Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #46608

2016-04-08 08:04

http://www.monitoruldevalcea.ro/arhive/6135

 

Vrem să ştim clar care este situaţia Oltchimului!”

ACTUALITATE, I | GABI CIRJALIU | 7 APRILIE 2016 18:31

• salariaţii Combinatului Chimic vor să ştie care este planul politicienilor care vor prelua puterea în acest an electoral

Salariaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au lansat un nou apel, înainte de alegerile locale şi parlamentare care vor avea loc în acest an. Chimiştii vor să afle ce planuri au oamenii politici care vor relua puterea şi spun că s-au săturat de minciunile electorale.

„Atenţie salariaţi Oltchim! Atenţie disponibilizaţi Oltchim! Vin alegerile.

Mesaj către:

Preşedintele României – domnul Klaus Iohannis,
Senatul României – domnul Călin Popescu Tăriceanu,
Camera Deputaţilor – Valeriu Zgonea,
Primul Ministru – domnul Dacian Cioloş,
Ministrul Economiei – domnul Costin Borc,
Rominsolv – domnul Gheorghe Piperea,
BDO – domnul Niculaie Bălan,
Administrator Special – domnul Bogdan Stănescu,
Director General – domnul Victor Avram,
Partide Politice.

Salariaţii din SC Oltchim SA Râmnicu Vâlcea au ajuns la capătul răbdării! S-au săturat de promisiuni electorale, de programe de funcţionare ineficiente, de termene de plată a salariilor care nu se respectă, de programe de restructurare, de şomaj etc., etc.. Nu mai înghiţim astfel de iluzii, promisiuni şi minciuni! Începe o nouă campanie electorală! Aţi vrut puterea, v-am dat-o! Aţi aplicat-o împotriva noastră!!!!! Acum… vreţi iar voturi şi putere şi veniţi la noi să ne vindeţi «gogoşi» şi «castraveţi». Puterea este a noastră acum şi este timpul să vă măsuram, cântărim, evaluăm şi să vă rejectăm la «tomberonul» istoriei … acolo unde vă este locul. Deciziile dumneavoastră trebuie să vizeze în primul rând soarta celor 2.000 salariaţi, bine pregătiţi profesional, a celor 1.200 disponibilizaţi neplătiţi, familiile acestora şi a celor aproximativ 7.000 de locuri de muncă colaterale – toţi contribuabili la bugetul de stat! Vrem să ştim clar care este viitorul Oltchimului, ce ne aduce ziua de mâine, dacă mai avem locuri de muncă şi salarii ca să ne întreţinem familiile, vrem să muncim în condiţii optime şi nu într-un stres continuu. A venit momentul când trebuie să luaţi o hotărâre fermă şi să găsiţi soluţia de pornire a societăţii şi nu oricum, ci prin pornirea la capacitate a tuturor instalaţiilor şi secţiilor, care să vizeze o funcţionare pe termen mediu şi lung. Prin acest mesaj noi, salariaţii şi disponibilizaţii de la Oltchim, vă facem cunoscut strigătul de disperare al nostru şi dorim soluţionarea cât mai urgentă a acestor probleme care trenează de aproape 4 ani. Avem dreptul la informaţie (Œn înţelesul art. 31 din Constituţia României)? Avem dreptul la muncă (Œn înţelesul art. 41 din Constituţia României)? Avem dreptul la proprietate privată (Œn înţelesul art. 44 şi art. 136 din Constituţia României) – având în vedere că atât salariaţilor, cât şi disponibilizaţilor de la Oltchim le-au fost expropriate drepturile salariale (3 salarii de la salariaţii şi salariile compensatorii de la disponibilizaţi) pentru finanţarea capitalului de lucru al Oltchim? Vrem să fim auziţi!!! Vrem să fim respectaţi!!! Vrem să muncim!!!”, se anunţă în apelul salariaţilor de la SC Oltchim. (G.C.)