REDESCHIDEŢI MUZEUL LUCIAN GRIGORESCU!

MIOARA TUTU

/ #9 LA CE BUN "LUCIAN GRIGORESCU" LA MEDGIDIA?!?

2011-10-23 20:59

<< Trebuie menţionat că edificiul aparţine Consiliului judeţean şi a fost construit în 1975. Beneficiază de o arhitectură aparte, singurul motiv pentru care a ajuns în actuala stare fiind, cel mai probabil, lipsa de interes a autorităţilor, în decursul acestor ani, faţă de domeniul cultural.
Dar, dacă pentru întreţinerea unui astfel de obiectiv administraţia nu a găsit bani niciodată şi nici oportunităţi de reabilitare pe alte fonduri, societăţi beneficiază nestingherite de banii publici=SPONSORIZĂRI.
Interesant va fi ce soartă va avea respectiva clădire din centrul municipiului Medgidia, locul unde elevii din localitate se iniţiau până de curând în tainele frumosului, micii artişti expunându-şi de multe ori lucrările în încăperile primitoare ale Muzeului „Lucian Grigorescu”. Nu trebuie uitat nici faptul că, în fiecare vară, Medgidia este gazda unei ample manifestări în domeniu - Tabăra de pictură „Lucian Grigorescu”, la care participă, an de an, personalităţi ale vieţii culturale din România.
Şi, ca o ultimă remarcă, poate că merită amintit un amănunt „nesemnificativ”… pentru unii: Lucian Grigorescu, pictor român postimpresionist, s-a născut la 1 februarie 1894 la… MEDGIDIA!!!>>