Scrisoare deschisă către PF Daniel despre Sinodul din Creta

#15

/ #15

2016-06-05 18:14

E firesc ca orice crestin sa fie ingrijorat de soarta Ortodoxiei, atat pentru mantuirea lui cat si a semenilor si a urmasilor. Nu avem doar drepturi, ci si datorii. ,,Cand credinta este primejduita, porunca Domnului este de a nu pastra tacere." (Theodor Studitul) Acum e randul mirenilor sa vorbeasca, daca mai doresc preoti si episcopi ortodocsi si mantuire pentru ei si pentru urmasi. Prea s-a mizat pe faptul ca, daca ne vor corupe ierarhii, ne vor subjuga si spiritual. Sfantul Paisie Aghioritul a prorocit ca mirenii vor avea un rol important in pastrarea Ortodoxiei.

Se urmareste introducerea in Ortodoxie a unei supuneri oarbe, de tip catolic, gata sa aprobe orice enormitate dogmatica. Cu acest gen de supunere, intronarea lui Antihrist va fi posibila. Ascultarea ortodoxa nu se confunda cu supunerea oarba de tip catolic. Cum sa fii atat de spalat pe creier, incat sa fii de acord ca papa este infailibil? 

Se urmareste, probabil, ca si noi sa ajungem la fel, iar atunci cand Sinodul, ca ultim decident in materie de credinta, va spune sa ne inchinam lui Antihrist si sa ne insemnam cu 666, noi, din ,,ascultare", chiar sa facem asta. Mi-as dori sincer ca Patriarhia Romana sa nu se faca partasa la o asemenea sminteala, caci scris este ,,Vai de cei prin care vine sminteala!".