Votați zero bani publici pentru Catedrala Mântuirii Neamului


Musafir

/ #298

2015-11-24 21:47

Biserica nu este o institutie care merita fonduri publice. In aceasta tara exista persoane cu diferite credinte, printre care si atei. Aceste persoane sunt platitoare de impozit deci contribuie la ridicarea unei catedrale care nu le reprezinta credita/lipsa ei.
Mi se pare normal ca fondurile necesare ridicarii unei astfel de catedrale sa fie obtinute prin donatii, din partea celor 'credinciosi'.
Optiunea de a redirectiona o parte din impozitul pe venit catre biserica este o idee buna in acest caz.
Un drum, un spital, un pod - acestea sunt lucruri de folos comun, pentru toti cetatenii acestei tari si au prioritate.
O biserica - este un loc de munca pt o parte minoritara si un lucru de 'folos' pentru un anumit procent mai mic de 100% din populatia tarii, deci nu ar trebui sa fie prioritara in situatia in care ne aflam.
Cum putem sustine o astfel de practica? Cum putem cheltui fondurile publice pe o probabilitate? Pe credinta? De ce sa nu investim in lucruri palpabile, care functioneaza, care ne ajuta cu adevarat?

 

Pana aici a fost partea mai obiectiva a comentariului. Urmeaza opinia proprie legata de credinta si biserica:

Credinta a fost si este un instrument de manipulare, o minciuna, o insulta la adresa intelectului oricarui om. Cum sa fiu de acord cu sustinerea financiara a acestei minciuni?

In ritmul acesta, intr-o zi vom strange fonduri pentru a construi un mega grajd pentru unicorni...de ce nu? Exista carti si despre ei, chiar daca nu la fel de stufoase ca biblia.

Multumesc,

Tudor