se va constata că măsurile supuse investigaţiei constituie ajutoare de stat, acestea nu ar putea fi considerate compatibile cu normele UE privind ajutoarele de stat", susţin reprezentanţii Comisiei. 

http://www.bursa.ro/disputa

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#47544 Luati aminte de la Piperea ce va spune mura in guraaa, sunteti indioti OLTCHIM :

2016-06-25 08:18

Premonitie despre Brexit a lui Joshua Reynolds (pictor, sec XVIII)*:

Nu exista expedient la care omul sa nu recurga doar pentru a evita efortul concret de a gandi.

*Apud Robert B. Cialdini, Psihologia manipu.larii

Urmează iar haos la Primăria Râmnicului!?

#47545 Urmează iar haos la Primăria Râmnicului!?

2016-06-25 20:38

Urmează iar haos la Primăria Râmnicului!?

• prefectul încearcă pentru a doua oară să îi adune pe aleșii râmnicenilor în aceeași sală
După tentativa nereușită de joi, consilierii aleși de către râmniceni în data de 5 iunie sunt chemați iar în sala de ședințe. Ordinul de convocare a celei de-a doua ședințe, semnat de prefectul Radu Renga și subprefectul Aurora Gherghina, este valabil pentru mâine, 26 iunie. Consilierii sunt chemați la cea de-a doua ședință cu începere de la ora 11.00. Vă reamintim, așa cum ați aflat din ediția on-line a cotidianului nostru de joi (vezi detalii aici), la prima ședință a noului „Parlament” râmnicean au fost prezenți doar trei consilieri. Este vorba despre reprezentanții Alianței Liberalilor și Democraților: Remus Grigorescu, Eduard Vârlan și Ionuț Nuică.
Astfel, cu doar trei consilieri prezenți din totalul celor 23, cvorumul a fost departe de a fi constituit, prefectul Radu Renga recovocând ședința. Joi, prima ședință a fost boicotată de către toți reprezentanți celorlalte trei partide care au acces în CL Râmnicu Vâlcea: Partidul Ecologist Român, Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal.

Ce riscă aleșii care absentează?

Conform legii, dacă un consilier local lipsește nemotivat de la trei ședințe, el își va pierde mandatul. Din ce se aude, o parte a consilierilor locali va boicota iar ședința de mâine și este greu de crezut că vom avea cvorum. Dacă se va întâmpla asta, următoarea ședință va fi convocată peste alte trei zile, adică pe 29 iunie.

Nouă puncte pe ordinea de zi

Din informațiile oferite de către reprezentanții Prefecturii Vâlcea, pe ordinea de zi a primei ședințe CL Râmnicu Vâlcea se regăsesc nouă puncte. În rândurile următoare, redăm aceste nouă puncte de pe ordinea de zi:
1.Alegerea comisiei de validare
2.Prezentarea rezultatului validării alegerii primarului
3.Validarea mandatelor consilierilor aleși
4.Depunerea jurământului de către consilieri și constituirea consiliului local
5.Alegerea președintelui de ședință
6.Depunerea jurământului de către primar
7.Alegerea viceprimarilor
8.Aprobarea numărului și componenței comisiilor de specialitate pe domenii de activitate
9.Aprobarea programului principalelor acțiuni ce urmează a se realiza în localitate în anul 2016.

http://curieruldevalcea.ro/urmeaza-


Musafir

#47546 Re: Urmează iar haos la Primăria Râmnicului!? PAI NU SOOG PU.LA LUI FOTA KAKATII?

2016-06-26 11:02

#47545: Urmează iar haos la Primăria Râmnicului!? - Urmează iar haos la Primăria Râmnicului!?  

 OF DOAMNE NU AM  REZUT CA VINE SI ZIUA MEA ,ZIUA LUI PICASSO ,OF TRADATORILOR CERNEVISTI,SOOGACILOR;TUGURIN,BIDIN ,GAOAZA RETATDATA SI TATICUTUL VOSTRU CRA CRA,CE ATI CREZUT CA VETI CISTIGA?......POOLA LUI FOTA CU MAMICUTELE VOASTRE CU TOT ,NISTE KURVE MIZERABILE SI EXCRECABILE,SA I SOOGE TI POOOLA LUI PICASSO,PAA

BREAKING NEWS: Sebi Vețeleanu, primar INTERIMAR la RÂMNICU VÂLCEA

#47547 BREAKING NEWS: Sebi Vețeleanu, primar INTERIMAR la RÂMNICU VÂLCEA

2016-06-26 12:18

BREAKING NEWS: Sebi Vețeleanu, primar INTERIMAR la RÂMNICU VÂLCEA

La finalul ședinței de constituire a Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, după ce au fost votați cei doi viceprimari în persoanele ecologiștilor Sebi Vețeleanu și Carmen Preda și după ce au fost constituite cele 5 comisii de specialitate, s-a convocat, de îndată, o nouă ședința de consiliu local.

Convocarea a fost necesară pentru stabilirea unui primar interimar până când primarul ales Mircia Gutău va fi validat în justiție, astfel încât Primăria Râmnicu Vâlcea să poată fi condusă.

Cei 23 de consilieri locali prezenți l-au votat pe viceprimarul Vețeleanu să preia temporar atribuțiunile de primar interimar, iar consilierul PSD Vasile Cocoș a primit și atribuții temporare de viceprimar.

http://www.voceavalcii.ro/

 

Dispută între Oltchim şi CET Govora privind preţul de livrare a energiei electrice de la 1 iulie

#47548 Dispută între Oltchim şi CET Govora privind preţul de livrare a energiei electrice de la 1 iulie

2016-06-26 12:53

Dispută între Oltchim şi CET Govora privind preţul de livrare a energiei electrice de la 1 iulie

 CET Govora vrea să majoreze cu 10% preţul la care livrează electricitate către Oltchim, însă combinatul petrochimic doreşte să plătească un preţ şi mai mic în noul contract care se negociază în prezent, au declarat administratorii judiciari ai celor două companii, potrivit Agerpres.
     "În prezent, suntem în perioada de negocieri. La 30 iunie expiră şi contractul de energie electrică, şi cel de abur", a precizat Florian Mateiţă, reprezentantul Rominsolv, administratorul judiciar al Oltchim.
     El a adăugat că Oltchim plăteşte în prezent un preţ cu 25 de lei peste media pieţei de energie electrică, refuzând însă să precizeze care este preţul.
     "Cei de la CET Govora vor să plătim mai mult. Eu îi înţeleg, ştiu ce înseamnă să fii o societate în insolvenţă, ştiu ce înseamnă să ai un start greu. Şi noi l-am avut, dar accentul trebuie pus pe reformă şi pe păstrarea echilibrului. Întotdeauna insolvenţa este o problemă de încredere. Datoriile pot sta ani de zile, dar criza intervine când nu mai ai încredere că vei primi banii", a susţinut Mateiţă.
     El a arătat că cei doi mari clienţi ai CET Govora, Oltchim şi Uzinele Sodice Govora, plătesc la zi facturile.
     "CET Govora are doi clienţi mari: USG şi Oltchim. Ambii plătesc la zi facturile curente şi rambursează din trecut. Cu toate acestea, a apărut o presiune ciudată şi nedreaptă faţă de buna colaborare, mai ales că în relaţia cu noi, zic eu, şi condiţiile comerciale sunt avantajoase", a mai spus reprezentantul Oltchim.
     Potrivit acestuia, ideal ar fi ca preţul de livrare a energiei electrice de către CET Govora să scadă şi mai mult. "Important este însă să avem un partener în CET, întrucât Oltchim este dependent aproape 100% de aburul de la CET. Adică dacă nu ne înţelegem pe energie, este foarte probabil ca CET-ul să nu poată să ne producă apa".
     Mateiţă a adăugat că în acest moment Oltchim cumpără energie electrică doar de la CET Govora, iar consumul combinatului este de 55 de MW. Oltchim este unul dintre principalii consumatori de energie electrică din ţară.
     "Cifra de afaceri cu CET-ul este de 3 milioane de euro lunar, bani achitaţi începând cu octombrie 2014 lună de lună la scadenţă. În plus, din datoria de 56 de milioane de lei pe care o aveam, acum mai sunt doar 45 de milioane, deci am recuperat 11 milioane de lei. Aşa că nu putem fi consideraţi un client rău-platnic sau care nu-şi achită obligaţiile. Totuşi, fiind în perioada de negociere, ne aşteptăm ca lucrurile să fie rezolvate", a mai susţinut reprezentantul Oltchim.
     La rândul său, Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al CET Govora, a precizat că preţul de livrare a energiei către Oltchim este de 181 de lei cu toate taxele incluse, inclusiv cu taxa de cogenerare, adică sub media pieţei.
     "S-au învăţat să stea cu mâna întinsă la pomană. În acest moment, preţul energiei în piaţă cu toate taxele incluse este de 230-240 de lei. Noi am cerut celor de la Oltchim o majorare de preţ de 10%, adică de la 181 de lei la 200 de lei, ceea ce înseamnă tot sub preţul pieţei, în condiţiile în care costul de producţie la CET Govora este de 276 de lei pe MWh", a spus Borza.
     El a arătat că CET Govora nu poate continua să subvenţioneze la infinit combinatul petrochimic, amintind că CET Govora are de încasat de la Oltchim datorii de 136 de milioane de lei dinainte de intrarea în insolvenţă, dar şi datorii de 50 de milioane de lei acumulate în 2013-2014, la care se adaugă penalităţi de 17 milioane de lei.
     "Dacă plăteau preţul pieţei până acum, probabil am fi retehnologizat instalaţiile de la CET Govora şi aveam un cost mai mic de producţie. De altfel, scopul meu este să micşorez costurile până la 200 de lei pe MWh", a continuat Borza.
     Reprezentantul Euro Insol a amintit şi de investigaţia deschisă de Comisia Europeană asupra faptului că CET Govora a continuat să aprovizioneze Oltchim, în ciuda datoriilor combinatului şi a deteriorării situaţiei acestuia, iar acest lucru ar putea constitui ajutor de stat ilegal.
     La începutul lunii aprilie, Comisia Europeană a anunţat că a deschis o investigaţie aprofundată pentru a verifica dacă anularea datoriilor de către statul român şi continuarea aprovizionării Oltchim de către întreprinderi de stat, în pofida deteriorării situaţiei financiare a acesteia, au respectat normele UE privind ajutoarele de stat, potrivit unui comunicat al Executivului european.
     "În urma dificultăţilor economice întâmpinate de societatea Oltchim şi a anulării datoriilor publice ale acesteia, trebuie să verificăm dacă un creditor privat ar fi acceptat să acţioneze în acelaşi mod. Datorită recentei sale reorganizări, situaţia financiară a Oltchim s-a îmbunătăţit, iar România speră să găsească un nou investitor. Obiectivul nostru este de a facilita un viitor sustenabil al activităţilor economice ale acestei societăţi, care să nu mai necesite un sprijin suplimentar din partea guvernului', a declarat comisarul european Margrethe Vestager, responsabil de politica în domeniul concurenţei.
     "Comisia va examina în special: acumularea datoriilor faţă de Autoritatea română pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS); anulările de datorii de către AAAS şi diferite întreprinderi de stat în cadrul planului de reorganizare a Oltchim elaborat de administratorul judiciar; sprijinul acordat Oltchim de două societăţi de stat (CET Govora şi Salrom) care, în ciuda deteriorării situaţiei financiare a Oltchim, au continuat să aprovizioneze Oltchim cu energie electrică, abur şi soluţii saline", se mai arată în comunicat.
     Conform normelor UE privind ajutoarele de stat, intervenţiile publice în activitatea societăţilor sunt considerate a nu constitui ajutoare atunci când un operator privat ar fi acţionat în acelaşi mod. Comisia va evalua dacă acesta a fost cazul pentru creditorii publici şi furnizorii Oltchim sau dacă, dimpotrivă, măsurile publice au oferit Oltchim un avantaj economic faţă de concurenţii săi şi constituie ajutoare de stat.
     În cazul în care Comisia va concluziona că Oltchim a primit ajutoare de stat, aceasta va evalua dacă ajutorul ar putea fi compatibil cu normele UE care autorizează anumite categorii de ajutoare. Întrucât Oltchim este o societate aflată în dificultate financiară, singura categorie de ajutoare permisă ar fi reprezentată de ajutoarele pentru salvare şi restructurare. Un astfel de ajutor poate fi considerat compatibil, în conformitate cu criteriile stabilite în Orientările Comisiei din 2014 privind ajutoarele pentru salvare şi restructurare, în cazul în care societatea are un plan de restructurare viabil, aprobat de către Comisie, care asigură restabilirea viabilităţii sale pe termen lung, şi aceasta contribuie la costurile de restructurare.
     "România nu a notificat Comisiei un plan de restructurare pentru Oltchim. Mai exact, planul de reorganizare a Oltchim elaborat de administratorul judiciar are un alt scop şi nu pare a întruni criteriile prevăzute de orientări. Prin urmare, în acest stadiu opinia preliminară a Comisiei este că, dacă se va constata că măsurile supuse investigaţiei constituie ajutoare de stat, acestea nu ar putea fi considerate compatibile cu normele UE privind ajutoarele de stat", susţin reprezentanţii Comisiei. 

AM UITAT DE MOISTI BIDIN MARCELA,CAP DE POOLA SI TUGURIN,SA MI MI O TRINTITI UN PIC PRIN GURITE KAKA

#47549 Re: Dispută între Oltchim şi CET Govora privind preţul de livrare a energiei electrice de la 1 iulie

2016-06-26 16:33

#47548: Dispută între Oltchim şi CET Govora privind preţul de livrare a energiei electrice de la 1 iulie - Dispută între Oltchim şi CET Govora privind preţul de livrare a energiei electrice de la 1 iulie 

 ASTAZI E ZIUA LUI PICASSO,A FACUT 50 DE ANI,SA I SOOGETI POOLA CERNEVISTILOR,IN FRUNTE  CU UNUL CA  GAOAZA,CERNEV,TALPASANU ,AVRAM,MARDARE,PIRNEA,ZAMFIR,ETC,SA VA FU..T IN GURITE MAI KAKATILOR SI TRADATORILOR DE OLTCHIM.


Musafir

#47550 Re: Re: Dispută între Oltchim şi CET Govora privind preţul de livrare a energiei electrice de la 1 i

2016-06-26 16:43

#47549: AM UITAT DE MOISTI BIDIN MARCELA,CAP DE POOLA SI TUGURIN,SA MI MI O TRINTITI UN PIC PRIN GURITE KAKA - Re: Dispută între Oltchim şi CET Govora privind preţul de livrare a energiei electrice de la 1 iulie 

 AM VRUT SA SCRIU SA MI O TRINTITI UN PIC POOLA LUI FOTA PRIN GUTRITELE VOASTRE MAI KAKATILOR SI TRADATORILOR DE OLTCHIM,PUPINKURISTILOR,SA MI O BELITI DIN COTOR.