Legea 217/2015 (Wiesel, Antonescu, Florian, etc.) nu este constituţională

Legea 217/2015 nu este constituţională

Domnule Ciorbea,
   Vă semnalăm că aveţi datoria legală şi morală de a denunţa neconstituţionalitatea legii 217/2015 (care completează şi modifică OUG nr.31/2002- o normă care era la rîndul său acut neconstituţională). Nu vă puteţi ascunde laş atunci cînd Romania e tratată ca o colonie în care băştinaşii sînt privaţi de libertate, ca o ţară învinsă în 1944 şi ocupată pînă azi.
   Dacă vă veţi deroba acum de la responsabilitatea de a apăra libertăţile cetăţeneşti- ce vă revine ca Avocat al Poporului, veţi păcătui fatal faţă de libertatea de conştiinţă a urmaşilor celor care s-au sacrificat, încercînd să-şi apere ţara şi demnitatea de urgia comunistă.
   A venit momentul să vă dovediţi buna credinţă sau să vă dezonoraţi iremediabil.
   V-aţi clădit cariera pretinzindu-vă un apărător al democraţiei, naţionalismului, creştinismului şi memoriei foştilor deţinuţi politici/ luptători anticomunişti, urcînd spre putere pe "culoarul" PNTcd. Veţi permite acum ca victimele comunismului să fie re-incriminate, întru protecţia călăilor şi moştenitorilor lor, prin impunerea unor legi nocive, paraşutate dinafara României?
   Vă cerem să faceţi demersurile de rigoare, faţă de toate instituţiile care se pot implica la un moment dat în corectarea situaţiei (în primul rînd Curtea Constituţională, dar şi ICCJ/CSM, parlament, presă etc.).

Deschizînd lista de semnături: Ioan Roşca, cercetător interdisciplinar, purtător de cuvînt al Comitetului de Reprezentare a Victimelor Comunismului

ATENTIE Puteti gasi o argumentatie completa si semna pentru continuarea consistenta a actiunilor anterioare promulgarii legii 217  la :

Note explicative ulterioare :
1. Nu considerăm necesară/oportună enumerarea în petiţie a articolelor de Constituţie încălcate de legea 217, începînd cu dreptul la opinie şi asociere, continuînd cu prezumţia de nevinovăţie şi terminînd cu suveranitatea României-recunoscută de Constituţie. Legea este integral  neconstituţională, antidemocratică, antilibertară şi antinaţională. Şi noi avem dreptul /obligaţia de a reclama solidar acest fapt.
2. Nu considerăm relevante limitările formale  în calea intervenţiilor Avocatului Poporului. Contestăm obstacolele în calea democraţiei reale şi afirmăm puterea cetăţeanului asupra respectării Constituţiei. Dacă domnul Ciorbea nu are/găseşte căi formale de a-şi onora rolul de fond, să solicite oricărei instituţii implicabile să-şi facă datoria faţă de populaţia prinsă sub puterea statului. Este foarte grav dacă Avocatul Poporului (suveran) nu are de fapt pîrghii să combată încălcarea Constituţiei şi domnul Ciorbea trebuie să denunţe această situaţie, care arată că democraţia din România este o farsă.
3. Nu aşteptăm ridicarea excepţiei de constituţionalitate în procese la legea 217/2015, pentru că vrem să ne împotrivim la timp, energic, încercării de intimidare a opiniei publice, prin promulgarea unor astfel de legi represive, care vor stimula frica, laşitatea, obedienţa. Abrogarea ei nu ajunge- trebuie să împiedicăm recidiva - limitarea libertăţii noastre de către uzurpatorii instituţiilor ce pretind a ne reprezenta.

4. Pentru documentare privind "legea antilegionara" ("legea Crin Antonescu",  "legea Elie Wiesel", "legea antinationala", OUG 31/2002):

http://www.realitatea.net/jocurideputere.html   in emisiunile din 3 august la 1:39:15

şi 5 august la 1:08:30
1 http://nehaakhtar.com/project/2/video/Oana/x31hmi7.html
sau http://www.dailymotion.com/video/x31hmi7_1-5-dezbaterea-legii-antilegionare-rares-bogdan-o-nahoi-o-stanciulescu-a-niculescu-i-rosca-m-schafir_tv
3 http://nehaakhtar.com/project/2/video/Oana/x31h6f8.htmlsau: http://www.dailymotion.com/video/x31h6f8_alexandru-florian-petre-tutea-autor-moral-al-crimelor-legionare-prin-telefon-versus-oana-stanciulesc_tv

4 http://www.dailymotion.com/video/x31i1gk

sau: http://www.dailymotion.com/video/x31i1gk_4-5-dezbaterea-legii-antilegionare-la-realitatea-interventii-vlad-nistor-mihai-rusu-cristian-diacone_tv

5 http://www.dailymotion.com/video/x31hxoa

sau http://www.dailymotion.com/video/x31hxoa_crin-antonescu-nu-stie-continutul-legii-anti-legionare-pe-care-a-promovat-o-disputa-cu-oana-stanciul_tv

Vezi si:

5. Nu mai pot schimba nimic in textul unei petitii deja semnate de 1800 de romani, interesati de apararea demnitatii si libertatii lor.

Trimiteti plingeri la Avocatul Poporului (Curtea Constitutionala, Consilliul Legislativ, Parlament, ICCJ, etc) denuntind neconstitutionalitatea legii 217/2015. Simpla enumerare a articolelor incalcate ar putea completa denuntarea in bloc a neconstitutionalitatii. Nu e greu sa pui fata in fata Legea 217 cu articolele din Constitutie pe care le incalca flagrant: dreptul la libertate (art.23), opinie (art. 29), exprimare (art. 30), informare (art. 31), manifestaţie (art. 39) şi asociere (art. 40), la ne-restringerea abuziva (art53), independenta (art.1 din Constituţie), suveranitatea poporului român (art. 2), obligaţia de fidelitate (art 54) şi aparare a ţării (art.55), conventia CEDO (art20)

Eu am scris personal la citeva sute de personalitati si parlamentari, cerind abrogarea Legii 217 si nu am primit inca nici un raspuns. Este o buna ocazie sa aratam ca toti acestia nu reprezinta interesele poporului roman.

Este esential sa atragem atentia masiv ca legea e neconstitutionala.
Curtea Constitutionala se poate autosesiza, poate primi sesizarea Avocatului Poporului sau sesizari venite din instante care judeca procese la legea 217, cind inculpatii ridica exceptia de constiututionalitate.
Avocatul Poporului se poate autosesiza sau reactiona la o plingere scrisa, depusa la ei la institutie.Plingerile scrise au valoarea formala. Cele de pe internet nu (ca initiator nici nu am acces la emailuri, cu atit mai putin la semnaturi olografe), dar ar putea constitui un incitativ pentru autosesizarea organismelor adecvate.Ele au rost atitudinal,pot arata popularitatea unui demers.

Trimiteti deci acest mesaj catre toti cunoscutii care mai au instinct civic si national.
Sau vom demonstra ca nu mai sintem in stare de rezistenta solidara?