Petitie pentru sustinerea unui profesor bun

Profesor ...

/ #27 Dascalul, tinta fara aparare

2016-01-31 18:34

Ciudata coincidenta traiesc zilele acestea.
Un elev de-al meu, care a generat un conflict cu una dintre colegele mele, un dascal de nota 10, imi descrie foarte simplu cat de usor se poate denigra un profesor. 
Incercand sa ii spun ca nu se cade ca elev sa-ti ameninti dascalii ca mergi la director si mai stiu eu unde numai pentru faptul ca profesorul vrea sa te noteze cu o nota mica pentru ca nu te-ai pregatit pentru ora, elevul imi replica dur "daca vreau o dau afara din invatamant". Raman socata si ii spun ca acest lucru nu poate fi posibil, doamnei profesoare neputandu-i-se reprosa nimic profesional si comportamental. Raspunsul m-a socat si mai tare. "Ce credeti doamna diriginta, ca daca platesc pe 2 - 3 sa spuna ca ii terorizeaza si ii ameninta profa, nu iese scandal?". 
Acum inteleg cat de usor poate deveni un profesor, chiar si cel mai valoros, tinta unor elevi suparati pe moment pentru ceva. Si incep sa nu ma mai simt atat de confortabil practicand meseria pe care mi-am dorit-o dintotdeauna.
La noi s-a terminat cu bine si ma bucur ca elevul meu a inteles ca este cel vinovat si trebuie sa-si ceara scuze....