Spune NU pescuitului industrial pe raul Olt


Musafir

/ #96

2015-11-09 00:10

Am semnat această petiție pentru că este firesc să ai grijă de patrimoniul național . Toate viețuitoarele acvatice , aflate pe râul Olt, și mai ales peștiiau reprezintă un bun național , ne aparține nouă tuturor românilor nu doar braconierilor care și-au luat inima-n dinți și s-au pus să jefuiască tot , folosind orice mijloace , inclusiv pescuitul electric , știind că nimeni nu aplică legea în țara asta . Dacă s-ar fi aplicat legea în domeniul pescuitului nu ar fi fost atât de mulți braconieri și încă ar mai fi existat pește de prins pentru toți . Dar acum ?!!
Se prinde câte o plătică și prind și pui de crap sub 300 grame la pescuitul sportiv.
Braconierii prind sute de kilograme de puiet de crap , cu greutăți până în 300-400g/exemplar, sub dimensiunea minimă admisă la pescuit .
Șalăii pe care-i prind braconierii sunt tot sub dimensiunea minimă admisă la pescuit.
Ce vor mai putea pescui copii și nepoții noștri ? Guvizi ?
Cât timp credeți că-i trebuie stocului de pește să se refacă ? Când acum puietul de crap este exterminat ?
Când în anii trecuți plăticile care nu corespundeau cererilor engros-iștilor ( alți tâlhari la drumul mare pe care nu i-a verificat nimeni) erau aruncate înapoi în lac vii , moarte sau vătămate de ochiurile de plasă și e vorba de sute de kilograme !!!
Cine răspunde de aceste lucruri ? Datorită cui s-au putut întâmpla și încă se mai întâmplă acest dezastru ecologic și periclitare a bogăției naturale românești ?
De ce nu se aplică legea ?
De ce zac dosarele braconierilor nesoluționate ?
Eu unul cred că pescuitul industrial pe apele interioare românești , fie ele canale , pîrâuri , râuri , lacuri naturale sau artificiale , bălți , japșe , ghioluri , trebuie oprit definitiv .
Iar pe Olt , crapul trebuie declarat specie protejată pe un termen de cel puțin 3 ani de zile. De ce ? Simplu , CRAPUL DE OLT ESTE SPECIE ENDEMICĂ ȘI TRĂIEȘTE DOAR ÎN OLT .
Nu face migrații cum face crapul de Dunăre sau alte specii migratoare sau semi-migratoare .
CRAPUL DE OLT ESTE UNICAT PE GLOB !
Pare absurd sau nefiresc dar, acesta este purul adevăr. Cine dorește poate consulta orice lectură de specialitate cu referire la această speță .
Ar fi bine ca după interzicerea definitivă a pescuitului comercial pe Olt să se intervină cu privire la îmbunătățirea calității vieții fondului piscicol existent ( a peștilor care încă se mai află pe Olt ) . Există soluții . Încă se mai poate .
Și în final , trebuie terminată odată concepția asta afișată de braconieri și care s-a împământenit și printre pescarii sportivi : dacă nu îl prind eu de ce să-l prindă altul ? Așa ceva trebuie să se oprească definitiv , să dispară din mentalitatea românilor.
Bine ar fi să se întâmple ceva pozitiv în această privință a opririi pescuitului industrial pe Olt dar, atât timp cât există corupție generalizată și indivizi care se vând pentru o coadă de pește , nu prea cred că se va îmbunătăți ceva .