Legea 217/2015 (Wiesel, Antonescu, Florian, etc.) nu este constituţională


Musafir

/ #355

2016-04-16 05:12

Libertatea de constiinta nu poate fi niciodata ingradita , doar expresia ei poate fi limitata si condamnata de autoritati .
Atat timp cat se cenzureaza exprimarea constiintei publice , ideile daunatoare nu vor putea fi combatute pe piata libera de idei si adevarul nu va putea prevala niciodata.
-Daca cineva cere dreptul sa isi practice religia , trebuie sa accepte dreptul altora de a ii critica religia ,
-Daca cineva cere dreptul sa isi sustina natiunea , trebuie sa accepte dreptul celorlalti de a ii critica natiunea ,
-Daca cineva cere dreptul sa isi sustina eroii si martirii , trebuie sa accepte dreptul celorlalti de a isi sustine eroii si martirii ,
-Daca cineva cere dreptul sa isi sustina rasa sau etnia, trebuie sa accepte dreptul celorlalti de a ii critica rasa sau etnia,etc.
Din totalitatea acestor idei, principii , credinte si sentimente exprimate liber ,constiinta publica pune sub lumina soarelui toate curentele de gandire , ramand sa straluceasca in curatenie doar ideile benefice, iar istoria alege graul de neghina.
Ideile se combat doar cu idei si ideologiile se combat doar cu ideologii , niciodata barele inchisorilor nu au putut opri ideile sa circule si sa gaseasca un puternic ecou in randul populatiei , ba din contra – in inchisoare au fost scrise unele din cele mai influente opere politice.
Am sa inchei doar cu un citat din Nicolae Steinhardt ,doctor in drept constitutional, roman ortodox de origine evreiasca ,care ,culmea absurdului,intra acum sub interdictia acestei legi.
A fost condamnat in 1958 la 13 ani de munca silnica pentru "crimă de uneltire contra ordinii sociale".
-Jilava. Reduit. Celula 34 e un fel de tunel întunecat şi lung, cu numeroase şi puternice elemente de coşmar. E o hrubă, e un canal, e un maţ subpământean rece şi profund ostil. E o mână stearpă, e un crater de vulcan stins, e o destul de izbutită imagine de iad decolorat.
În locul acesta ireal de sinistru aveam să cunosc cele mai fericite zile din viaţa mea. -Jurnalul fericirii.