Petitie pentru sustinerea unui profesor bun

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Petitie pentru sustinerea unui profesor bun

Musafir

2016-01-31 18:27

Mi-a fost diriginte,un pedagog exceptional.La una din tezele din "a 10-a",am crezut ca imi da nota 1 pentru ca l-am ajutat pe colegul de banca,cind colo,ce sa vezi,a venit spre mine,mi-a intins mina (lucru foarte rar in acea perioada) si mi-a spus raspicat: Bravo,nu pot sa pun o virgula pe teza ta,10! Multumesc DOMNULE profesor Nicolae Souca.
Profesor ...

#27 Dascalul, tinta fara aparare

2016-01-31 18:34

Ciudata coincidenta traiesc zilele acestea.
Un elev de-al meu, care a generat un conflict cu una dintre colegele mele, un dascal de nota 10, imi descrie foarte simplu cat de usor se poate denigra un profesor. 
Incercand sa ii spun ca nu se cade ca elev sa-ti ameninti dascalii ca mergi la director si mai stiu eu unde numai pentru faptul ca profesorul vrea sa te noteze cu o nota mica pentru ca nu te-ai pregatit pentru ora, elevul imi replica dur "daca vreau o dau afara din invatamant". Raman socata si ii spun ca acest lucru nu poate fi posibil, doamnei profesoare neputandu-i-se reprosa nimic profesional si comportamental. Raspunsul m-a socat si mai tare. "Ce credeti doamna diriginta, ca daca platesc pe 2 - 3 sa spuna ca ii terorizeaza si ii ameninta profa, nu iese scandal?". 
Acum inteleg cat de usor poate deveni un profesor, chiar si cel mai valoros, tinta unor elevi suparati pe moment pentru ceva. Si incep sa nu ma mai simt atat de confortabil practicand meseria pe care mi-am dorit-o dintotdeauna.
La noi s-a terminat cu bine si ma bucur ca elevul meu a inteles ca este cel vinovat si trebuie sa-si ceara scuze....

Musafir

2016-01-31 23:01

Domnul Profesor Souca mi-a fost profesor la Liceul de Stiinte ale Naturii in anii 1980-1981. Imi amintesc cu placere de Dumnealui si de felul aparte in care iubea elevii si profesia sa nobila.
Un dascal excelent, un profesor de chimie de exceptie care a motivat zeci de generatii spre alegerea unor cariere deosebite.
Mult respect , Domnule Profesor Souca , pentru ce-ati facut pentru invatamantul brasovean !
Cu deosebita consideratie,
Prof.univ.dr. M.Moga
Decanul Facultatii de Medicina,
Universitatea Transilvania Brasov

Musafir

2016-02-01 07:34

Nu trebuie sa lasam ca o mana de elevi sa distruga ce a mai ramas bun din invatamantul romanesc. PROFESORUL SOUCA a format OAMENI si asta se vede. Ce va urma ?

Musafir

2016-02-01 12:52

Mucosii din ziua de azi.

Souca este un profesor extrem de bun. Mai rar ca el!

Musafir

2016-02-01 14:42

Fiica mea a avut acest profesor in anii liceului. A avut toate notele posibile de la 2 la 10. A luat examenul de bacalaureat la chimie cu nota mare. Poate ca metodele acestui profesor nu sunt cele mai ,,populare", dar cine a vrut sa invete, a invatat. Imi amintesc de o colega a fiicei mele care in clasa a noua, corigenta la chimie, in situatie de repetentie, a fost ajutata sa treaca in clasa a zecea sfatuita xd acest profesor sa schimbe domeniul ,,real" pentru care nu avea chemare, cu cel ,,uman" in care s-a regasit. Laudabil, nu?

Musafir

2016-02-01 17:44

Am semnat aceasta petitie ptr ca il cunosc f. bine pe profesorul Nicolae Souca,am lucrat timp de 10 ani (2003-2013) la Colegiul "Emil Racovita" ca laboranta ,am colaborat direct cu dumnealui in foarte multele ore de lucrari practice in laboratorul de chimie pe care le facea cu elevii cu daruire. Comportamentul profesorul Souca cu elevii era unul pedagogic,stia sa ii atraga pe elevi la cunoasterea fenomenelor chimice si nu numai fara a fi dur (nici nu poate fi vorba ).Manifesta exigenta atunci cand elevii (unii)considerau ora de lucrari practice ca ora de distractie,machiaj,sms-uri Chiar si ca diriginte am avut ocazia sa-l cunosc ,colabora des si fructuos cu parintii si elevii. Nu poate fi vorba de atitudine dura nici vocabular inadecvat atitudinii de cadru didactic.

Musafir

2016-02-01 20:15

Cred ca in tara asta mai exista un corp profesoral de elita. Domnul profesor Souca cu siguranta face parte din el.

Musafir

2016-02-02 21:15

Am semnat aceasta petitie deoarece sunt convinsa ca acuzatiile aduse domnului Prof. Souca sunt nefondate. Am fost eleva domnului profesor si pot afirma ca este in primul rand un om de caracter care a reprezentat pentru noi, prin profesionalismul, daruirea, umorul de calitate si vorbele intelepte din timpul orelor sale un mentor care a participat pozitiv la formarea noastra morala, profesionala si personala. Este un profesor care stie sa le insufle elevilor sai placerea de a invata materia pe care o preda. Este un profesor exigent dar deosebit de corect care ne motiva sa invatam si pe care il indrageam pentru umorul sau, pentru povetele sale intelepte care erau ca si venite din partea unui parinte care nu-ti doreste decat binele. Ne sustinea sa credem in noi, sa ne autodepasim, sa ne urmam visurile constructive si avea o minte deschisa, ne asculta si punea pret pe parerile si argumentele noastre. Ne trata cu respect si prin asta se facea respectat. Pentru mine este simbolul liceului in care preda si nu merita asemenea insulte nefondate. Ma bucur enorm ca mi-a fost profesor si ca am avut ocazia si onoarea sa ma ajute sa imi urmez visul de a deveni medic. Vreau ca acest profesor sa fie respectat pentru activitatea sa didactica si nu denigrat si insultat deoarece este un om de valoare, iar aceste acuzatii sunt o forma infantila de protest fata de un profesor si de abuz al mass-mediei in cautare de senzational.

Musafir

2016-02-03 05:14

Am absolvit Liceul de Stiinte ale Naturii in 1986 si datorez tot ceea ce am realizat profesional in viata profesorilor acestui Liceu, deci si d-nului profesor Souca.Nu vreau sa comentez asupra situatiei create in jurul d-nului Profesor, dar imi permit sa remarc cat de lipsita de " coloana vertebrala" este lumea in care traim.
Cu stima, Diana Rizea(Tataru)